,, ,

Yüksel Uzel kimdir?

Kimdir 18.01.2023 - 17:48, Güncelleme: 18.01.2023 - 17:51 12560+ kez okundu.
 

Yüksel Uzel kimdir?

Yüksel Uzel kimdir?
Asıl adı Yüksel Katmer olan ve Yüksel Uzel ismi ile ünlenen sanatçı, 19 Nisan 1950 yılında dünyaya geldi. Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı'ında korist olarak başladı. İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne aldı ve "Bir Seni Bir Gülü Öptüm" isimli ilk albümünü 1983 yılında yaptı. "Yıllar Yorgun Ben Yorgun" adlı ikinci albümü ise Türkiye genelinde büyük ses getirdi. Yüksel Uzel 1988 yılında "Al Aşkını Ver Gönlümü" adlı albümünü yapan sanatçı, aynı yıl Tarık Tarcan ile Islak Sokak adlı filmde başrol oynadı. Yüksel Uzel , kariyerinin zirvesinde olduğu dönemde anevrizma adında ciddi bir rahatsızlık geçirdi. İsviçre'de art arda beyin ameliyatları oldu ve sahne çalışmalarına son verdi. Yüksel Uzel Bu dönemi 1990 yılı sonlarında aynı şirketten yayınlanan "Benden Artık Bu Kadar" adlı albüm izledi. Büyük bir sevgi beslediği dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993 yılında vefatı üzerine, "Sensiz Bu Yaz" isimli son bir albüm daha yaptı. Yüksel Uzel 1995 yılında ise eşi iş insanı İhsan Börekçioğlu için Türkiye'yi terk ederek Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentine yerleşti. Çift 2008'de boşandı.
Yüksel Uzel kimdir?

Asıl adı Yüksel Katmer olan ve Yüksel Uzel ismi ile ünlenen sanatçı, 19 Nisan 1950 yılında dünyaya geldi. Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı'ında korist olarak başladı. İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne aldı ve "Bir Seni Bir Gülü Öptüm" isimli ilk albümünü 1983 yılında yaptı. "Yıllar Yorgun Ben Yorgun" adlı ikinci albümü ise Türkiye genelinde büyük ses getirdi.

Yüksel Uzel 1988 yılında "Al Aşkını Ver Gönlümü" adlı albümünü yapan sanatçı, aynı yıl Tarık Tarcan ile Islak Sokak adlı filmde başrol oynadı. Yüksel Uzel , kariyerinin zirvesinde olduğu dönemde anevrizma adında ciddi bir rahatsızlık geçirdi. İsviçre'de art arda beyin ameliyatları oldu ve sahne çalışmalarına son verdi.

Yüksel Uzel Bu dönemi 1990 yılı sonlarında aynı şirketten yayınlanan "Benden Artık Bu Kadar" adlı albüm izledi. Büyük bir sevgi beslediği dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993 yılında vefatı üzerine, "Sensiz Bu Yaz" isimli son bir albüm daha yaptı. Yüksel Uzel 1995 yılında ise eşi iş insanı İhsan Börekçioğlu için Türkiye'yi terk ederek Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentine yerleşti. Çift 2008'de boşandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.