,, ,

Osmaniyeli Esnaf: "1 Yumurta Alacak Parası Olmayan Öğrenci Çok"

Ekonomi 12.12.2022 - 12:50, Güncelleme: 12.12.2022 - 12:50 30497+ kez okundu.
 

Osmaniyeli Esnaf: "1 Yumurta Alacak Parası Olmayan Öğrenci Çok"

Osmaniyeli Esnaf: "1 Yumurta Alacak Parası Olmayan Öğrenci Çok"
Osmaniye ’de kahvaltı ürünleri satan esnaf Mustafa Gürbüz , "İşlerimiz bayağı düştü şu anda. Öğrenciler hep para olmadığını söylüyor. Bazılarına yani kendimiz veriyoruz inanır mısın yani acıyoruz da veriyoruz. 2 yumurta, 1 yumurta alacak parası olmayan öğrenciler çok. Kendim vicdan yapıp kendimiz veriyoruz 1 ekmek, 2 yumurta ya da bir miktar zeytin veriyoruz" dedi. Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi üniversite bölgesinde 35 yıldır esnaflık yapan Mustafa Gürbüz, ağırlıklı olarak iş yerinde kahvaltı ürünleri sattığını, ancak insanların artık gram gram aldığını ifade etti. "1 YUMURTA ALACAK PARASI OLMAYAN ÖĞRENCİLER ÇOK" En çok üniversite öğrencilerinin müşterisi olduğunu anlatan esnaf Mustafa Gürbüz şöyle konuştu: "35 yıllık esnafım. Ağırlıklı kahvaltı malzemeleri satıyorum gördüğünüz gibi. Öğrencilere yönelik çalışıyoruz, burası üniversite bölgesi olduğu için işimiz öğrencilerle. Satışlarımız hamdolsun iyi ama son zamanlarda yani düştü. Öğrenciler olsun aile olsun geliyorlar gram gram almaya başladılar artık. '3 liralık, 5 liralık peynir verebilir misin, zeytin verebilir misin' diyorlar. 1 yumurta, 2 adet yumurtaya düştüler artık. İşlerimiz bayağı düştü şu anda. Öğrenciler hep para olmadığını söylüyor, bazılarına yani kendimiz veriyoruz inanır mısın yani acıyoruz da veriyoruz. 2 yumurta, 1 yumurta alacak parası olmayan öğrenciler çok. Kendim vicdan yapıp kendimiz veriyoruz 1 ekmek, 2 yumurta ya da bir miktar zeytin veriyoruz. Şu an işlerimiz yani düştü, çok düştü. "ARTIK İNSANLAR BAL YEMEZ OLDU"                                                           Güzel bal sattığımız halde kimse almıyor. Burada gördüğünüz gibi bekliyor. Çok yüksek olduğu için almıyorlar. Maliyet çok yüksek, şu gördüğünüz bal Erzurum balı, buradaki bizim akraba Erzurum’a gidiyor arılarını götürüyor oradan getiriyor nakliyesiydi şuydu buydu yani alamıyor kimse bu balı. Artık insanlar bal yemez oldu." Haber: BURHAN DEMİRCİOĞLU  
Osmaniyeli Esnaf: "1 Yumurta Alacak Parası Olmayan Öğrenci Çok"

Osmaniye ’de kahvaltı ürünleri satan esnaf Mustafa Gürbüz , "İşlerimiz bayağı düştü şu anda. Öğrenciler hep para olmadığını söylüyor. Bazılarına yani kendimiz veriyoruz inanır mısın yani acıyoruz da veriyoruz. 2 yumurta, 1 yumurta alacak parası olmayan öğrenciler çok. Kendim vicdan yapıp kendimiz veriyoruz 1 ekmek, 2 yumurta ya da bir miktar zeytin veriyoruz" dedi.

Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi üniversite bölgesinde 35 yıldır esnaflık yapan Mustafa Gürbüz, ağırlıklı olarak iş yerinde kahvaltı ürünleri sattığını, ancak insanların artık gram gram aldığını ifade etti.

"1 YUMURTA ALACAK PARASI OLMAYAN ÖĞRENCİLER ÇOK"

En çok üniversite öğrencilerinin müşterisi olduğunu anlatan esnaf Mustafa Gürbüz şöyle konuştu:

"35 yıllık esnafım. Ağırlıklı kahvaltı malzemeleri satıyorum gördüğünüz gibi. Öğrencilere yönelik çalışıyoruz, burası üniversite bölgesi olduğu için işimiz öğrencilerle. Satışlarımız hamdolsun iyi ama son zamanlarda yani düştü. Öğrenciler olsun aile olsun geliyorlar gram gram almaya başladılar artık. '3 liralık, 5 liralık peynir verebilir misin, zeytin verebilir misin' diyorlar. 1 yumurta, 2 adet yumurtaya düştüler artık. İşlerimiz bayağı düştü şu anda. Öğrenciler hep para olmadığını söylüyor, bazılarına yani kendimiz veriyoruz inanır mısın yani acıyoruz da veriyoruz. 2 yumurta, 1 yumurta alacak parası olmayan öğrenciler çok. Kendim vicdan yapıp kendimiz veriyoruz 1 ekmek, 2 yumurta ya da bir miktar zeytin veriyoruz. Şu an işlerimiz yani düştü, çok düştü.

"ARTIK İNSANLAR BAL YEMEZ OLDU"                                                          

Güzel bal sattığımız halde kimse almıyor. Burada gördüğünüz gibi bekliyor. Çok yüksek olduğu için almıyorlar. Maliyet çok yüksek, şu gördüğünüz bal Erzurum balı, buradaki bizim akraba Erzurum’a gidiyor arılarını götürüyor oradan getiriyor nakliyesiydi şuydu buydu yani alamıyor kimse bu balı. Artık insanlar bal yemez oldu."

Haber: BURHAN DEMİRCİOĞLU

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.