,, ,
Orhan Çağatay
Köşe Yazarı
Orhan Çağatay
 

Akletmek Sorgulamak

Önce ahlak ve maneviyat Adalet herkese Adalet Üretimde adalet Eğitimde adalet Hukukta adalet Paylaşımda adalet İnanç özgürluğu ibadet özgürluğu . Uluslararasında onurlu diş politika kazan kazan hesabi. Siyasete nezaket. Şimdi eğitim konusuna bir girelim zira eğitim şart. Eğitimde çağı yakalamak İlk okulda bile deney yapılan bu ülkede ne oldu bize ! Ne yapmak gerek nediyor milli görüş Herşeyin başında düşünen sorgulayan bir insan Üretmeyi esas alan kopyacı deyil . Öğrencilerini yeteneğine göre değerlendiren ve önünü açan bir eğitim sistemi Zira çocuklarımızı istemediği bir mesleğe yönlendirmek adalet deyil Zira bu adaletsizliği biz ebveyinler başta olmak üzere ! Sonra adaletten bahsediyoruz hangi ane baba evladına sordu ki devlet sorsun. Çocuk birşey sorunca da işim var boş konuşma dersine çalış icat çıkarma. Yaa . Bir düşünün istemeden bir çocuk imam olursa yani ailenin baskısından .bir düşünün kürsüye çıkıp Ne anlatacak yanmayan kefeni mi yoksa Cenete götüren terliği Mi yoksa bu dünyada güzel insan olursan topluma faydalı üreten Ahlaklı çalmayan çırpmayan paylaşmayı Merhameti li insan olmayimi Neden hiçbir meslekte başarı yok . Hiç sorguladikmi. Sorgulamak suçmu günahımı ! Düşünmeden kafa yormadan yapılan her iş Hüsranla biter bu tesçilenmiş . Düşünmeden koyulan her tuğla yamuk olur. ALLAH biz insana akil verdi düşünsün diye Ampulü bulan insan tesadüfenmi buldu . Kolombo amerikayi rüyasindami gördü . yada değerli madenler. Kafayı çalıştırarak tabiki. Kafayi çaliştiran bir nesil yetiştirmedikçe adaleti ilk olarak kendimiz uygulamadikça Herkes önce kendini sorgulamadıkça huzur bulamayız . Sizin toplumdan beklediğiniz şeyler varya. İşte onlarda sizden onu bekliyor. Hürmetler
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2022 - Çarşamba

Akletmek Sorgulamak

Önce ahlak ve maneviyat Adalet herkese Adalet Üretimde adalet Eğitimde adalet Hukukta adalet Paylaşımda adalet İnanç özgürluğu ibadet özgürluğu . Uluslararasında onurlu diş politika kazan kazan hesabi. Siyasete nezaket. Şimdi eğitim konusuna bir girelim zira eğitim şart.

Eğitimde çağı yakalamak İlk okulda bile deney yapılan bu ülkede ne oldu bize ! Ne yapmak gerek nediyor milli görüş Herşeyin başında düşünen sorgulayan bir insan Üretmeyi esas alan kopyacı deyil . Öğrencilerini yeteneğine göre değerlendiren ve önünü açan bir eğitim sistemi Zira çocuklarımızı istemediği bir mesleğe yönlendirmek adalet deyil Zira bu adaletsizliği biz ebveyinler başta olmak üzere ! Sonra adaletten bahsediyoruz hangi ane baba evladına sordu ki devlet sorsun.

Çocuk birşey sorunca da işim var boş konuşma dersine çalış icat çıkarma. Yaa . Bir düşünün istemeden bir çocuk imam olursa yani ailenin baskısından .bir düşünün kürsüye çıkıp Ne anlatacak yanmayan kefeni mi yoksa Cenete götüren terliği Mi yoksa bu dünyada güzel insan olursan topluma faydalı üreten Ahlaklı çalmayan çırpmayan paylaşmayı Merhameti li insan olmayimi Neden hiçbir meslekte başarı yok . Hiç sorguladikmi. Sorgulamak suçmu günahımı ! Düşünmeden kafa yormadan yapılan her iş Hüsranla biter bu tesçilenmiş .

Düşünmeden koyulan her tuğla yamuk olur. ALLAH biz insana akil verdi düşünsün diye Ampulü bulan insan tesadüfenmi buldu . Kolombo amerikayi rüyasindami gördü . yada değerli madenler. Kafayı çalıştırarak tabiki. Kafayi çaliştiran bir nesil yetiştirmedikçe adaleti ilk olarak kendimiz uygulamadikça Herkes önce kendini sorgulamadıkça huzur bulamayız . Sizin toplumdan beklediğiniz şeyler varya. İşte onlarda sizden onu bekliyor. Hürmetler

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.