,, ,

TikTok, kültür mirasımızı tanıtmaya ve korumaya davet ediyor!

Bilim-Teknoloji 26.05.2022 - 10:20, Güncelleme: 26.05.2022 - 10:20 13224+ kez okundu.
 

TikTok, kültür mirasımızı tanıtmaya ve korumaya davet ediyor!

Dünyanın önde gelen eğlence platformu TikTok, kültür mirasımızı tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor.
 1 milyarı aşkın insanın buluşma noktası olan platform, topluluğundaki içerik üreticilerini, #müzelerhaftası etiketi altında Türkiye'nin kültürel ve sanatsal değerlerine daha yakından bakmak için bir araya topladı.    Kültür Mirasını Aydınlatan Müzeler TikTok'ta  TikTok, kültür mirasının koruyucuları olan müzelere bu önemli haftada ev sahipliği yaptı. 18-24 Mayıs tarihleri arasındaki "Müzeler Haftası" boyunca TikTok ve İBB Kültür AŞ'nin ortak kampanyasıyla, Şerefiye Sarnıcı'nın gizemli dehlizlerinden, Miniatürk'teki büyük ülkenin mini tasvirlerini, ‘dünyanın ilk tam panoramik müzesi’ olma unvanını taşıyan Panorama 1453 Tarih Müzesi'nden, 130 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en önemli endüstriyel miraslarından biri olan Müze Gazhane'yi ziyaret eden ziyaretçilerin sayısı 40.000'e ulaştı. Öte yandan müzelere kampanyayı teşvik edip görünür kılma amacıyla 6 TikTok noktası eklendi. Bu kampanya, içerik üreticilerinin yaratıcılıklarıyla, geçmişle günümüz arasında bir köprü oluşturabilmelerini hedefledi. TikTok bu yaratıcı içerikleri, #müzelerhaftası etiketi altında topladı.   Müzeler Haftası boyunca içerik üreticileri, kültürel mirasımızı koruyan müzeleri gezerek dünyanın neresinde olursa olsun tarih ve kültürümüzü tanımak isteyen herkese bir kapı araladı. Bu önemli kampanyanın partneri olan İBB Kültür AŞ Müzeler Haftası boyunca platformda içerik üreticilerine ve TikTok topluluğuna özel yaratıcı, eğlenceli ve bilgilendirici içerikler paylaştı ve tarih meraklılarını gezmeye, öğrenmeye ve üretmeye teşvik etti.  TikTok'un sanatla ve tarihle olan organik bağı gün geçtikte gelişmeye devam ediyor. Her gün keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye teşvik eden TikTok kullanıcılarına geniş bir perspektif sunarak ilham vermeyi ve farkındalık yaratmayı sürdürecek.    İBB Kültür AŞ Hakkında  Kültür AŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, İstanbul’un kültürel, coğrafi ve sanatsal güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak ve turizm hizmetleri sunmak üzere kurulmuştur. “Kârımız Kültür” misyonuyla kültürel organizasyonlardan yayımcılık faaliyetlerine müze işletmeciliğinden açık alan reklamcılığına, kültürel mekân işletmeciliğinden ulusal ve uluslar arası panel, sempozyum ve festivallere uzanan kapsamlı etkinliklere imza atmaktadır.    TikTok Hakkında TikTok dünyanın önde gelen kısa video uygulamasıdır. İnsanların hayatlarına ilham vermeyi ve zenginleştirmeyi misyon edinen TikTok, dünya üzerindeki herkesin videolar aracılığıyla tutkularını paylaşabilmesi ve yaratıcılığını ortaya çıkarabilmesine uygun pozitif bir uygulama deneyimi sunar. TikTok’un Los Angeles, New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Singapur, Jakarta, Seoul ve Tokyo'da global ofisleri mevcuttur.
Dünyanın önde gelen eğlence platformu TikTok, kültür mirasımızı tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor.

 1 milyarı aşkın insanın buluşma noktası olan platform, topluluğundaki içerik üreticilerini, #müzelerhaftası etiketi altında Türkiye'nin kültürel ve sanatsal değerlerine daha yakından bakmak için bir araya topladı. 

 

Kültür Mirasını Aydınlatan Müzeler TikTok'ta 

TikTok, kültür mirasının koruyucuları olan müzelere bu önemli haftada ev sahipliği yaptı. 18-24 Mayıs tarihleri arasındaki "Müzeler Haftası" boyunca TikTok ve İBB Kültür AŞ'nin ortak kampanyasıyla, Şerefiye Sarnıcı'nın gizemli dehlizlerinden, Miniatürk'teki büyük ülkenin mini tasvirlerini, ‘dünyanın ilk tam panoramik müzesi’ olma unvanını taşıyan Panorama 1453 Tarih Müzesi'nden, 130 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en önemli endüstriyel miraslarından biri olan Müze Gazhane'yi ziyaret eden ziyaretçilerin sayısı 40.000'e ulaştı. Öte yandan müzelere kampanyayı teşvik edip görünür kılma amacıyla 6 TikTok noktası eklendi.

Bu kampanya, içerik üreticilerinin yaratıcılıklarıyla, geçmişle günümüz arasında bir köprü oluşturabilmelerini hedefledi. TikTok bu yaratıcı içerikleri, #müzelerhaftası etiketi altında topladı.

 

Müzeler Haftası boyunca içerik üreticileri, kültürel mirasımızı koruyan müzeleri gezerek dünyanın neresinde olursa olsun tarih ve kültürümüzü tanımak isteyen herkese bir kapı araladı. Bu önemli kampanyanın partneri olan İBB Kültür AŞ Müzeler Haftası boyunca platformda içerik üreticilerine ve TikTok topluluğuna özel yaratıcı, eğlenceli ve bilgilendirici içerikler paylaştı ve tarih meraklılarını gezmeye, öğrenmeye ve üretmeye teşvik etti. 

TikTok'un sanatla ve tarihle olan organik bağı gün geçtikte gelişmeye devam ediyor. Her gün keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye teşvik eden TikTok kullanıcılarına geniş bir perspektif sunarak ilham vermeyi ve farkındalık yaratmayı sürdürecek. 

 

İBB Kültür AŞ Hakkında 

Kültür AŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, İstanbul’un kültürel, coğrafi ve sanatsal güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak ve turizm hizmetleri sunmak üzere kurulmuştur. “Kârımız Kültür” misyonuyla kültürel organizasyonlardan yayımcılık faaliyetlerine müze işletmeciliğinden açık alan reklamcılığına, kültürel mekân işletmeciliğinden ulusal ve uluslar arası panel, sempozyum ve festivallere uzanan kapsamlı etkinliklere imza atmaktadır. 

 

TikTok Hakkında

TikTok dünyanın önde gelen kısa video uygulamasıdır. İnsanların hayatlarına ilham vermeyi ve zenginleştirmeyi misyon edinen TikTok, dünya üzerindeki herkesin videolar aracılığıyla tutkularını paylaşabilmesi ve yaratıcılığını ortaya çıkarabilmesine uygun pozitif bir uygulama deneyimi sunar. TikTok’un Los Angeles, New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Singapur, Jakarta, Seoul ve Tokyo'da global ofisleri mevcuttur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.