,, ,

Aleyna Tilki

Kimdir 07.06.2022 - 10:02, Güncelleme: 07.06.2022 - 10:06 16919+ kez okundu.
 

Aleyna Tilki

Kaç yaşında, Boyu ve kilosu kaç, nereli, mesleği nedir? İşte Aleyna Tilki Kimdir hakkında merak edilenler...
Aleyna Tilki 21 yaşında bir pop sanatçısıdır. 28 mart 2000 yılında Konya’da doğdu. Aleyna Tilki 'nin annesi Havva Öztel Trabzonlu olup özel kız öğrenci yurdu işletmektedir. Babası Mehmet Tilki aslen Konya'lıdır ve askeriyede memur olarak görev yapmaktadır. Tilki'nin Ayça adında bir kız kardeşi bulunuyor. Babasının işi sebebiyle 4 yaşlarındayken ailesi İzmir’e yerleşti. 10 yaşından sonrada ailesi ile beraber İstanbul’a taşındı. Ebeveynleri 10 ocak 2018 tarihinde boşandı. Eğitim hayatını Fenerbahçe Anadolu Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimi almayan sanatçı, bir röportajında kendisini müzik konusunda geliştireceği hakkında açıklama da bulundu. Koç burcu olan Aleyna Tilki 1,75 metre boya ve 59 kiloya sahiptir.     ALEYNA TİLKİ’NİN MÜZİK KARİYERİ NASIL BAŞLADI     Aleyna Tilki adını ilk kez Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışma programında “Gesi Bağları”nı söyleyerek duyurdu. Aleyna Tilki ’nin yarışmadaki performansı sosyal medyada milyonlarca kez izlendi. Hal böyle olunca Aleyna Tilki albüm yapma kararı aldı. 2016 yılının Ağustos ayında “Cevapsız Çınlama” adlı sıngle çıkardı. Bu sıngle ile büyük bir çıkış yakaladı ve daha popüler bir sanatçı kimliğiyle tanınmaya başlandı. “Cevapsız Çınlama “nın klibi 2016 yılında 300 milyondan fazla izlendi. Başarılı klip Türkiye’de bir yıl içinde en çok izlenen video klip unvanını aldı. Aleyna Tilki, Cevapsız Çınlama şarkısı ile Music Top TR listelerinde 2 numaraya kadar çıktı. 2017 yılının Temmuz ayında çıkardığı ikinci sıngle ı “Sen Olsan Bari” ise aynı Top listesinde 1 numaraya yükseldi. Aleyna Tilki’nin Cevapsız Çınlama şarkısı büyük bir çıkış yakaladı ve ikinci single’ı “Sen Olsan Bari” onu takip etti. Başarılı popçu devamında gelen “Yalnız Çiçek”, Dipsiz Kuyum”, “Bu Benim Masalım”, “Nasılsın Aşkta”, ”Yalan”, “Sır” gibi peş peşe yaptığı şarkılarla kalplere kazınmayı başardı.     Aleyna Tilki bir röportajında sesinin güzelliğini annesinden aldığını ve ekranlarda göründüğü kadar sevimli bir yapıya aslında sahip olmadığını paylaştı. Bir başka röportajında ise hayalinde hep rock, opera, ve caz gibi alternatif müzik yapmak olduğunu dile getirdi.     ALEYNA TİLKİ’NİN DİZİSİ : İŞTE BU BENİM MASALIM      Söylediği şarkılarla başarı yakalayan Aleyna Tilki ilk oyunculuk deneyimini exxen’de yayımlanan İşte Bu Benim Masalım dizisinde göstermeye başladı. Aleyna Tilki ’nin dizinin başrolünü, Survivor yarışmasıyla adını duyuran Cemal Can Cansever ile paylaşıyor.     İNGİLİZCE OLARAK SESLENDİRDİĞİ İLK ŞARKI : RETROGRADE      Aleyna Tilki sözlerini Dua Lipa, Coffee ve Sarah Hudson’ın yazdığı İngilizce sıngle olan Redrograde’yi 2021 yılında seslendirdi.
Kaç yaşında, Boyu ve kilosu kaç, nereli, mesleği nedir? İşte Aleyna Tilki Kimdir hakkında merak edilenler...

