,, ,

Ulaş Tepe Kimdir ?

Kimdir 24.12.2022 - 15:13, Güncelleme: 24.12.2022 - 15:13 10512+ kez okundu.
 

Ulaş Tepe Kimdir ?

Ulaş Tepe Kimdir? Ulaş Tepe Nereli?
Ulaş Tepe 13.06.1990 yılında Ordu’da doğdu. İlköğrenimini Güzelordu İlkokulu’nda, lise öğrenimini Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 2007-2011 yılları arasında iki dönem Ordu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde başkan olarak görev yaptı. 22 yaşında Gülyalı’da ilçe sekreteri seçilerek Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç ilçe sekreteri oldu. Ulaş Tepe 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2015-2018 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Belediyeleri Kaynak Artırım Yöntemleri” üzerinde verdiği bitirme projesi ile Yerel Yönetimler alanında yüksel lisans eğitimini tamamlayarak “Yerel Yönetim Uzmanı” oldu. Ulaş Tepe Çeşitli dönemlerde Amerika’da New York, Romanya, Gürcistan, Makedonya Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkeleri ziyaret etme fırsatı buldu ve gittiği yerlerde yerel yönetimler konusunda incelemelerde bulundu. Türkiye’de İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerel Gündem 21 Programı kapsamında çeşitli illerde kent konseyleri ve gençlik meclisleri kurulması süreçlerinde aktif rol oynadı. Türkiye’deki kent konseyleri gençlik meclisleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrenci kulüpleri, lise öğrenci birlikleri, gençlik meclisleri, gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri gibi gençlik kuruluşlarının üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosu’nda yürütme kuruluna dört dönem seçilerek bir ilke imza attı. 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Ordu İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atandı. Ulaş Tepe 2015 yılında yerel yönetimler konusundaki bilgi ve deneyiminden istifade etmek amacı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonu’na başkanlık yaptı. Bu çalışmalar çerçevesinde birçok belediyede incelemelerde bulundu ve belediyecilikte gençlik bakış açısının yansıtılması konusunda yeni nesil belediyecilik üzerine çalışmalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu’nda eğitim alarak ikinci dönem mezunlarının içerisinde yerel almaktadır. Halen birçok sivil toplum kuruluşunun gönüllü üyeliğini yapmaktadır. 2019 Mahalli  İdareler  Seçimleri’nde Ulaş Tepe  Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ordu ili Gülyalı ilçesi Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş ve 31 Mart 2019’da Gülyalı Belediye Başkanı seçilerek Türkiye’nin en genç belediye başkanı olmuştur.
Ulaş Tepe Kimdir? Ulaş Tepe Nereli?

Ulaş Tepe 13.06.1990 yılında Ordu’da doğdu. İlköğrenimini Güzel ordu İlkokulu’nda, lise öğrenimini Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 2007-2011 yılları arasında iki dönem Ordu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde başkan olarak görev yaptı. 22 yaşında Gülyalı’da ilçe sekreteri seçilerek Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç ilçe sekreteri oldu. Ulaş Tepe 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2015-2018 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Belediyeleri Kaynak Artırım Yöntemleri” üzerinde verdiği bitirme projesi ile Yerel Yönetimler alanında yüksel lisans eğitimini tamamlayarak “Yerel Yönetim Uzmanı” oldu.

Ulaş Tepe Çeşitli dönemlerde Amerika’da New York, Romanya, Gürcistan, Makedonya Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkeleri ziyaret etme fırsatı buldu ve gittiği yerlerde yerel yönetimler konusunda incelemelerde bulundu. Türkiye’de İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerel Gündem 21 Programı kapsamında çeşitli illerde kent konseyleri ve gençlik meclisleri kurulması süreçlerinde aktif rol oynadı. Türkiye’deki kent konseyleri gençlik meclisleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrenci kulüpleri, lise öğrenci birlikleri, gençlik meclisleri, gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri gibi gençlik kuruluşlarının üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosu’nda yürütme kuruluna dört dönem seçilerek bir ilke imza attı. 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Ordu İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atandı.

Ulaş Tepe 2015 yılında yerel yönetimler konusundaki bilgi ve deneyiminden istifade etmek amacı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonu’na başkanlık yaptı. Bu çalışmalar çerçevesinde birçok belediyede incelemelerde bulundu ve belediyecilikte gençlik bakış açısının yansıtılması konusunda yeni nesil belediyecilik üzerine çalışmalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu’nda eğitim alarak ikinci dönem mezunlarının içerisinde yerel almaktadır. Halen birçok sivil toplum kuruluşunun gönüllü üyeliğini yapmaktadır. 2019 Mahalli  İdareler  Seçimleri’nde  Ulaş Tepe   Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ordu ili Gülyalı ilçesi Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş ve 31 Mart 2019’da Gülyalı Belediye Başkanı seçilerek Türkiye’nin en genç belediye başkanı olmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.