,, ,

BDU Diplomatlar Birliği’nden 9. İstanbul Güvenlik Konferansı Yüksek Katılım!

Gündem 28.11.2023 - 12:51, Güncelleme: 28.11.2023 - 12:56 4103+ kez okundu.
 

BDU Diplomatlar Birliği’nden 9. İstanbul Güvenlik Konferansı Yüksek Katılım!

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği 9. İstanbul Güvenlik Konferansı, İstanbul Kent Üniversitesi’nde gerçekleşti. Konferansın ana teması ‘Ekosistemde Stratejik Dönüşüm’ oldu.
( TASAM ) Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ’nin bu yıl dokuzuncu kez düzenlendi, “İstanbul Güvenlik Konferansı,” İstanbul Kent Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesi’nde 23-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Konferansın ana teması ise; “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm” oldu. Üç ayrı salonda, 30 farklı oturumla, iki gün boyunca devam eden Konferansta, İkinci İstanbul Siber-Güvenlik Forumu, Beşinci Denizcilik ve Deniz Güvenliği Forumu, Altıncı Türkiye - Afrika Savunma Güvenlik ve Uzay Forumu ile Yedinci Türkiye - Körfez Savunma ve Güvenlik Forumu da yapıldı. Dünyanın farklı üniversitelerinden akademisyenlerin, araştırmacıların ve uzmanların katıldığı konferansa, ayrıca çeşitli ülkelerden bakan, bakan yardımcıları, bürokratlar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları, üst düzey yöneticiler, iş insanları ve öğrenciler katıldı.  Hoşgeldiniz konuşmasını TASAM Kurucu Başkanı Süleyman Şensoy yaptı, konferansın açılışını ise, Burkina Faso Başbakanı Apollinaire Joachim Kyelem de Tambela, Bangladeş Çalışma ve İstihdam Devlet Bakanı Begum Monnujan Sufian , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Vietnam Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Korgeneral Luong Tam Quang gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği, TASAM Konferası’nın destekçileri arasında yer aldı.  BDU Kurucu Başkanı ve Spektral Holding İcra Kurulu Başkanı Hnr. Dr. Musa Karademir , “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm: Panoptikon Paradoksu” BDU Kurucu Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güney Ferhat Batı “Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüz Yılı: Türk Dış Politikasının Balkanlar Politikası” BDU Genel Sekreter Yardımcısı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İİBF İktisat Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Nakiboğlu , “Ekonomik Güvenlik: Türkiye'nin Ekonomik Göstergelerle Değerlendirilmesi” BDU Genel Sekreter Yardımcısı ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucu Başkanı Doktorant Ayşe Kaşıkırık , “Kadınlar İklim Mücadelesinin Neresinde?”  BDU Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve BESAM Başkanı Mehmet Nuri Kaynar ,  “Türkiye'nin Gençlik Politikaları” üzerine birer sunum yaptılar. 9. İstanbul Güvenlik Konferansı, sonuç bildirgesi’nin okunması ve ardından verilen kokteyl ile sona erdi.
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği 9. İstanbul Güvenlik Konferansı, İstanbul Kent Üniversitesi’nde gerçekleşti. Konferansın ana teması ‘Ekosistemde Stratejik Dönüşüm’ oldu.

( TASAM ) Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ’nin bu yıl dokuzuncu kez düzenlendi, “İstanbul Güvenlik Konferansı,” İstanbul Kent Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesi’nde 23-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Konferansın ana teması ise; “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm” oldu.


Üç ayrı salonda, 30 farklı oturumla, iki gün boyunca devam eden Konferansta, İkinci İstanbul Siber-Güvenlik Forumu, Beşinci Denizcilik ve Deniz Güvenliği Forumu, Altıncı Türkiye - Afrika Savunma Güvenlik ve Uzay Forumu ile Yedinci Türkiye - Körfez Savunma ve Güvenlik Forumu da yapıldı.


Dünyanın farklı üniversitelerinden akademisyenlerin, araştırmacıların ve uzmanların katıldığı konferansa, ayrıca çeşitli ülkelerden bakan, bakan yardımcıları, bürokratlar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları, üst düzey yöneticiler, iş insanları ve öğrenciler katıldı. 


Hoşgeldiniz konuşmasını TASAM Kurucu Başkanı Süleyman Şensoy yaptı, konferansın açılışını ise, Burkina Faso Başbakanı Apollinaire Joachim Kyelem de Tambela, Bangladeş Çalışma ve İstihdam Devlet Bakanı Begum Monnujan Sufian , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Vietnam Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Korgeneral Luong Tam Quang gerçekleştirdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği, TASAM Konferası’nın destekçileri arasında yer aldı. 

BDU Kurucu Başkanı ve Spektral Holding İcra Kurulu Başkanı Hnr. Dr. Musa Karademir , “Ekosistemde Stratejik Dönüşüm: Panoptikon Paradoksu”

BDU Kurucu Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güney Ferhat Batı “Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüz Yılı: Türk Dış Politikasının Balkanlar Politikası”

BDU Genel Sekreter Yardımcısı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İİBF İktisat Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Nakiboğlu , “Ekonomik Güvenlik: Türkiye'nin Ekonomik Göstergelerle Değerlendirilmesi”

BDU Genel Sekreter Yardımcısı ve Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Kurucu Başkanı Doktorant Ayşe Kaşıkırık , “Kadınlar İklim Mücadelesinin Neresinde?” 

BDU Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve BESAM Başkanı Mehmet Nuri Kaynar ,  “Türkiye'nin Gençlik Politikaları” üzerine birer sunum yaptılar.

9. İstanbul Güvenlik Konferansı, sonuç bildirgesi’nin okunması ve ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.