Aleyna Tilki 21 yaşında bir pop sanatçısıdır. 28 mart 2000 yılında Konya’da doğdu. Aleyna Tilki 'nin annesi Havva Öztel Trabzonlu olup özel kız öğrenci yurdu işletmektedir. Babası Mehmet Tilki aslen Konya'lıdır ve askeriyede memur olarak görev yapmaktadır. Tilki'nin Ayça adında bir kız kardeşi bulunuyor. Babasının işi sebebiyle 4 yaşlarındayken ailesi İzmir’e yerleşti. 10 yaşından sonrada ailesi ile beraber İstanbul’a taşındı. Ebeveynleri 10 ocak 2018 tarihinde boşandı. Eğitim hayatını Fenerbahçe Anadolu Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimi almayan sanatçı, bir röportajında kendisini müzik konusunda geliştireceği hakkında açıklama da bulundu. Koç burcu olan Aleyna Tilki 1,75 metre boya ve 59 kiloya sahiptir.

 

 

ALEYNA TİLKİ’NİN MÜZİK KARİYERİ NASIL BAŞLADI

 

 

Aleyna Tilki adını ilk kez Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışma programında “Gesi Bağları”nı söyleyerek duyurdu. Aleyna Tilki ’nin yarışmadaki performansı sosyal medyada milyonlarca kez izlendi. Hal böyle olunca Aleyna Tilki albüm yapma kararı aldı. 2016 yılının Ağustos ayında “Cevapsız Çınlama” adlı sıngle çıkardı. Bu sıngle ile büyük bir çıkış yakaladı ve daha popüler bir sanatçı kimliğiyle tanınmaya başlandı. “Cevapsız Çınlama “nın klibi 2016 yılında 300 milyondan fazla izlendi. Başarılı klip Türkiye’de bir yıl içinde en çok izlenen video klip unvanını aldı. Aleyna Tilki, Cevapsız Çınlama şarkısı ile Music Top TR listelerinde 2 numaraya kadar çıktı. 2017 yılının Temmuz ayında çıkardığı ikinci sıngle ı “Sen Olsan Bari” ise aynı Top listesinde 1 numaraya yükseldi. Aleyna Tilki’nin Cevapsız Çınlama şarkısı büyük bir çıkış yakaladı ve ikinci single’ı “Sen Olsan Bari” onu takip etti. Başarılı popçu devamında gelen “Yalnız Çiçek”, Dipsiz Kuyum”, “Bu Benim Masalım”, “Nasılsın Aşkta”, ”Yalan”, “Sır” gibi peş peşe yaptığı şarkılarla kalplere kazınmayı başardı.

 

 

Aleyna Tilki bir röportajında sesinin güzelliğini annesinden aldığını ve ekranlarda göründüğü kadar sevimli bir yapıya aslında sahip olmadığını paylaştı. Bir başka röportajında ise hayalinde hep rock, opera, ve caz gibi alternatif müzik yapmak olduğunu dile getirdi.

 

 

ALEYNA TİLKİ’NİN DİZİSİ : İŞTE BU BENİM MASALIM

 

 

 Söylediği şarkılarla başarı yakalayan Aleyna Tilki ilk oyunculuk deneyimini exxen’de yayımlanan İşte Bu Benim Masalım dizisinde göstermeye başladı. Aleyna Tilki ’nin dizinin başrolünü, Survivor yarışmasıyla adını duyuran Cemal Can Cansever ile paylaşıyor.

 

 

İNGİLİZCE OLARAK SESLENDİRDİĞİ İLK ŞARKI : RETROGRADE

 

 

 Aleyna Tilki sözlerini Dua Lipa, Coffee ve Sarah Hudson’ın yazdığı İngilizce sıngle olan Redrograde’yi 2021 yılında seslendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.