,, ,

Osmaniyeli Pazarcı: "Çörü Çöpü Toplayanlar Var"

Ekonomi 03.01.2023 - 15:28, Güncelleme: 03.01.2023 - 15:28 48172+ kez okundu.
 

Osmaniyeli Pazarcı: "Çörü Çöpü Toplayanlar Var"

Osmaniyeli Pazarcı: "Çörü Çöpü Toplayanlar Var"
Osmaniye ’de semt pazarında pırasa satan Elif Tepe, taneyle pırasa alan vatandaşlar olduğunu söyledi. Tepe, “2 tane istiyorlar, 1 tane istiyorlar, hiç alamıyoruz diyenler var. Açın halinden tok anlamaz. Adam geliyor anlatıyor derdini, tok adam da anlamıyor. Çörü çöpü toplayanlar var’’ dedi. Esnaf Mehmet Zeki Çakmak ise "İşler hiç iyi değil. Satışımız hiç yok. Önceden bardağı takım olarak satıyorduk, şu an '1 adet bardak var mı' diyor. Millet gerçekten perişan" diye konuştu. Osmaniye’de semt pazarında esnaf da alışveriş için gelen vatandaşlar da dertli. Pazarda pırasa satan Elif Tepe, “2 tane istiyorlar, 1 tane istiyorlar, hiç alamıyoruz diyenler var. Açın halinden tok anlamaz. Adam geliyor anlatıyor derdini, tok adam da anlamıyor. Çörü çöpü toplayanlar var’’ diye konuştu. Bir diğer pazar esnafı Mehmet Zeki Çakmak ise altılı bardak takımı yerine 1 adet bardak almak isteyenlerin olduğunu belirtti. Çakmak, "İşler inan ki hiç iyi değil, çok kötü durumdayız şu an. Satışımız hiç yok, yapamıyoruz. Saat 06:00’da geliyoruz, saat 19:00 gibi gidiyoruz eve, 20 lirayla, 30 lirayla gidiyoruz. Müşteriler geldiği zaman müşteriler ile bile diyalog kuramıyoruz. Mesela önceden bardağı takım olarak satıyorduk şu an gelen takım alacağına, '1 adet bardak var mı' diyor. Millet gerçekten de perişan. Yani hayatımız hayat değil, yaşayacak şeyimiz kalmadı bizim. Çok perişanız. İsmimiz esnaf ama esnafla bir işimiz bir alakamız kalmadı bizim’’ diye konuştu. "FİYATLAR MORALİMİ BOZDU ALIŞVERİŞ YAPMADIM" Pazara alışveriş yapmaya gelen Elif Güzel, "Bir şey alamıyoruz, fasulye alamıyoruz, domates alamıyoruz bir şey alamıyoruz, elma alamıyoruz" dedi. Pazara alışverişe gelip hiçbir şey almadan geri dönen Fatma Ağça Keskinbaş ise "Pazarı gezdim, şöyle yukarıdan aşağı geldim. Tekrar geri döndüm, fiyatlara bakıyorum genelde hepsi geçen haftadan daha fazla. İnsanların ellerine bakıyorum, 1 poşet ya da 2 poşet en fazla, meyve alamamış tabiî ki. Bir-iki sebzesiyle falan dönüyor. Benim de moralim bozuldu açıkçası, çıkmak istedim geri pazardan, döndüm gidiyorum. Yani pazarı terk ettim gidiyorum. Alışveriş yapmadım hiçbir şey almadım moralim bozuldu. Dedim en iyisi hiçbir şey almadan çıkmak" şeklinde konuştu. Haber : BURHAN DEMİRCİOĞLU  
Osmaniyeli Pazarcı: "Çörü Çöpü Toplayanlar Var"

Osmaniye ’de semt pazarında pırasa satan Elif Tepe, taneyle pırasa alan vatandaşlar olduğunu söyledi. Tepe, “2 tane istiyorlar, 1 tane istiyorlar, hiç alamıyoruz diyenler var. Açın halinden tok anlamaz. Adam geliyor anlatıyor derdini, tok adam da anlamıyor. Çörü çöpü toplayanlar var’’ dedi. Esnaf Mehmet Zeki Çakmak ise "İşler hiç iyi değil. Satışımız hiç yok. Önceden bardağı takım olarak satıyorduk, şu an '1 adet bardak var mı' diyor. Millet gerçekten perişan" diye konuştu.

Osmaniye’de semt pazarında esnaf da alışveriş için gelen vatandaşlar da dertli. Pazarda pırasa satan Elif Tepe, “2 tane istiyorlar, 1 tane istiyorlar, hiç alamıyoruz diyenler var. Açın halinden tok anlamaz. Adam geliyor anlatıyor derdini, tok adam da anlamıyor. Çörü çöpü toplayanlar var’’ diye konuştu.

Bir diğer pazar esnafı Mehmet Zeki Çakmak ise altılı bardak takımı yerine 1 adet bardak almak isteyenlerin olduğunu belirtti. Çakmak, "İşler inan ki hiç iyi değil, çok kötü durumdayız şu an. Satışımız hiç yok, yapamıyoruz. Saat 06:00’da geliyoruz, saat 19:00 gibi gidiyoruz eve, 20 lirayla, 30 lirayla gidiyoruz. Müşteriler geldiği zaman müşteriler ile bile diyalog kuramıyoruz. Mesela önceden bardağı takım olarak satıyorduk şu an gelen takım alacağına, '1 adet bardak var mı' diyor. Millet gerçekten de perişan. Yani hayatımız hayat değil, yaşayacak şeyimiz kalmadı bizim. Çok perişanız. İsmimiz esnaf ama esnafla bir işimiz bir alakamız kalmadı bizim’’ diye konuştu.

"FİYATLAR MORALİMİ BOZDU ALIŞVERİŞ YAPMADIM"

Pazara alışveriş yapmaya gelen Elif Güzel, "Bir şey alamıyoruz, fasulye alamıyoruz, domates alamıyoruz bir şey alamıyoruz, elma alamıyoruz" dedi. Pazara alışverişe gelip hiçbir şey almadan geri dönen Fatma Ağça Keskinbaş ise "Pazarı gezdim, şöyle yukarıdan aşağı geldim. Tekrar geri döndüm, fiyatlara bakıyorum genelde hepsi geçen haftadan daha fazla. İnsanların ellerine bakıyorum, 1 poşet ya da 2 poşet en fazla, meyve alamamış tabiî ki. Bir-iki sebzesiyle falan dönüyor. Benim de moralim bozuldu açıkçası, çıkmak istedim geri pazardan, döndüm gidiyorum. Yani pazarı terk ettim gidiyorum. Alışveriş yapmadım hiçbir şey almadım moralim bozuldu. Dedim en iyisi hiçbir şey almadan çıkmak" şeklinde konuştu.

Haber : BURHAN DEMİRCİOĞLU

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.