İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Vefatının 15. Yılında Diva Leyla Gencer’i Anıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi , 20. yüzyılın en önemli sopranolarından birisi olarak tanınınan Leyla Gencer ’i,  ölümünün 15. Yılında anıyor. 9 Mayıs 2023 akşamı gerçekleşecek konser, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde.

            Batı ülkelerinde "La Diva Turca", "La Gencer", "La Regina" olarak ün yapan Gencer; Milano, Roma, Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago gibi birçok şehirde sahneye çıkmıştır. Soprano Leyla Gencer, unutulmaz operaların karakterleri olan;  Lucia, Norma, Lady Macbeth, Queen Elizabeth, Floria Tosca, Lucrezia, Madam Butterfly,  Alceste,  Aida , Violetta ve Leonora’ya uzun yıllar hayat vermiştir. Seçkin opera sahnelerinde ve resitallerde hayranlık uyandırmış ve opera repertuvarı 23 bestecinin 72 yapıtını kapsamıştır.

Konser programında; Mozart’ın, Figaro'nun Düğünü, Sihirli Flüt; Verdi’nin La Forza del Destino, Don Carlo ,Maskeli Balo, Aida, I Vespri Siciliani ; Rossini’nin Sevil Berberi; Donizetti’nin Anna Bolena; Bellini’nin Norma;  Massenet’in Manon;   Mascagni’nin Cavalleria Rusticana; Saint-Saëns’in Samson ile Dalila operalarından aryalar seslendirilecek.

Konserin solistleri; Esra Abacıoğlu Akcan , Perihan N.Artan, Aylin Ateş , Aslı Ayan , Jaklin Çarkçı , Evren Ekşi , Anna Sirel Y. Etyemez, Nesrin Gönüldağ , Gülbin Günay , Otilia İpek , Nazlı Deniz Süren, Hande Soner Ürben ve Evren Işık Yasemin,  Fügen Yiğitgil’in piyanosu eşliğinde sahnede olacaklar.

9 Mayıs 2023 Salı Saat 20:00

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi