,, ,

''Pota'' Filmi

Tv-Dünyası 10.08.2022 - 12:07, Güncelleme: 10.08.2022 - 12:07 8909+ kez okundu.
 

''Pota'' Filmi

19 Ağustos'ta vizyona girecek film, Antalya Film Festivali'nde "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Ödülü"nü almış ve İspanya, Çin ve Hindistan’da katıldığı çeşitli festivallerde ödüller kazanmıştı.
Genç oyuncu Alp Akar 'ın yanı sıra Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız rol aldığı ve dünya prömiyerini 51. Giffoni Film Festivali'nde yapan, TRT ortak yapımı “Pota” filminde, sınıflar farklılıklar, basketbol üzerinden anlatılıyor.  Filmin Konusu: Ahmet, Rusya'ya giden babası uzun zamandır para gönderemeyince, okul saatleri dışında, yaşadığı yoksul semtin yanındaki lüks ve güvenlikli sitedeki markette çalışmaya başlar. Ahmet, aşık olduğu Kezban'ın, bir gün okula basketbol eşyalarıyla gelen Erhan'a olan ilgisini görünce, basketbol oynamaya karar verir. Ama önemli bir sorun vardır. Semtlerinde basketbol oynayabilecekleri bir pota yoktur. Ahmet bu engeli ortadan kaldırmak için bir yol bulmaya çalışır." Logline: 1999 yılında, İstanbul’da bir grup ilkokul öğrencisi çocuğun kendi gecekondu mahallesine basketbol potası yapma hikayesi   Künye  Senarist&Yönetmen Ahmet Toklu  Yapımcı Halil Kardaş Recep Toklu  Görüntü Yönetmeni Ender Ercan Müzik Kenan İşan  Kurgu Özgür Kılıç  Kostüm Tasarım Gözde Büşra Sanr   ‘Pota’ seçki ve ödüller.  -Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Film Forum Sümer Tilmaç Senaryo Ödülü (Türkiye)  - Giffoni Uluslararası Film Festivali, Elements +10 Yarışma Filmi (İtalya) (Dünya Prömiyeri)  - Cerdanya international film festival, Ana Yarışma Filmi (İspanya) ‘Sosyal Temalı En İyi Film Ödülü’ -Calzada de Calatrava International Film Festival, Ana Yarışma Filmi (İspanya), ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ , ‘En İyi Film Seyirci Ödülü’ , ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ -Kidz Cinema İnternational Children’s Film Festival (Hindistan) ‘Bronje Gaja’ ödülü  -Islantilla Cinefórum İnternational Film Festival, Ana Yarışma Filmi (İspanya) (Festival Devam ediyor. Yarışma sonuçları 29 ağustosta belli olacak)  -Ojo de Pescado International Film Festival, Ana Yarışma Filmi (Şili), Sonuçlar Eylül’de belli olacak. -Guayaquil International Film Festival (Ekvador), Sonuçlar Eylül’de belli olacak.  -PÖFF -Tallinn Black Nights İnternational Film Festival (Estonya), Festival Kasım ayında
19 Ağustos'ta vizyona girecek film, Antalya Film Festivali'nde "Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Ödülü"nü almış ve İspanya, Çin ve Hindistan’da katıldığı çeşitli festivallerde ödüller kazanmıştı.

Genç oyuncu Alp Akar 'ın yanı sıra Bahar Hacıbektaşoğlu, Sibel Melek Arat, Egemen Almacı, Mert Erdoğdu, Mehmet Halil Çelik, Samet Sevtekin, Miraç Çelen, Özgür Dereli ve Burhan Yıldız rol aldığı ve dünya prömiyerini 51. Giffoni Film Festivali'nde yapan, TRT ortak yapımı “Pota” filminde, sınıflar farklılıklar, basketbol üzerinden anlatılıyor. 

Filmin Konusu:

Ahmet, Rusya'ya giden babası uzun zamandır para gönderemeyince, okul saatleri dışında, yaşadığı yoksul semtin yanındaki lüks ve güvenlikli sitedeki markette çalışmaya başlar. Ahmet, aşık olduğu Kezban'ın, bir gün okula basketbol eşyalarıyla gelen Erhan'a olan ilgisini görünce, basketbol oynamaya karar verir. Ama önemli bir sorun vardır. Semtlerinde basketbol oynayabilecekleri bir pota yoktur. Ahmet bu engeli ortadan kaldırmak için bir yol bulmaya çalışır." Logline: 1999 yılında, İstanbul’da bir grup ilkokul öğrencisi çocuğun kendi gecekondu mahallesine basketbol potası yapma hikayesi

 

Künye 

Senarist&Yönetmen Ahmet Toklu 

Yapımcı Halil Kardaş Recep Toklu 

Görüntü Yönetmeni Ender Ercan

Müzik Kenan İşan 

Kurgu Özgür Kılıç 

Kostüm Tasarım Gözde Büşra Sanr

 

‘Pota’ seçki ve ödüller.

 -Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Film Forum Sümer Tilmaç Senaryo Ödülü (Türkiye)

 - Giffoni Uluslararası Film Festivali, Elements +10 Yarışma Filmi (İtalya) (Dünya Prömiyeri) 

- Cerdanya international film festival, Ana Yarışma Filmi (İspanya) ‘Sosyal Temalı En İyi Film Ödülü’ -Calzada de Calatrava International Film Festival, Ana Yarışma Filmi (İspanya), ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ , ‘En İyi Film Seyirci Ödülü’ , ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ -Kidz Cinema İnternational Children’s Film Festival (Hindistan) ‘Bronje Gaja’ ödülü

 -Islantilla Cinefórum İnternational Film Festival, Ana Yarışma Filmi (İspanya) (Festival Devam ediyor. Yarışma sonuçları 29 ağustosta belli olacak) 

-Ojo de Pescado International Film Festival, Ana Yarışma Filmi (Şili), Sonuçlar Eylül’de belli olacak. -Guayaquil International Film Festival (Ekvador), Sonuçlar Eylül’de belli olacak.

 -PÖFF -Tallinn Black Nights İnternational Film Festival (Estonya), Festival Kasım ayında

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.