,, ,

Onur Akay’dan Orhan Gencebay’la ilgili şoke eden itiraf!

Magazin 30.03.2022 - 15:32, Güncelleme: 30.03.2022 - 15:34 12125+ kez okundu.
 

Onur Akay’dan Orhan Gencebay’la ilgili şoke eden itiraf!

Onur Akay, bugünkü yazısında Cüneyt Arkın’ın kitabında bahsedilen ünlünün Orhan Gencebay olduğunu yazdı.
“Bu konuda çok Arapça şarkı dinledim ve bu konuyu çok araştırdım” diyen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay “Artık Sevmeyeceğim”, “Sevemez Kimse Seni”, “Gündüzüm Seninle” gibi çok sevilen şarkılarda imzası olan ünlü besteci Suat Sayın’ın, 2003 yılında kendisine verdiği bir röportajı ve Orhan Gencebay la ilgili yaptığı bir itirafı yazdı. Akay şu ifadeleri kullandı: “Cüneyt Arkın o arabeskçinin Orhan Gencebay olduğunu bazı ortamlarda söylemiş. Yani kitabında Orhan Baba’dan bahsediliyor. Ancak kitapta Gencebay'la ilgili herhangi bir atıf bulunmuyor ama nedense Gencebay üzerine alınıyor. İddialar doğru değil deyip kapatabilirdi. Sevim Emre ‘Avukatlarla konuştum Cüneyt Arkın ın kitaplarını toplatacağım. Kitabının reklamını yalanlarla, iftiralarla, Orhan Gencebay ı kullanarak yapamaz.’ açıklamasını yapması bile gerekli değildi. Yıllarca Orhan Gencebay, beste hırsızlığı ile yıpratıldı. Görmeden Sevmek isimli kitabımda yayınladığım o röportajda Suat Sayın’a, ‘Arap müziğinden alıntılar yaptığınızı söyleyenler oluyor. Bu konuda siz ne diyeceksiniz?’ şeklinde bir soru yönelttim ve kendisi, ‘Arap müziğinin tamamını alıp söz yazıyorlardı ve benim bestem diyorlardı. Ben esinleniyordum. Aldıysam bile dörtte üçünü ben besteliyordum.’ ifadelerini kullanmıştı. Suat Sayın, Arap müziğinden alıntı yaptığını itiraf etmişti! Röportaj sonrası aramızda sohbet ederken, ‘Arap müziğinin tamamını alıp söz yazıyorlardı’ dediğiniz besteciler kimler diye sorduğumda ise bazı isimler vermişti ama Orhan Gencebay’la ilgili şu ifadeleri kullandı: ‘Orhan Gencebay'ın beslendiği kaynaklar olsa da o da yeni şarkılar yaptı.’ Bu konuda çok Arapça şarkı dinledim ve bu konuyu çok araştırdım ama Orhan Baba’nın şarkılarında hiçbir benzerlik duymadım. Esinlenmiş olabilir ama tamamını çalmış olsaydı bu internet furyasında zaten ortaya çıkartılırdı. Bir önemli bilgi de şöyle: Bu araştırmalarımda bazı Arap şarkıcıların Orhan Gencebay'ın şarkılarını izinsiz söylediğine şahit oldum.”
Onur Akay, bugünkü yazısında Cüneyt Arkın’ın kitabında bahsedilen ünlünün Orhan Gencebay olduğunu yazdı.

“Bu konuda çok Arapça şarkı dinledim ve bu konuyu çok araştırdım” diyen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay “Artık Sevmeyeceğim”, “Sevemez Kimse Seni”, “Gündüzüm Seninle” gibi çok sevilen şarkılarda imzası olan ünlü besteci Suat Sayın’ın, 2003 yılında kendisine verdiği bir röportajı ve Orhan Gencebay la ilgili yaptığı bir itirafı yazdı.

Akay şu ifadeleri kullandı:

Cüneyt Arkın o arabeskçinin Orhan Gencebay olduğunu bazı ortamlarda söylemiş. Yani kitabında Orhan Baba’dan bahsediliyor. Ancak kitapta Gencebay'la ilgili herhangi bir atıf bulunmuyor ama nedense Gencebay üzerine alınıyor. İddialar doğru değil deyip kapatabilirdi. Sevim Emre ‘Avukatlarla konuştum Cüneyt Arkın ın kitaplarını toplatacağım. Kitabının reklamını yalanlarla, iftiralarla, Orhan Gencebay ı kullanarak yapamaz.’ açıklamasını yapması bile gerekli değildi. Yıllarca Orhan Gencebay, beste hırsızlığı ile yıpratıldı. Görmeden Sevmek isimli kitabımda yayınladığım o röportajda Suat Sayın’a, ‘Arap müziğinden alıntılar yaptığınızı söyleyenler oluyor. Bu konuda siz ne diyeceksiniz?’ şeklinde bir soru yönelttim ve kendisi, ‘Arap müziğinin tamamını alıp söz yazıyorlardı ve benim bestem diyorlardı. Ben esinleniyordum. Aldıysam bile dörtte üçünü ben besteliyordum.’ ifadelerini kullanmıştı. Suat Sayın, Arap müziğinden alıntı yaptığını itiraf etmişti! Röportaj sonrası aramızda sohbet ederken, ‘Arap müziğinin tamamını alıp söz yazıyorlardı’ dediğiniz besteciler kimler diye sorduğumda ise bazı isimler vermişti ama Orhan Gencebay’la ilgili şu ifadeleri kullandı: ‘Orhan Gencebay'ın beslendiği kaynaklar olsa da o da yeni şarkılar yaptı.’ Bu konuda çok Arapça şarkı dinledim ve bu konuyu çok araştırdım ama Orhan Baba’nın şarkılarında hiçbir benzerlik duymadım. Esinlenmiş olabilir ama tamamını çalmış olsaydı bu internet furyasında zaten ortaya çıkartılırdı. Bir önemli bilgi de şöyle: Bu araştırmalarımda bazı Arap şarkıcıların Orhan Gencebay'ın şarkılarını izinsiz söylediğine şahit oldum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.