,, ,

Tayvanlı Türk Sanatçının Eserleri İstanbul'da Sergileniyor

Kültür-Sanat 01.11.2022 - 09:21, Güncelleme: 01.11.2022 - 09:26 42015+ kez okundu.
 

Tayvanlı Türk Sanatçının Eserleri İstanbul'da Sergileniyor

Tayvanlı Türk Sanatçının Eserleri İstanbul'da Sergileniyor
Tayvan kökenli çağdaş sanatçı Melek Anqi , Asya ülkelerinde büyük ilgi gören “Glow-in-the-Dark” serisiyle MAJİ Art Gallery’nin sergisine katılıyor. Uzakdoğu basınında “Tayvan’ın Işığı” ismi verilen Melek Anqi, Kasım ayında “Glow-in-the-Dark /Karanlık’ta Işıldayan” serisiyle MAJİ Art Gallery’nin düzenlediği Art Project White Cube grup sergisinde yer alıyor.     Eylül ayında Contemporary Istanbul ve İstanbul Bienali ’yle hareketlenen İstanbul’un sanat hayatı, Kasım ayında da pek çok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Maji Art Gallery ’de düzenlenecek Art Project White Cube – Istanbul çağdaş sanat sergisi, eser seçkisi ve sanatçılarıyla Kasım ayında ön plana çıkan sergiler arasında.   İş insanı Gaye Donay’ın sahibi olduğu yenilikçi MAJİ Art Gallery, düzenlediği Art Project White Cube – Istanbul projesi ile çağdaş sanatın form, konular ve içerikler konusunda birbirini tamamlayan sanatçılarını bir araya getiriyor. Sergiye katılan sanatçılardan biri de Tayvan kökenli sanatçı Melek Anqi Kocasinan.   Amerika’nın köklü okullarından Yale Üniversitesi’nden yüksek lisansı olan melez sanatçı Melek Anqi, pandemiyle beraber Türkiye’ye yerleşmişti. Sergide yer alacak “Glow-in-the-Dark” serisi, sanatçının 7 yaşında ailesiyle Türkiye’den Tayvan’a yerleşmesini ve oraya alışma sürecini gerçeküstü bir dille işliyor. Sanatçı onu çok etkileyen bu çocukluk deneyimini, gecenin karanlığında ışıltılı bir ormanda çıkılan büyülü bir gezintiyi resmederek aktarıyor. Büyük ışıltılı ağaçların, parıldayan çiçeklerin ve karanlık sulardan yükselen tuhaf yaratıkların olduğu bir dünyada geziniyormuş gibi hissettiren seriden seçili eserler, MAJİ Art Gallery’deki sergide görülebilecek.   Sanatçı, seriyle ilgili düşüncelerini şu şekilde aktarıyor: “Bu seride, izleyicinin devasa ağaçlar, ışıltılı adalar arasında gezinmesini; büyülü varlıklarla karşılaşmasını amaçlıyorum. Tanıdık olan ve olmayanı birlikte deneyimleterek, çocukken yeni bir ülkeye alışırken duyduğum heyecan ve çekingenliği paylaşmak istiyorum.”   “Glow-in-the-Dark” serisinden seçili eserler daha önce Türkiye’de Contemporary Istanbul 16. Edisyon ve Artweeks Akaretler 5. Edisyon’da sergilenmiş ve Türkiye’deki özel koleksiyonlara dahil edilmişti. Yurtdışındaki koleksiyonerler dışında Türk koleksiyonerlerin de yoğun ilgisini çeken seriden yeni eserler, MAJİ Art Gallery’de Art Project White Cube – İstanbul proje sergisi dahilinde 15 Kasım tarihine kadar görülebilecek.   Sergiye Katılan Sanatçılar:   Melek Anqi Kocasinan, Ediz Birlikdoğan, Zeynep Yazıcı, Erinç Gürses, Burcu Eşiyok, Can Özsobay, Hüseyin Kuşatener, Mustafa Demirpençe, Yalçın Bilgin, Oğuzhan Atatanır   MAJİ Art Gallery’nin Art Project White Cube – Istanbul sergisi, 1 Kasım’da gerçekleşecek açılıştan sonra 15 Kasım’a kadar gezilebilir. MAJİ Art Gallery Adres: Teşvikiye Mah.,  Sinoplu Şehi. Cemal Sk. 4/B, Şişli, İstanbul
Tayvanlı Türk Sanatçının Eserleri İstanbul'da Sergileniyor

