,, ,

Terramycin (Teramisin) Krem Ne İşe Yarar?

Sağlık 09.01.2024 - 15:27, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:27 11731+ kez okundu.
 

Terramycin (Teramisin) Krem Ne İşe Yarar?

Terramycin (Teramisin) Krem Ne İşe Yarar?
Terramycin ( Teramisin ) krem cilt üzerinde lokal olarak uygulanan ve antibiyotikler olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Terramycin krem, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir: Lokal cilt enfeksiyonlarının (özellikle iltihaplı enfeksiyonlar) ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların koruma ve lokal tedavisinde kullanılır. Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde kullanılır. Travmalardan kaynaklanan cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Püstüler dermatit (deri yüzeyinde iltihaplı kabarcıklar oluşturan bir cilt hastalığı) tedavisinde kullanılır. Terramycin krem, günde 2-4 kez, etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanır. İlacın etkisini göstermesi için birkaç gün sürebilir. Terramycin krem, genellikle iyi tolere edilir. Ancak, bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler arasında, ciltte kızarıklık, kaşıntı, yanma ve tahriş yer alabilir. Daha ciddi yan etkiler nadirdir, ancak anafilaksi, hemolitik anemi ve karaciğer hasarı dahil olabilir. Terramycin krem, hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli kullanılmalıdır. Terramycin krem, reçetesiz olarak da satın alınabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Terramycin kremi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler: Terramycin kreme veya ilacın içerdiği herhangi bir bileşene alerjiniz varsa kullanmayınız. Cilt hasarı veya enfeksiyonu olan bölgelere uygulamayın. Göze, buruna veya ağza temas ettirmeyin. Temas halinde bol su ile yıkayın. Hamile veya emziriyorsanız doktorunuza danışınız. Terramycin kremi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler: İlacın etkisini göstermesi için birkaç gün sürebilir. İlacın aşırı dozda alınması ciddi yan etkilere neden olabilir. İlacın etkisini kaybetmemesi için kutunun üzerinde belirtilen son kullanma tarihine dikkat ediniz. Terramycin kreminin saklanması: Terramycin kremi oda sıcaklığında (15-25 °C), çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayınız. İlacın kutusunu veya şişesini hasarlıysa kullanmayınız.
Terramycin (Teramisin) Krem Ne İşe Yarar?

Terramycin ( Teramisin ) krem cilt üzerinde lokal olarak uygulanan ve antibiyotikler olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Terramycin krem, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  • Lokal cilt enfeksiyonlarının (özellikle iltihaplı enfeksiyonlar) ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların koruma ve lokal tedavisinde kullanılır.
  • Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde kullanılır.
  • Travmalardan kaynaklanan cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
  • Püstüler dermatit (deri yüzeyinde iltihaplı kabarcıklar oluşturan bir cilt hastalığı) tedavisinde kullanılır.

Terramycin krem, günde 2-4 kez, etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanır. İlacın etkisini göstermesi için birkaç gün sürebilir.

Terramycin krem, genellikle iyi tolere edilir. Ancak, bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler arasında, ciltte kızarıklık, kaşıntı, yanma ve tahriş yer alabilir. Daha ciddi yan etkiler nadirdir, ancak anafilaksi, hemolitik anemi ve karaciğer hasarı dahil olabilir.

Terramycin krem, hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli kullanılmalıdır.

Terramycin krem, reçetesiz olarak da satın alınabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Terramycin kremi kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler:

  • Terramycin kreme veya ilacın içerdiği herhangi bir bileşene alerjiniz varsa kullanmayınız.
  • Cilt hasarı veya enfeksiyonu olan bölgelere uygulamayın.
  • Göze, buruna veya ağza temas ettirmeyin. Temas halinde bol su ile yıkayın.
  • Hamile veya emziriyorsanız doktorunuza danışınız.

Terramycin kremi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

  • İlacın etkisini göstermesi için birkaç gün sürebilir.
  • İlacın aşırı dozda alınması ciddi yan etkilere neden olabilir.
  • İlacın etkisini kaybetmemesi için kutunun üzerinde belirtilen son kullanma tarihine dikkat ediniz.

Terramycin kreminin saklanması:

  • Terramycin kremi oda sıcaklığında (15-25 °C), çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayınız.
  • İlacın kutusunu veya şişesini hasarlıysa kullanmayınız.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.