,, ,

Osman Pamukoğlu’ nun Son Kitabı; “Biz Hudutlardayken” Askeri Stratejiyi Yeniden Şekillendiriyor!

Kitap 31.01.2023 - 13:19, Güncelleme: 31.01.2023 - 13:19 33461+ kez okundu.
 

Osman Pamukoğlu’ nun Son Kitabı; “Biz Hudutlardayken” Askeri Stratejiyi Yeniden Şekillendiriyor!

Osman Pamukoğlu’ nun Son Kitabı; “Biz Hudutlardayken” Askeri Stratejiyi Yeniden Şekillendiriyor!
Osman Pamukoğlu , Kandıra’dan başlayıp Iğdır’a uzanan gençlik anılarının hudutlarda geçen bölümünü son kitabında anlatıyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla çıkan; “Biz Hudutlardayken”, bir askerin görev aşkını ve vatan sevgisini tüm içtenliğiyle gözler önüne seriyor.   Yazar ve siyasetçi kimliğiyle de tanınan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu , yeni kitabında Türkiye’de Kıbrıs Harekâtı’nın yaşandığı günlerde Kandıra’dan Iğdır’a atanışını ve sınırda yaşadığı ilginç olayları konu alıyor. Stratejik teorilere parlak bir genel bakış sunan “Biz Hudutlardayken” kitabı, askeri strateji üzerine ömür boyu süren bir yansımayı okurlara özetliyor.   Pamukoğlu’nun kaleminden anılarının döküldüğü; “Biz Hudutlardeyken” kitabı, 1974 yılında SSCB kontrolünde olan Ermenistan sınırındaki Iğdır 4. Hudut Taburunun Taşburun Hudut Bölük Komutanlığına atandığı bölük merkezini nasıl stratejik adımlarla değiştirdiğini nefes kesici bir şekilde anlatıyor. Osman Pamukoğlu gece yarısı askerleriyle birlikte yaşadığı operasyonları ve sınırda gerçekleştirdiği akıl dolu hamlelerini satırlara işlerken, okuyucu adeta bir satranç tahtasına hapsediyor.   Türk ordusunun başarılarıyla tarihe geçen generallerinden Pamukoğlu, disiplin, cesaret ve özveriyle yoğrulmuş mesleki bilgeliğini okurlarına bir anı olarak sunuyor.   KİTAP HAKKINDA Bir insanın evinin kapısı ve kilidi ne ise hudut da bir millet için aynı önem ve değeri taşır…  Zaman ilkeyi değiştiremez: “Hudut bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerdir.”  Biz Hudutlardayken kitabında Osman Pamukoğlu’nun üsteğmen rütbesindeyken 1974-1975 yılları arasında yaşadıkları anlatılmaktadır.  Ve olayların her biri tek başına bir film veya romana konu olabilecek tüm özelliklere sahiptir…    Künye Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt Editör: Ezgi Hotalak  Kapak Tasarım: Emir Tali Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay  
Osman Pamukoğlu’ nun Son Kitabı; “Biz Hudutlardayken” Askeri Stratejiyi Yeniden Şekillendiriyor!

Osman Pamukoğlu , Kandıra’dan başlayıp Iğdır’a uzanan gençlik anılarının hudutlarda geçen bölümünü son kitabında anlatıyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla çıkan; “Biz Hudutlardayken”, bir askerin görev aşkını ve vatan sevgisini tüm içtenliğiyle gözler önüne seriyor.

 

Yazar ve siyasetçi kimliğiyle de tanınan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu , yeni kitabında Türkiye’de Kıbrıs Harekâtı’nın yaşandığı günlerde Kandıra’dan Iğdır’a atanışını ve sınırda yaşadığı ilginç olayları konu alıyor. Stratejik teorilere parlak bir genel bakış sunan “Biz Hudutlardayken” kitabı, askeri strateji üzerine ömür boyu süren bir yansımayı okurlara özetliyor.

 

Pamukoğlu’nun kaleminden anılarının döküldüğü; “Biz Hudutlardeyken” kitabı, 1974 yılında SSCB kontrolünde olan Ermenistan sınırındaki Iğdır 4. Hudut Taburunun Taşburun Hudut Bölük Komutanlığına atandığı bölük merkezini nasıl stratejik adımlarla değiştirdiğini nefes kesici bir şekilde anlatıyor. Osman Pamukoğlu gece yarısı askerleriyle birlikte yaşadığı operasyonları ve sınırda gerçekleştirdiği akıl dolu hamlelerini satırlara işlerken, okuyucu adeta bir satranç tahtasına hapsediyor.

 

Türk ordusunun başarılarıyla tarihe geçen generallerinden Pamukoğlu, disiplin, cesaret ve özveriyle yoğrulmuş mesleki bilgeliğini okurlarına bir anı olarak sunuyor.

 

KİTAP HAKKINDA

Bir insanın evinin kapısı ve kilidi ne ise hudut da bir millet için aynı önem ve değeri taşır… 

Zaman ilkeyi değiştiremez: “Hudut bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerdir.” 

Biz Hudutlardayken kitabında Osman Pamukoğlu’nun üsteğmen rütbesindeyken 1974-1975 yılları arasında yaşadıkları anlatılmaktadır. 

Ve olayların her biri tek başına bir film veya romana konu olabilecek tüm özelliklere sahiptir… 

 

Künye

Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt

Editör: Ezgi Hotalak 

Kapak Tasarım: Emir Tali

Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.