,, ,

Cem Uzan Kimdir?

Kimdir 13.06.2023 - 10:36, Güncelleme: 13.06.2023 - 10:36 4058+ kez okundu.
 

Cem Uzan Kimdir?

Cem Uzan Kimdir?
Cem Uzan , Türk iş adamı ve siyasetçidir. 1960 yılında İstanbul'da doğmuştur. Uzan ailesinin bir üyesi olarak, Uzan Grubu 'nun kurucusu ve eski sahibidir. Cem Uzan , babası Kemal Uzan'ın 1986 yılında kurduğu Uzan Grubu'nun başına geçmiş ve şirketi büyütmüştür. Uzan Grubu, telekomünikasyon, medya, enerji, inşaat ve finans gibi birçok sektörde faaliyet göstermiştir. Uzan ailesi, Türkiye'deki medya sektöründe Uzan Grubu 'na ait televizyon kanalları ve radyolar aracılığıyla da tanınmıştır. Cem Uzan , 2002 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi 'nden milletvekili seçilmiştir. Ardından, 2003 yılında kendi siyasi partisi olan Genç Parti 'yi kurmuş ve partinin genel başkanı olmuştur. Genç Parti 2009 yılında kapatılana kadar faaliyet göstermiştir. Cem Uzan iş hayatı ve siyasi kariyeri boyunca birçok tartışmaya ve hukuki sürece karışmıştır. 2009 yılında yolsuzluk iddiaları nedeniyle hakkında soruşturmalar açılmış ve Türkiye'yi terk etmiştir. Cem Uzan halen yurt dışında yaşamaktadır.
Cem Uzan Kimdir?

Cem Uzan , Türk iş adamı ve siyasetçidir. 1960 yılında İstanbul'da doğmuştur. Uzan ailesinin bir üyesi olarak, Uzan Grubu 'nun kurucusu ve eski sahibidir.

Cem Uzan , babası Kemal Uzan'ın 1986 yılında kurduğu Uzan Grubu'nun başına geçmiş ve şirketi büyütmüştür. Uzan Grubu, telekomünikasyon, medya, enerji, inşaat ve finans gibi birçok sektörde faaliyet göstermiştir. Uzan ailesi, Türkiye'deki medya sektöründe Uzan Grubu 'na ait televizyon kanalları ve radyolar aracılığıyla da tanınmıştır.

Cem Uzan , 2002 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi 'nden milletvekili seçilmiştir. Ardından, 2003 yılında kendi siyasi partisi olan Genç Parti 'yi kurmuş ve partinin genel başkanı olmuştur. Genç Parti 2009 yılında kapatılana kadar faaliyet göstermiştir.

Cem Uzan iş hayatı ve siyasi kariyeri boyunca birçok tartışmaya ve hukuki sürece karışmıştır. 2009 yılında yolsuzluk iddiaları nedeniyle hakkında soruşturmalar açılmış ve Türkiye'yi terk etmiştir. Cem Uzan halen yurt dışında yaşamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.