,, ,

Beşamel sos Nasıl Hazırlanır

Gündem 31.05.2023 - 15:05, Güncelleme: 31.05.2023 - 15:05 3167+ kez okundu.
 

Beşamel sos Nasıl Hazırlanır

Beşamel sos Nasıl Hazırlanır
Beşamel sos, temel bir Fransız sosudur ve birçok farklı yemekte kullanılır. İşte beşamel sos un hazırlanması için basit bir tarif: Malzemeler: 50 gram tereyağı veya margarin 50 gram un 500 ml süt Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı) Yapılışı: Bir tencereye tereyağını veya margarini ekleyin ve orta ateşte eritin. Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve bir tahta kaşık veya çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın. Unun hafifçe renk değiştirmesi gerekiyor, bu da unun kokusunun çıkması anlamına gelir. Un kavrulduktan sonra tencereyi ocaktan alın ve sütü azar azar ekleyerek karıştırın. Sürekli karıştırarak topaklanmaların oluşmasını engelleyin. Tüm sütü ekledikten sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak sosun kaynamasını sağlayın. Sosun koyulaşması ve pürüzsüz bir kıvam alması gerekiyor. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe getirin ve sosu yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin, sürekli karıştırarak sosun daha da koyulaşmasını sağlayın. Sosu ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak muskat rendesi ekleyebilirsiniz. Tat ve baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Beşamel sos, etli ve sebzeli gratenlerde, lazanyalarda, makarnalarda ve birçok farklı yemekte kullanılabilir. Ayrıca başka soslarla da kombinlenebilir ve çeşitli lezzetler elde etmek için kullanılabilir.
Beşamel sos Nasıl Hazırlanır

Beşamel sos, temel bir Fransız sosudur ve birçok farklı yemekte kullanılır. İşte beşamel sos un hazırlanması için basit bir tarif:

Malzemeler:

  • 50 gram tereyağı veya margarin
  • 50 gram un
  • 500 ml süt
  • Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bir tencereye tereyağını veya margarini ekleyin ve orta ateşte eritin.
  2. Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve bir tahta kaşık veya çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın. Unun hafifçe renk değiştirmesi gerekiyor, bu da unun kokusunun çıkması anlamına gelir.
  3. Un kavrulduktan sonra tencereyi ocaktan alın ve sütü azar azar ekleyerek karıştırın. Sürekli karıştırarak topaklanmaların oluşmasını engelleyin.
  4. Tüm sütü ekledikten sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak sosun kaynamasını sağlayın. Sosun koyulaşması ve pürüzsüz bir kıvam alması gerekiyor.
  5. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe getirin ve sosu yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin, sürekli karıştırarak sosun daha da koyulaşmasını sağlayın.
  6. Sosu ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak muskat rendesi ekleyebilirsiniz. Tat ve baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Beşamel sos, etli ve sebzeli gratenlerde, lazanyalarda, makarnalarda ve birçok farklı yemekte kullanılabilir. Ayrıca başka soslarla da kombinlenebilir ve çeşitli lezzetler elde etmek için kullanılabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.