,, ,

SİNEMA VE TİYATRO SANATÇISI MERAL ÇETİNKAYA: “SAVAŞSIZ BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTİYORUM”

Kültür-Sanat 23.03.2022 - 18:32, Güncelleme: 23.03.2022 - 18:34 17077+ kez okundu.
 

SİNEMA VE TİYATRO SANATÇISI MERAL ÇETİNKAYA: “SAVAŞSIZ BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTİYORUM”

SİNEMA VE TİYATRO SANATÇISI MERAL ÇETİNKAYA: “SAVAŞSIZ BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTİYORUM”
İnönü Üniversitesi'nin; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin desteği ile düzenleyeceği 14. Uluslararası Kısa Film Festivali hazırlıkları sürüyor. Festivalin tanıtım toplantısına katılan sinema ve tiyatro oyuncusu Meral Çetinkaya, "Savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorum. Savaş, vahşet olmasın. İnsanoğlunun yaratıcı yanı da var, yok edici yanı da var. İnsanoğlunun yaratıcı yanını alkışlıyorum" dedi. İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi.  Bir önceki festivalle ilgili sinevizyon gösterisinin yapıldığı toplantıda, festivalde jüri üyeliği yapacak isimler hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılan ve festivalde jüri üyeliği yapacak olan sinema ve tiyatro sanatçısı Meral Çetinkaya, festivalin 14 yıl sürmesine katkı veren herkese teşekkür etti. Festivalin uzun yıllar sürmesi temennisinde bulunan Çetinkaya, “Nice nice yıllar diliyorum. Kısa film çok önemsediğim bir ekran kolu. Kısa filmciliğin çok açılımları olabiliyor. Influencerlar, fenomenlerde kısa filme kendilerini sokabilir, çünkü sınırlar genişliyor. Ben, metaverse istemiyorum umarım insanı insanca insanla anlatabildiğimiz, azla özü aktarabildiğimiz daha sağlıklı bir eğitim istiyorum. çünkü en temel şey eğitimden başlıyor” diye konuştu.  “İNSANOĞLUNUN YARATICI YANINI ALKIŞLIYORUM” Çetinkaya, “Savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorum. Sanıyorum bütün sanatseverlerde istiyor. Savaş, vahşet olmasın. İnsanoğlunun yaratıcı yanı da var, yok edici yanı da var. İnsanoğlunun yaratıcı yanını alkışlıyorum" dedi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’ne şu ana kadar 531 uluslararası, 114 ulusal filmin başvurduğunu, başvuruların bini aşmasını beklediklerini ifade etti. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen festivale, imzalanan protokolle Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri de katkı sunacak. Toplantıda, İnönü Üniversitesi ile iki belediye arasında konuyla ilgili işbirliği protokolü de imzalandı. Festivalde, “Ulusal Kurmaca”, “Ulusal Belgesel” ve “Uluslararası Kurmaca”, “Uluslararası Belgesel” kategorilerinde yarışacak filmlerden başarılı olanlara bu yıl toplam 30 bin TL tutarında para ödülü verilecek. Festivale yapılacak başvurular, 31 Mart'ta sona erecek.
SİNEMA VE TİYATRO SANATÇISI MERAL ÇETİNKAYA: “SAVAŞSIZ BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTİYORUM”

İnönü Üniversitesi'nin; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin desteği ile düzenleyeceği 14. Uluslararası Kısa Film Festivali hazırlıkları sürüyor. Festivalin tanıtım toplantısına katılan sinema ve tiyatro oyuncusu Meral Çetinkaya, "Savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorum. Savaş, vahşet olmasın. İnsanoğlunun yaratıcı yanı da var, yok edici yanı da var. İnsanoğlunun yaratıcı yanını alkışlıyorum" dedi.

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi.  Bir önceki festivalle ilgili sinevizyon gösterisinin yapıldığı toplantıda, festivalde jüri üyeliği yapacak isimler hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılan ve festivalde jüri üyeliği yapacak olan sinema ve tiyatro sanatçısı Meral Çetinkaya, festivalin 14 yıl sürmesine katkı veren herkese teşekkür etti.

Festivalin uzun yıllar sürmesi temennisinde bulunan Çetinkaya, “Nice nice yıllar diliyorum. Kısa film çok önemsediğim bir ekran kolu. Kısa filmciliğin çok açılımları olabiliyor. Influencerlar, fenomenlerde kısa filme kendilerini sokabilir, çünkü sınırlar genişliyor. Ben, metaverse istemiyorum umarım insanı insanca insanla anlatabildiğimiz, azla özü aktarabildiğimiz daha sağlıklı bir eğitim istiyorum. çünkü en temel şey eğitimden başlıyor” diye konuştu. 

“İNSANOĞLUNUN YARATICI YANINI ALKIŞLIYORUM”

Çetinkaya, “Savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorum. Sanıyorum bütün sanatseverlerde istiyor. Savaş, vahşet olmasın. İnsanoğlunun yaratıcı yanı da var, yok edici yanı da var. İnsanoğlunun yaratıcı yanını alkışlıyorum" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’ne şu ana kadar 531 uluslararası, 114 ulusal filmin başvurduğunu, başvuruların bini aşmasını beklediklerini ifade etti.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen festivale, imzalanan protokolle Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri de katkı sunacak. Toplantıda, İnönü Üniversitesi ile iki belediye arasında konuyla ilgili işbirliği protokolü de imzalandı.

Festivalde, “Ulusal Kurmaca”, “Ulusal Belgesel” ve “Uluslararası Kurmaca”, “Uluslararası Belgesel” kategorilerinde yarışacak filmlerden başarılı olanlara bu yıl toplam 30 bin TL tutarında para ödülü verilecek. Festivale yapılacak başvurular, 31 Mart'ta sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.