,, ,

Sırbistan'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi

Dünya 28.05.2022 - 18:20, Güncelleme: 28.05.2022 - 18:20 9784+ kez okundu.
 

Sırbistan'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi

Sırbistan'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi
 Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki kadın dernekleri tarafından Ukrayna'ya destek gösterisi yapıldı. Başkentteki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerinde "Savaşa son", "Putin'i durdurun" yazılı dövizler taşırken meydana Ukrayna bayrakları asıldı. Gösteriye katılan aktivist Aida Corovic, Ukrayna'daki savaş mağdurlarıyla empati kurulmadığını ifade ederek "Yıkılan kentlerde bir zamanlar yaşayan insanların sesleri duyulmuyor, yüzleri görülmüyor." dedi. Belgrad Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Biljana Stojkovic de hiçbir toprak mücadelesi, siyasi manipülasyon ve oligarşinin insan hayatından daha değerli olmadığını belirterek, "Bir insanı öldürdüğünüzde bütün dünya ölür. Ukrayna'daki insanlarla dayanışma içinde olmalıyız." diye konuştu. Göstericiler daha sonra, Rusya'nın Belgrad Büyükelçiliğine yürüyerek savaşın sonlandırılmasını içeren talep mektuplarını teslim etti.
Sırbistan'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi

 Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki kadın dernekleri tarafından Ukrayna'ya destek gösterisi yapıldı.

Başkentteki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerinde "Savaşa son", "Putin'i durdurun" yazılı dövizler taşırken meydana Ukrayna bayrakları asıldı.

Gösteriye katılan aktivist Aida Corovic, Ukrayna'daki savaş mağdurlarıyla empati kurulmadığını ifade ederek "Yıkılan kentlerde bir zamanlar yaşayan insanların sesleri duyulmuyor, yüzleri görülmüyor." dedi.

Belgrad Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Biljana Stojkovic de hiçbir toprak mücadelesi, siyasi manipülasyon ve oligarşinin insan hayatından daha değerli olmadığını belirterek, "Bir insanı öldürdüğünüzde bütün dünya ölür. Ukrayna'daki insanlarla dayanışma içinde olmalıyız." diye konuştu.

Göstericiler daha sonra, Rusya'nın Belgrad Büyükelçiliğine yürüyerek savaşın sonlandırılmasını içeren talep mektuplarını teslim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.