,, ,

Zonguldak'ta 1. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu koşuldu

Yaşam 10.04.2022 - 12:51, Güncelleme: 10.04.2022 - 12:51 64686+ kez okundu.
 

Zonguldak'ta 1. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu koşuldu

Zonguldak'ta 1. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu koşuldu
Devrek Belediyesince bu yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu tamamlandı. Devrek Bandosu eşliğinde başlayan organizasyonda, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 3 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirildi. Toplamda 600 sporcunun katıldığı organizasyona, 5 kıtada maraton koşmuş en yaşlı milli atlet olan 95 yaşındaki Safder Kartoğlu da destek verdi. Halk koşusuna kayıt yaptıran Kartoğlu, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve katılımcılarla 3 kilometre şarkılar söyleyerek yürüdü. Vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla organizasyonu destekledi. Kartoğlu, gazetecilere, yarı maratonun başarılı sonuçlanmasını yürekten dilediğini belirterek, sporculara başarı diledi. Başkan Bozkurt da sporun bütünleştirici ve birleştirici gücü olduğunu ifade ederek, Kartoğlu'nun Devrek'i maratonla tanıştırdığını ve ilçeyi dünyanın her yerinde başarılı şekilde temsil ettiğini dile getirdi. Yarışlar sonunda yarı maratonda erkeklerde Ömer Alkanoğlu birinci, Abdurrahman Gedikoğlu ikinci, Yunus Emre Akkuş üçüncü olurken, kadınlarda Meryem Kılıç Gündoğan birincilik, Rahime Tekin ikincilik, Zeynep Burcu Akbaba üçüncülük elde etti. 10 kilometrelik koşuda erkeklerde Ahmet Alkanoğlu birincilik, Levent Ateş ikincilik, Mesut Akpınar üçüncülük kazanırken, kadınlarda Gülbahar Çetin birinci, Zuhal Kaya ikinci, Okyanus Yıldız da üçüncü oldu. Halk koşusunda ise farklı yaş kategorilerinde yapılan yarışlar gün boyu sürecek. Etkinlik sonunda iki kategoride yarışan katılımcılara madalya, ilk 3'e girenlere ise kupaları takdim edildi.
Zonguldak'ta 1. Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu koşuldu

Devrek Belediyesince bu yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu tamamlandı.

Devrek Bandosu eşliğinde başlayan organizasyonda, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve 3 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirildi.

Toplamda 600 sporcunun katıldığı organizasyona, 5 kıtada maraton koşmuş en yaşlı milli atlet olan 95 yaşındaki Safder Kartoğlu da destek verdi.

Halk koşusuna kayıt yaptıran Kartoğlu, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve katılımcılarla 3 kilometre şarkılar söyleyerek yürüdü. Vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla organizasyonu destekledi.

Kartoğlu, gazetecilere, yarı maratonun başarılı sonuçlanmasını yürekten dilediğini belirterek, sporculara başarı diledi.

Başkan Bozkurt da sporun bütünleştirici ve birleştirici gücü olduğunu ifade ederek, Kartoğlu'nun Devrek'i maratonla tanıştırdığını ve ilçeyi dünyanın her yerinde başarılı şekilde temsil ettiğini dile getirdi.

Yarışlar sonunda yarı maratonda erkeklerde Ömer Alkanoğlu birinci, Abdurrahman Gedikoğlu ikinci, Yunus Emre Akkuş üçüncü olurken, kadınlarda Meryem Kılıç Gündoğan birincilik, Rahime Tekin ikincilik, Zeynep Burcu Akbaba üçüncülük elde etti.

10 kilometrelik koşuda erkeklerde Ahmet Alkanoğlu birincilik, Levent Ateş ikincilik, Mesut Akpınar üçüncülük kazanırken, kadınlarda Gülbahar Çetin birinci, Zuhal Kaya ikinci, Okyanus Yıldız da üçüncü oldu.

Halk koşusunda ise farklı yaş kategorilerinde yapılan yarışlar gün boyu sürecek.

Etkinlik sonunda iki kategoride yarışan katılımcılara madalya, ilk 3'e girenlere ise kupaları takdim edildi.

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.