,, ,

Burcu Biricik Kimdir?

Kimdir 20.10.2022 - 14:30, Güncelleme: 20.10.2022 - 14:30 6033+ kez okundu.
 

Burcu Biricik Kimdir?

Burcu Biricik Kimdir?
Burcu Biricik 4 Mayıs 1989 yılında Antalya’nın Elmalı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. Üniversite için İzmir’e giden Burcu Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Bornova Şehir Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuk eğitimi aldı. Eğitim hayatı boyunca birçok kez sahnede oyunculuğu sergileme fırsatı buldu.   Burcu Biricik Nasıl Ünlü Oldu? Burcu Biricik ’in hayatındaki dönüm noktalarından biri 2006 yılında yaşandı. Katıldığı, Miss Mediterranean Güzellik Yarışması’nda birincilik aldı. Antalya’da düzenlenen yarışmada aldığı birincilik ona “Akdeniz Kraliçesi” unvanını kazandırdı. Bu olaydan sonra Burcu Biricik ’e, ekranların kapısı da aralanmaya başlamış oldu.   Burcu Biricik’in İlk Dizi Deneyimi Yarışmadan bir yıl sonra ilk profesyonel dizi oyunculuğuna adımını atmış oldu. 2007 yılında ekranlarda olan “Maçolar” adlı dizide yan rollerden birini canlandırdı. Dizinin ardından bir kısa film çekti. 2011 yılına kadar birçok projede yan rolleri canlandır.   Kanal D’de Yayımlanan “Artiz Mektebi” Oyunculuk Yarışmasında Birinci Oldu 2011 yılında Kanal D’de yayımlanan “Artiz Mektebi” adlı oyunculuk yarışmasında kadınlar kategorisinde birinci oldu. Bu Burcu Biricik’in hayatından 2. dönüm noktasıydı. Bu yarışmanın ardından güzel oyuncuya dizi ve film teklifleri yağmaya başladı. Döneminin en çok izlenen dizisi Muhteşem Yüzyıl ve Ustura Kemal dizilerinde roller aldı. Yarışmadan bir yıl sonra yani 2012 yılında, “Kedi Özlemi” filmi ile ilk sinema oyunculuğu deneyimini yaşadı.   Camdaki Kız Nalan Rolü 2020 yılında rol aldığı “Kırmızı Oda” dizisi ile kariyerinde zirvelere çıkan Burcu Biricik, 2021 yılında yayımlanan “Camdaki Kız” adlı dizide kariyerine devam ediyor. Reyting rekorları kıran dizide, “Nalan” isimli karakteri canlandıran Burcu Biricik, aynı zamanda dizinin başrolünü üstleniyor.   Burcu Biricik Evli Mi? Burcu Biricik Emre Yetkin ile 2016 yılında dünya evine girdi. Günümüzde bu evlilik hala devam etmektedir.
Burcu Biricik Kimdir?

Burcu Biricik 4 Mayıs 1989 yılında Antalya’nın Elmalı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. Üniversite için İzmir’e giden Burcu Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında Bornova Şehir Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuk eğitimi aldı. Eğitim hayatı boyunca birçok kez sahnede oyunculuğu sergileme fırsatı buldu.

 

Burcu Biricik Nasıl Ünlü Oldu?

Burcu Biricik ’in hayatındaki dönüm noktalarından biri 2006 yılında yaşandı. Katıldığı, Miss Mediterranean Güzellik Yarışması’nda birincilik aldı. Antalya’da düzenlenen yarışmada aldığı birincilik ona “Akdeniz Kraliçesi” unvanını kazandırdı. Bu olaydan sonra Burcu Biricik ’e, ekranların kapısı da aralanmaya başlamış oldu.

 

Burcu Biricik’in İlk Dizi Deneyimi

Yarışmadan bir yıl sonra ilk profesyonel dizi oyunculuğuna adımını atmış oldu. 2007 yılında ekranlarda olan “Maçolar” adlı dizide yan rollerden birini canlandırdı. Dizinin ardından bir kısa film çekti. 2011 yılına kadar birçok projede yan rolleri canlandır.

 

Kanal D’de Yayımlanan “Artiz Mektebi” Oyunculuk Yarışmasında Birinci Oldu

2011 yılında Kanal D’de yayımlanan “Artiz Mektebi” adlı oyunculuk yarışmasında kadınlar kategorisinde birinci oldu. Bu Burcu Biricik’in hayatından 2. dönüm noktasıydı. Bu yarışmanın ardından güzel oyuncuya dizi ve film teklifleri yağmaya başladı. Döneminin en çok izlenen dizisi Muhteşem Yüzyıl ve Ustura Kemal dizilerinde roller aldı. Yarışmadan bir yıl sonra yani 2012 yılında, “Kedi Özlemi” filmi ile ilk sinema oyunculuğu deneyimini yaşadı.

 

Camdaki Kız Nalan Rolü

2020 yılında rol aldığı “Kırmızı Oda” dizisi ile kariyerinde zirvelere çıkan Burcu Biricik, 2021 yılında yayımlanan “Camdaki Kız” adlı dizide kariyerine devam ediyor. Reyting rekorları kıran dizide, “Nalan” isimli karakteri canlandıran Burcu Biricik, aynı zamanda dizinin başrolünü üstleniyor.

 

Burcu Biricik Evli Mi?

Burcu Biricik Emre Yetkin ile 2016 yılında dünya evine girdi. Günümüzde bu evlilik hala devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.