,, ,

AYT puanım TYT puanımı düşürür mü?

Eğitim 20.06.2023 - 15:17, Güncelleme: 20.06.2023 - 15:17 19113+ kez okundu.
 

AYT puanım TYT puanımı düşürür mü?

AYT puanım TYT puanımı düşürür mü?
Hayır, AYT ( Alan Yeterlilik Testi ) puanı, TYT ( Temel Yeterlilik Testi ) puanınızı düşürmez. TYT ve AYT, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) adı verilen bir sınavın iki aşamasını oluşturur. TYT, temel genel yetenek ve genel kültür sorularından oluşur ve herhangi bir puan türünü etkilemez. TYT puanı, sadece geçme puanınızı belirler ve tercih yapabilmek için YKS'de gerekli bir aşamadır. AYT ise, lisans programlarına yerleşimde kullanılan bir puan türüdür. AYT, fen bilimleri, sosyal bilimler ve Türk dili ve edebiyatı alanlarındaki dört testten oluşur. AYT puanı, tercih yaparken kullanılır ve YKS'deki diğer puanlarınızı (TYT, YDT vb.) etkilemez. Yani, AYT puanınız TYT puanınızı düşürmez. Her iki puan ayrı değerlendirilir ve üniversite tercihlerinde farklı şekillerde kullanılır.
AYT puanım TYT puanımı düşürür mü?

Hayır, AYT ( Alan Yeterlilik Testi ) puanı, TYT ( Temel Yeterlilik Testi ) puanınızı düşürmez. TYT ve AYT, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) adı verilen bir sınavın iki aşamasını oluşturur.

TYT, temel genel yetenek ve genel kültür sorularından oluşur ve herhangi bir puan türünü etkilemez. TYT puanı, sadece geçme puanınızı belirler ve tercih yapabilmek için YKS'de gerekli bir aşamadır.

AYT ise, lisans programlarına yerleşimde kullanılan bir puan türüdür. AYT, fen bilimleri, sosyal bilimler ve Türk dili ve edebiyatı alanlarındaki dört testten oluşur. AYT puanı, tercih yaparken kullanılır ve YKS'deki diğer puanlarınızı (TYT, YDT vb.) etkilemez.

Yani, AYT puanınız TYT puanınızı düşürmez. Her iki puan ayrı değerlendirilir ve üniversite tercihlerinde farklı şekillerde kullanılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.