Tayvan kökenli çağdaş sanatçı Melek Anqi , Asya ülkelerinde büyük ilgi gören “Glow-in-the-Dark” serisiyle MAJİ Art Gallery’nin sergisine katılıyor. Uzakdoğu basınında “Tayvan’ın Işığı” ismi verilen Melek Anqi, Kasım ayında “Glow-in-the-Dark /Karanlık’ta Işıldayan” serisiyle MAJİ Art Gallery’nin düzenlediği Art Project White Cube grup sergisinde yer alıyor.  

 

Eylül ayında Contemporary Istanbul ve İstanbul Bienali ’yle hareketlenen İstanbul’un sanat hayatı, Kasım ayında da pek çok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Maji Art Gallery ’de düzenlenecek Art Project White Cube – Istanbul çağdaş sanat sergisi, eser seçkisi ve sanatçılarıyla Kasım ayında ön plana çıkan sergiler arasında.

 

İş insanı Gaye Donay’ın sahibi olduğu yenilikçi MAJİ Art Gallery, düzenlediği Art Project White Cube – Istanbul projesi ile çağdaş sanatın form, konular ve içerikler konusunda birbirini tamamlayan sanatçılarını bir araya getiriyor. Sergiye katılan sanatçılardan biri de Tayvan kökenli sanatçı Melek Anqi Kocasinan.

 

Amerika’nın köklü okullarından Yale Üniversitesi’nden yüksek lisansı olan melez sanatçı Melek Anqi, pandemiyle beraber Türkiye’ye yerleşmişti. Sergide yer alacak “Glow-in-the-Dark” serisi, sanatçının 7 yaşında ailesiyle Türkiye’den Tayvan’a yerleşmesini ve oraya alışma sürecini gerçeküstü bir dille işliyor. Sanatçı onu çok etkileyen bu çocukluk deneyimini, gecenin karanlığında ışıltılı bir ormanda çıkılan büyülü bir gezintiyi resmederek aktarıyor. Büyük ışıltılı ağaçların, parıldayan çiçeklerin ve karanlık sulardan yükselen tuhaf yaratıkların olduğu bir dünyada geziniyormuş gibi hissettiren seriden seçili eserler, MAJİ Art Gallery’deki sergide görülebilecek.

 

Sanatçı, seriyle ilgili düşüncelerini şu şekilde aktarıyor: “Bu seride, izleyicinin devasa ağaçlar, ışıltılı adalar arasında gezinmesini; büyülü varlıklarla karşılaşmasını amaçlıyorum. Tanıdık olan ve olmayanı birlikte deneyimleterek, çocukken yeni bir ülkeye alışırken duyduğum heyecan ve çekingenliği paylaşmak istiyorum.”

 

“Glow-in-the-Dark” serisinden seçili eserler daha önce Türkiye’de Contemporary Istanbul 16. Edisyon ve Artweeks Akaretler 5. Edisyon’da sergilenmiş ve Türkiye’deki özel koleksiyonlara dahil edilmişti. Yurtdışındaki koleksiyonerler dışında Türk koleksiyonerlerin de yoğun ilgisini çeken seriden yeni eserler, MAJİ Art Gallery’de Art Project White Cube – İstanbul proje sergisi dahilinde 15 Kasım tarihine kadar görülebilecek.

 

Sergiye Katılan Sanatçılar:

 

Melek Anqi Kocasinan, Ediz Birlikdoğan, Zeynep Yazıcı, Erinç Gürses, Burcu Eşiyok, Can Özsobay, Hüseyin Kuşatener, Mustafa Demirpençe, Yalçın Bilgin, Oğuzhan Atatanır

 

MAJİ Art Gallery’nin Art Project White Cube – Istanbul sergisi, 1 Kasım’da gerçekleşecek açılıştan sonra 15 Kasım’a kadar gezilebilir. MAJİ Art Gallery Adres: Teşvikiye Mah.,  Sinoplu Şehi. Cemal Sk. 4/B, Şişli, İstanbul

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.