,, ,

Prof. Dr. Fuat Sezgin vefatının 4. yılında anıldı

Gündem 30.06.2022 - 14:30, Güncelleme: 30.06.2022 - 14:30 4114+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Fuat Sezgin vefatının 4. yılında anıldı

Bilimler tarihi alanında yaptığı çalışmalarla dünyanın önemli otoritelerinden kabul edilen Prof. Dr. Fuat Sezgin, vefatının 4. yılında Gülhane Parkı'ndaki mezarı başında yad edildi.
Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) tarafından düzenlenen anmaya, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya vakıf temsilcileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, çok sayıda akademisyen ile bazı davetliler katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi'nde kısa bir söyleşi yapılan programda, Sezgin'in eserleri ve çalışmaları hakkında konuşuldu. Etkinliğin ardından Sezgin'in, Gülhane Parkı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu, çalışmaları ve hatıraları yad edildi.  
Bilimler tarihi alanında yaptığı çalışmalarla dünyanın önemli otoritelerinden kabul edilen Prof. Dr. Fuat Sezgin, vefatının 4. yılında Gülhane Parkı'ndaki mezarı başında yad edildi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) tarafından düzenlenen anmaya, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya vakıf temsilcileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, çok sayıda akademisyen ile bazı davetliler katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi'nde kısa bir söyleşi yapılan programda, Sezgin'in eserleri ve çalışmaları hakkında konuşuldu.

Etkinliğin ardından Sezgin'in, Gülhane Parkı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu, çalışmaları ve hatıraları yad edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.