,, ,

Yasemin Aslan Bakiri'nin Cam Sergisi Billur, Nevmekan Selimiye'de Açıldı

Kültür-Sanat 22.03.2022 - 14:47, Güncelleme: 22.03.2022 - 14:47 14563+ kez okundu.
 

Yasemin Aslan Bakiri'nin Cam Sergisi Billur, Nevmekan Selimiye'de Açıldı

Yasemin aslan bakiri: “bu sergi ile tarihe sınırlarımızın ötesinde farklı bir perspektiften bakıyoruz
Kültür sanatın başkenti Üsküdar’da tarih yolculuğu tüm hızıyla sürüyor. Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, cam sanatının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Yasemin Aslan Bakiri’nin camı ve metali buluşturduğu eserlerinden oluşan Billur Sergisi’ni Nevmekan Selimiye’ye getirdi. Sanat dünyasından isimlerin katılımıyla açılışı yapılan sergi, Nevmekan Selimiye’de açılan ilk sergi olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını kaftanlar üzerinden anlatıyor.   Üsküdar’da kütüphane ve kafe olarak hizmet veren Nevmekan Selimiye’de ilk kez sergi açıldığını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Selimiye Kışlası ile Büyük Selimiye Camisi yakınındaki mekânın, 220 yıl önce kışladaki askerlerin, daha sonra ise camide çalışan usta, kalfa ve amelelerin ihtiyacı için inşa edildiği söyledi. Hilmi Türkmen, şu açıklamada bulundu:   Hilmi Türkmen: “Nevmekan Selimiye Billur Sergisi ile ilk kez sanatla buluştu” "Tarihi bir mekandayız. Bu mekân 1960'lara kadar değişik zamanlarda hamam olarak vazifesini icra etmiş. Daha sonra ne yazık ki kaderine terk edilmiş. Biz Üsküdar Belediyesi olarak burayı devraldık ve aslına uygun bir şekilde kütüphane haline getirdik. Şu anda burası bir kütüphane, bir kitap kafe ve aynı zamanda bir sanat merkezi. Sanatın insanları ve toplumları birleştirici özel bir gücü vardır. Sergi sayesinde bu tarihi mekânın bu amaca hizmet ediyor.”    Yasemin Aslan Bakiri: “Bu sergi ile tarihe sınırlarımızın ötesinde farklı bir perspektiften bakıyoruz” Eserlerinde modernlikle geleneksel yöntemleri bir arada kullandığını dile getiren Yasemin Aslan Bakiri, "Cam bir yolculuk, motifler ise bambaşka diller. Dil, bildiğimiz gibi kültür taşıyıcıları yani yolcu diyebiliriz. Bu dili tercüme ederken Osmanlı kaftanlarında günümüzün formlarını kullanırken özellikle imparatorluğun ihtişamını yansıtmayı istedim” dedi. Bakiri, zaman zaman eserlerinin hikaye kahramanları gibi canlandığını düşündüğünü vurguladığı konuşmasında "Bu tarihi yapıda Billur Sergisi için tasarlayıp ürettiğim rengarenk cam nalınların ayak seslerini belki sizler de duyabilirsiniz. Çünkü sonuçta zaman, mekân oyunu içindeki bu çağdaş eserler geçmişin izlerini taşımakta. Siz cam deyin, ben uzun bir yolculuk. Bu sergi sizlere sınırlarımızın ötesinde farklı bir perspektiften tarihe bakma olanağı sunuyor"    Billur Sergisi, 29 Mayıs'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Yasemin aslan bakiri: “bu sergi ile tarihe sınırlarımızın ötesinde farklı bir perspektiften bakıyoruz

Kültür sanatın başkenti Üsküdar’da tarih yolculuğu tüm hızıyla sürüyor. Üsküdar’ı, şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, cam sanatının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Yasemin Aslan Bakiri’nin camı ve metali buluşturduğu eserlerinden oluşan Billur Sergisi’ni Nevmekan Selimiye’ye getirdi. Sanat dünyasından isimlerin katılımıyla açılışı yapılan sergi, Nevmekan Selimiye’de açılan ilk sergi olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını kaftanlar üzerinden anlatıyor.

 

Üsküdar’da kütüphane ve kafe olarak hizmet veren Nevmekan Selimiye’de ilk kez sergi açıldığını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Selimiye Kışlası ile Büyük Selimiye Camisi yakınındaki mekânın, 220 yıl önce kışladaki askerlerin, daha sonra ise camide çalışan usta, kalfa ve amelelerin ihtiyacı için inşa edildiği söyledi. Hilmi Türkmen, şu açıklamada bulundu:

 

Hilmi Türkmen:

“Nevmekan Selimiye Billur Sergisi ile ilk kez sanatla buluştu”

"Tarihi bir mekandayız. Bu mekân 1960'lara kadar değişik zamanlarda hamam olarak vazifesini icra etmiş. Daha sonra ne yazık ki kaderine terk edilmiş. Biz Üsküdar Belediyesi olarak burayı devraldık ve aslına uygun bir şekilde kütüphane haline getirdik. Şu anda burası bir kütüphane, bir kitap kafe ve aynı zamanda bir sanat merkezi. Sanatın insanları ve toplumları birleştirici özel bir gücü vardır. Sergi sayesinde bu tarihi mekânın bu amaca hizmet ediyor.” 

 

Yasemin Aslan Bakiri:

“Bu sergi ile tarihe sınırlarımızın ötesinde farklı bir perspektiften bakıyoruz”

Eserlerinde modernlikle geleneksel yöntemleri bir arada kullandığını dile getiren Yasemin Aslan Bakiri, "Cam bir yolculuk, motifler ise bambaşka diller. Dil, bildiğimiz gibi kültür taşıyıcıları yani yolcu diyebiliriz. Bu dili tercüme ederken Osmanlı kaftanlarında günümüzün formlarını kullanırken özellikle imparatorluğun ihtişamını yansıtmayı istedim” dedi. Bakiri, zaman zaman eserlerinin hikaye kahramanları gibi canlandığını düşündüğünü vurguladığı konuşmasında "Bu tarihi yapıda Billur Sergisi için tasarlayıp ürettiğim rengarenk cam nalınların ayak seslerini belki sizler de duyabilirsiniz. Çünkü sonuçta zaman, mekân oyunu içindeki bu çağdaş eserler geçmişin izlerini taşımakta. Siz cam deyin, ben uzun bir yolculuk. Bu sergi sizlere sınırlarımızın ötesinde farklı bir perspektiften tarihe bakma olanağı sunuyor" 

 

Billur Sergisi, 29 Mayıs'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.