,, ,

Yazı atölyesi katılımcılarına sertifika

Dünya 18.11.2022 - 09:59, Güncelleme: 18.11.2022 - 09:59 29187+ kez okundu.
 

Yazı atölyesi katılımcılarına sertifika

Yazı atölyesi katılımcılarına sertifika
Hamburg Migrakult Derneği tarafından, 12-18 yaş aralığındaki gençlerin yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamak amacıyla yürütülen “Kultur Macht Kreativ” projesinin yazı atölyesine katılanlar sertifikalarını aldılar. 4 yıllık proje kapsamında, Hamburg Alevi Kültür Merkezi 'ndeki (HAKM) çalışmaların ardından, 2 yıldan beri Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Derneği (HAAK-Bir) çatısı altında yürütülen proje kapsamında ağırlıkla göçmen kökenli gençlerin katılımıyla yazı, video, resim ve fotoğraf atölyeleri çalışmaları gerçekleştirildi. Projeye İsmail Kaplan, Nur Deniz Kaplan, Oya Pervin Pelit, Nur Ilıcak, Onur Post ve Alican Yılmaz öğretmen olarak katkı sunarken, HAAK-Bir'den Seval Ünlü, Hülya Çağıl, Aynur Tufan ve Hasan Gültekin de gençlere çalışmalarında destek sundular.   Projeden çok güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden eğitmenlerden Oya Pervin Pelit, “Farklı kültürlerden gençlerimiz seçilmiş konularla ilgili yazılar, kompozisyonlar, videolar, resim ve fotoğraf çalışmalarıyla hem kendi bakış açılarını sanat yoluyla yansıtmaya çalıştılar hem de bu yöndeki yeteneklerini keşfedip geliştirme imkanı buldular. Projeyi yürüten Migrakult Derneği'nin yanı sıra bu çalışmalara zemin sunan HAKM ve HAK-Bir derneklerine, katkı sunanlara ve katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. İki dilli çalışmaların gençlerin özgüven kazanmalarına da yardımcı olduğunun altını çizen Pelit, “Bu proje ile göçmen kökenli çocukların sosyalleşmeleri, toplum içinde yerlerinin olduğunu görebilmeleri, becerilerinin ortaya çıkarılması, teknolojiden yararlanma imkanları ve hobi ve becerilerini meslek edinmelerine yönelik destek sunmaya çalıştık. Gençlerimiz kısa zamanda muhteşem çalışmalar sergilediler, kendilerini yürekten tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. Gençlerin çalışmaları, HAAK-Bir dernek binasında düzenlenen bir sunum atölyesiyle sergilendi.  Haber: Erdal Altuntaş
Yazı atölyesi katılımcılarına sertifika

Hamburg Migrakult Derneği tarafından, 12-18 yaş aralığındaki gençlerin yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamak amacıyla yürütülen “Kultur Macht Kreativ” projesinin yazı atölyesine katılanlar sertifikalarını aldılar. 4 yıllık proje kapsamında, Hamburg Alevi Kültür Merkezi 'ndeki (HAKM) çalışmaların ardından, 2 yıldan beri Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Derneği (HAAK-Bir) çatısı altında yürütülen proje kapsamında ağırlıkla göçmen kökenli gençlerin katılımıyla yazı, video, resim ve fotoğraf atölyeleri çalışmaları gerçekleştirildi. Projeye İsmail Kaplan, Nur Deniz Kaplan, Oya Pervin Pelit, Nur Ilıcak, Onur Post ve Alican Yılmaz öğretmen olarak katkı sunarken, HAAK-Bir'den Seval Ünlü, Hülya Çağıl, Aynur Tufan ve Hasan Gültekin de gençlere çalışmalarında destek sundular.

 

Projeden çok güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden eğitmenlerden Oya Pervin Pelit, “Farklı kültürlerden gençlerimiz seçilmiş konularla ilgili yazılar, kompozisyonlar, videolar, resim ve fotoğraf çalışmalarıyla hem kendi bakış açılarını sanat yoluyla yansıtmaya çalıştılar hem de bu yöndeki yeteneklerini keşfedip geliştirme imkanı buldular. Projeyi yürüten Migrakult Derneği'nin yanı sıra bu çalışmalara zemin sunan HAKM ve HAK-Bir derneklerine, katkı sunanlara ve katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. İki dilli çalışmaların gençlerin özgüven kazanmalarına da yardımcı olduğunun altını çizen Pelit, “Bu proje ile göçmen kökenli çocukların sosyalleşmeleri, toplum içinde yerlerinin olduğunu görebilmeleri, becerilerinin ortaya çıkarılması, teknolojiden yararlanma imkanları ve hobi ve becerilerini meslek edinmelerine yönelik destek sunmaya çalıştık. Gençlerimiz kısa zamanda muhteşem çalışmalar sergilediler, kendilerini yürekten tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. Gençlerin çalışmaları, HAAK-Bir dernek binasında düzenlenen bir sunum atölyesiyle sergilendi. 

Haber: Erdal Altuntaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.