,, ,

21 Günde Evlenme Duası: Taha Suresi

Yaşam 15.12.2023 - 12:53, Güncelleme: 15.12.2023 - 12:53 17874+ kez okundu.
 

21 Günde Evlenme Duası: Taha Suresi

21 Günde Evlenme Duası: Taha Suresi
21 günde evlenme duası , Taha suresinin ilk 12 ayetinin 21 defa okunması ile yapılır. Bu dua, hayırlı bir evlilik yapmak isteyen bekarlar tarafından okunabilir. Dua, Cuma günü abdestli olarak başlanır ve 21 gün boyunca devam edilir. Duanın Yapılışı Dua şu şekilde yapılır: Cuma günü abdest alınır. Taha suresinin ilk 12 ayeti 21 defa okunur. Her ayet okunurken şu dua edilir: "Ya Rabbi, bu ayeti okuduğum gibi bana hayırlı bir eş nasip et. Bana ve eşime hayırlı ve mutlu bir yuva nasip et. Âmin." Duadan sonra salavat getirilir. Duanın Fazileti 21 günde evlenme duasının faziletleri şunlardır: Hayırlı bir evlilik yapmak isteyenlere yardımcı olur. Eşler arası sevgi ve muhabbeti artırır. Mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı sağlar. Duanın Sıklığı Dua, günde bir kez okunabilir. Ancak, her gün okunması daha etkili olduğu söylenir. Duanın Sonrası Dua bittikten sonra, Allah'ın hayırlısını nasip etmesi beklenir. Duadan sonra, evlilik için çaba gösterilmesi de önemlidir.
21 Günde Evlenme Duası: Taha Suresi

21 günde evlenme duası , Taha suresinin ilk 12 ayetinin 21 defa okunması ile yapılır. Bu dua, hayırlı bir evlilik yapmak isteyen bekarlar tarafından okunabilir. Dua, Cuma günü abdestli olarak başlanır ve 21 gün boyunca devam edilir.

Duanın Yapılışı

Dua şu şekilde yapılır:

  • Cuma günü abdest alınır.
  • Taha suresinin ilk 12 ayeti 21 defa okunur.
  • Her ayet okunurken şu dua edilir:

"Ya Rabbi, bu ayeti okuduğum gibi bana hayırlı bir eş nasip et. Bana ve eşime hayırlı ve mutlu bir yuva nasip et. Âmin."

  • Duadan sonra salavat getirilir.

Duanın Fazileti

21 günde evlenme duasının faziletleri şunlardır:

  • Hayırlı bir evlilik yapmak isteyenlere yardımcı olur.
  • Eşler arası sevgi ve muhabbeti artırır.
  • Mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı sağlar.

Duanın Sıklığı

Dua, günde bir kez okunabilir. Ancak, her gün okunması daha etkili olduğu söylenir.

Duanın Sonrası

Dua bittikten sonra, Allah'ın hayırlısını nasip etmesi beklenir. Duadan sonra, evlilik için çaba gösterilmesi de önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.