,, ,

Antepsin Şurup Ne İşe Yarar?

Sağlık 09.01.2024 - 15:13, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:13 8660+ kez okundu.
 

Antepsin Şurup Ne İşe Yarar?

Antepsin Şurup Ne İşe Yarar?
Antepsin şurup yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etken maddesi sükralfat olan Antepsin, ülserli bölgede koruyucu bir tabaka oluşturarak mide asidi, pepsin ve safra asidi gibi tahriş edici maddelerin ülserli bölgeyle temasını engeller. Antepsin şurup aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:   Mide ülseri Oniki parmak bağırsağı ülseri Reflü özofajit Strese bağlı mide ülserlerinin önlenmesi ve tedavisi   Antepsin şurup günde 4 defa 5 ml (1 g) olacak şekilde kullanılır. İlaç, yemeklerden 1 saat önce ve yatmadan önce alınmalıdır. Antepsin şurup genellikle iyi tolere edilir. Ancak, bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler arasında, kabızlık, ishal, kusma, gaz ve baş ağrısı yer alabilir. Daha ciddi yan etkiler nadirdir, ancak anafilaksi, hemolitik anemi ve karaciğer hasarı dahil olabilir. Antepsin şurup hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli kullanılmalıdır. Antepsin şurup reçetesiz olarak da satın alınabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Antepsin Şurup Ne İşe Yarar?

Antepsin şurup yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etken maddesi sükralfat olan Antepsin, ülserli bölgede koruyucu bir tabaka oluşturarak mide asidi, pepsin ve safra asidi gibi tahriş edici maddelerin ülserli bölgeyle temasını engeller.

Antepsin şurup aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

 

  • Mide ülseri
  • Oniki parmak bağırsağı ülseri
  • Reflü özofajit
  • Strese bağlı mide ülserlerinin önlenmesi ve tedavisi

 

Antepsin şurup günde 4 defa 5 ml (1 g) olacak şekilde kullanılır. İlaç, yemeklerden 1 saat önce ve yatmadan önce alınmalıdır.

Antepsin şurup genellikle iyi tolere edilir. Ancak, bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler arasında, kabızlık, ishal, kusma, gaz ve baş ağrısı yer alabilir. Daha ciddi yan etkiler nadirdir, ancak anafilaksi, hemolitik anemi ve karaciğer hasarı dahil olabilir.

Antepsin şurup hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli kullanılmalıdır.

Antepsin şurup reçetesiz olarak da satın alınabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.