,, ,

Onurr Methiyeler’le Yolculuğa Çıkarmaya Hazırlanıyor

Müzik 27.01.2023 - 09:48, Güncelleme: 27.01.2023 - 09:48 10984+ kez okundu.
 

Onurr Methiyeler’le Yolculuğa Çıkarmaya Hazırlanıyor

Onurr Methiyeler’le Yolculuğa Çıkarmaya Hazırlanıyor
Pop müziğin en üretken sanatçılarından Onur Özdemir nam-ı diğer Onurr ’un üçüncü albümü “METHİYELER", 27 Ocak'ta Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanıyor. Sözü, müziği ve düzenlemesi Onurr'a ait 10 şarkının yer aldığı albüm daha önce “Seyran-ı Bela” ve “Hürmet” ile ayak seslerini duyurmuştu. Pop müzikte denenmemişi arayan Onurr, albümü eski ile yeninin, tarih ile günümüzün, aşk ile ayrılığın, afro pop ile synthlerin homojen bir birleşimi haline getiriyor. Albümde daha önce yayınlanan şarkıları “Seyran-ı Bela” ve ”Hürmet” dışında 8 yeni şarkı bulunuyor. Albümün çıkış parçası olarak ise “Güya” seçildi. Güya’nın klibi için Kilyos’ta set kuruldu. İzzet Başlak yönetmenliğindeki 1958’de ikinci dünya savaşı sırasında askerdeki sevgilisini yitiren Okinawa’da münzevi bir hayat yaşayan bir Japon subayını canlandırıyor.    Tüm söz müzik ve aranjelerin Onurr (Onur Özdemir) imzalı olduğu albüm sanatçının kariyeri için de ayrı bir önem taşıyor. Onurr bu albümle ilgili olarak “Ağlak Disko’yu sevdiyseniz METHİYELER’de uzun bir süre meşgul edecek duygu dünyanızı. Albüm hazırlamak fiziksel emeğinin yanında duygusal olarak da insanı mahveden bir süreç ama sonunda bunu ben mi yaptım hissiyle baş başa kalabilmek paha biçilmez bir ödül” diyor. “Seyran-ı Bela”, “Hürmet”, “Sonsuza”, “Kuyruklu Yıldız ve Cep Komandosu”, “Methiyeler”, “Derbeder”, “Güya”, “Takat”, “Delice” ve “Çal Keke”’nin yer aldığı albüm Onurr’un solo kariyerinde önemli bir dönemi de işaret ediyor. Albümde yer alan Derbeder şarkısında ise Burdur yöresine ait “Gülsüm” isimli uzun havadan esinlenen bir ağıt yer alıyor.
Onurr Methiyeler’le Yolculuğa Çıkarmaya Hazırlanıyor

Pop müziğin en üretken sanatçılarından Onur Özdemir nam-ı diğer Onurr ’un üçüncü albümü “METHİYELER", 27 Ocak'ta Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanıyor.

Sözü, müziği ve düzenlemesi Onurr'a ait 10 şarkının yer aldığı albüm daha önce “Seyran-ı Bela” ve “Hürmet” ile ayak seslerini duyurmuştu. Pop müzikte denenmemişi arayan Onurr, albümü eski ile yeninin, tarih ile günümüzün, aşk ile ayrılığın, afro pop ile synthlerin homojen bir birleşimi haline getiriyor.

Albümde daha önce yayınlanan şarkıları “Seyran-ı Bela” ve ”Hürmet” dışında 8 yeni şarkı bulunuyor. Albümün çıkış parçası olarak ise “Güya” seçildi. Güya’nın klibi için Kilyos’ta set kuruldu. İzzet Başlak yönetmenliğindeki 1958’de ikinci dünya savaşı sırasında askerdeki sevgilisini yitiren Okinawa’da münzevi bir hayat yaşayan bir Japon subayını canlandırıyor.  

 Tüm söz müzik ve aranjelerin Onurr (Onur Özdemir) imzalı olduğu albüm sanatçının kariyeri için de ayrı bir önem taşıyor. Onurr bu albümle ilgili olarak “Ağlak Disko’yu sevdiyseniz METHİYELER’de uzun bir süre meşgul edecek duygu dünyanızı. Albüm hazırlamak fiziksel emeğinin yanında duygusal olarak da insanı mahveden bir süreç ama sonunda bunu ben mi yaptım hissiyle baş başa kalabilmek paha biçilmez bir ödül” diyor.

“Seyran-ı Bela”, “Hürmet”, “Sonsuza”, “Kuyruklu Yıldız ve Cep Komandosu”, “Methiyeler”, “Derbeder”, “Güya”, “Takat”, “Delice” ve “Çal Keke”’nin yer aldığı albüm Onurr’un solo kariyerinde önemli bir dönemi de işaret ediyor. Albümde yer alan Derbeder şarkısında ise Burdur yöresine ait “Gülsüm” isimli uzun havadan esinlenen bir ağıt yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.