,, ,

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir?

Gündem 30.12.2023 - 16:15, Güncelleme: 30.12.2023 - 16:15 3331+ kez okundu.
 

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir?

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir?
Ameliyathane Hizmetleri Bölümü , ameliyathanede kullanılan tüm ekipmanları ve malzemeleri hazırlayan, ameliyat sırasında cerrahi ekibe yardımcı olan ve ameliyat sonunda ameliyathaneyi temizleyen ve dezenfekte eden sağlık personelini yetiştiren bir bölümdür. Ameliyathane Hizmetleri Bölümü mezunları, ameliyathane teknikeri unvanını alırlar. Ameliyathane teknikerleri, hastanelerin ameliyathanelerinde, özel hastanelerin ameliyathanelerinde, tıp fakültelerinin ameliyathanelerinde ve askeri hastanelerin ameliyathanelerinde çalışabilirler. Ameliyathane Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim, teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Teorik derslerde, ameliyathanenin çalışma prensipleri, ameliyathane ekipmanları ve malzemeleri, ameliyathanede kullanılan ilaçlar ve cerrahi işlemler gibi konular işlenmektedir. Uygulamalı derslerde, öğrenciler ameliyathanede kullanılan ekipmanları ve malzemeleri kullanmayı, ameliyathanede steril teknikleri uygulamayı ve ameliyat sırasında cerrahi ekibe yardımcı olmayı öğrenmektedir. Ameliyathane Hizmetleri Bölümü mezunları için iş imkanları oldukça geniştir. Ameliyathane teknikerleri, hastanelerin ameliyathanelerinde, özel hastanelerin ameliyathanelerinde, tıp fakültelerinin ameliyathanelerinde ve askeri hastanelerin ameliyathanelerinde çalışabilirler. Ayrıca, ameliyathane malzemeleri üreten firmalarda da çalışabilirler. Ameliyathane Hizmetleri Bölümü okumak isteyen adayların, fen bilgisi, biyoloji, kimya ve matematik konularına ilgi duymaları gerekmektedir. Ayrıca, pratik bir bakış açısına sahip olmaları ve ekip çalışmasına yatkın olmaları gerekmektedir.
Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir?

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü , ameliyathanede kullanılan tüm ekipmanları ve malzemeleri hazırlayan, ameliyat sırasında cerrahi ekibe yardımcı olan ve ameliyat sonunda ameliyathaneyi temizleyen ve dezenfekte eden sağlık personelini yetiştiren bir bölümdür.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü mezunları, ameliyathane teknikeri unvanını alırlar. Ameliyathane teknikerleri, hastanelerin ameliyathanelerinde, özel hastanelerin ameliyathanelerinde, tıp fakültelerinin ameliyathanelerinde ve askeri hastanelerin ameliyathanelerinde çalışabilirler.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim, teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Teorik derslerde, ameliyathanenin çalışma prensipleri, ameliyathane ekipmanları ve malzemeleri, ameliyathanede kullanılan ilaçlar ve cerrahi işlemler gibi konular işlenmektedir. Uygulamalı derslerde, öğrenciler ameliyathanede kullanılan ekipmanları ve malzemeleri kullanmayı, ameliyathanede steril teknikleri uygulamayı ve ameliyat sırasında cerrahi ekibe yardımcı olmayı öğrenmektedir.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü mezunları için iş imkanları oldukça geniştir. Ameliyathane teknikerleri, hastanelerin ameliyathanelerinde, özel hastanelerin ameliyathanelerinde, tıp fakültelerinin ameliyathanelerinde ve askeri hastanelerin ameliyathanelerinde çalışabilirler. Ayrıca, ameliyathane malzemeleri üreten firmalarda da çalışabilirler.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü okumak isteyen adayların, fen bilgisi, biyoloji, kimya ve matematik konularına ilgi duymaları gerekmektedir. Ayrıca, pratik bir bakış açısına sahip olmaları ve ekip çalışmasına yatkın olmaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.