,, ,

Okan Gaytancıoğlu: İnsanlarımız Gerçekten Zor Durumda. Kahvede Çay Parası Bile Bulamıyor İnsanlar

Siyaset 27.01.2023 - 17:46, Güncelleme: 27.01.2023 - 17:46 6193+ kez okundu.
 

Okan Gaytancıoğlu: İnsanlarımız Gerçekten Zor Durumda. Kahvede Çay Parası Bile Bulamıyor İnsanlar

Okan Gaytancıoğlu: İnsanlarımız Gerçekten Zor Durumda. Kahvede Çay Parası Bile Bulamıyor İnsanlar
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu , Edirne’deki bir kahvehanede çiftçi ve esnafın sorunlarını dinledi. Gaytancıoğlu, "Halkımız, BAĞ-KUR primlerini ödeyemiyor. İnsanlarımız gerçekten zor durumda. Kahvede çay parası bile bulamıyor insanlar" dedi. Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne’deki bir kahvehanede çiftçi ve esnafla bir araya geldi. Vatandaşlar, Gaytancıoğlu’na, BAĞ-KUR primlerini ödeyemediklerini söyledi. "HEM GÜBRE HEM MAZOT FİYATLARI YÜKSEK" Okan Gaytancıoğlu ise şöyle konuştu: "Yağmur yağmaya başladı, çiftçilerimiz tarlaya gitmiyorlar, içerideler ama BAĞ-KUR primleri hâlâ çiftçiler tarafından ödeniyor. Her ay kaç para ödüyorsunuz? Hem gübre hem mazot fiyatları yüksek. Ürün fiyatları çok düşük hem de borçlanıyorsunuz hem de her ay 2 bin 950 lira BAĞ-KUR primi ödüyorsunuz. Herkes aynı durumda mı? Kahveci arkadaş, siz de kahveyi işletiyorsunuz. Sizin de BAĞ-KUR priminiz 2 bin 950 lira. Buradan çıkıyor mu o kadar para? Bir de emekli olmanız için para yatırmanız lazım, borcunuz var. Yıllarca primlerini ödeyemedin, sağlıktan da o zaman yararlanamadın. Halkımız, BAĞ-KUR primlerini ödeyemiyor. İnsanlarımız gerçekten zor durumda. Kahvede çay parası bile bulamıyor, insanlar." "BU HÜKÜMET GELECEĞİMİZE DE İPOTEK KOYDU" Çiftçi Kadrican Tükenmez ise şunları söyledi: "Şu anda 2 bin 952 bin lira oldu BAĞ-KUR primimiz. Hükümet, 20 yıldır bizim hakkımızı vermiyor. BAĞ-KUR'umuzu ödemekte zorlanıyoruz. Şu anda bıçak kemiğe dayandı. Bu hükümet, geleceğimize de ipotek koydu. Çok zor şartlar altında BAĞ-KUR'umuzu ödemeye çalışıyoruz ama ödeyemeyeceğiz bu şartlar durumunda. Ödeyemeyiz bu şartlarda." Kahveci Erkan Üsteren ise "Elektrik, doğal gazı zor ödüyoruz. Kirayı zor ödüyoruz. Primi nereden ödeyeceğiz? Günümüz doldu, borcumuz olduğu için emekli olamıyoruz" diye konuştu.
Okan Gaytancıoğlu: İnsanlarımız Gerçekten Zor Durumda. Kahvede Çay Parası Bile Bulamıyor İnsanlar

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu , Edirne’deki bir kahvehanede çiftçi ve esnafın sorunlarını dinledi. Gaytancıoğlu, "Halkımız, BAĞ-KUR primlerini ödeyemiyor. İnsanlarımız gerçekten zor durumda. Kahvede çay parası bile bulamıyor insanlar" dedi.

Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne’deki bir kahvehanede çiftçi ve esnafla bir araya geldi. Vatandaşlar, Gaytancıoğlu’na, BAĞ-KUR primlerini ödeyemediklerini söyledi.

"HEM GÜBRE HEM MAZOT FİYATLARI YÜKSEK"

Okan Gaytancıoğlu ise şöyle konuştu:

"Yağmur yağmaya başladı, çiftçilerimiz tarlaya gitmiyorlar, içerideler ama BAĞ-KUR primleri hâlâ çiftçiler tarafından ödeniyor. Her ay kaç para ödüyorsunuz? Hem gübre hem mazot fiyatları yüksek. Ürün fiyatları çok düşük hem de borçlanıyorsunuz hem de her ay 2 bin 950 lira BAĞ-KUR primi ödüyorsunuz. Herkes aynı durumda mı? Kahveci arkadaş, siz de kahveyi işletiyorsunuz. Sizin de BAĞ-KUR priminiz 2 bin 950 lira. Buradan çıkıyor mu o kadar para? Bir de emekli olmanız için para yatırmanız lazım, borcunuz var. Yıllarca primlerini ödeyemedin, sağlıktan da o zaman yararlanamadın. Halkımız, BAĞ-KUR primlerini ödeyemiyor. İnsanlarımız gerçekten zor durumda. Kahvede çay parası bile bulamıyor, insanlar."

"BU HÜKÜMET GELECEĞİMİZE DE İPOTEK KOYDU"

Çiftçi Kadrican Tükenmez ise şunları söyledi:

"Şu anda 2 bin 952 bin lira oldu BAĞ-KUR primimiz. Hükümet, 20 yıldır bizim hakkımızı vermiyor. BAĞ-KUR'umuzu ödemekte zorlanıyoruz. Şu anda bıçak kemiğe dayandı. Bu hükümet, geleceğimize de ipotek koydu. Çok zor şartlar altında BAĞ-KUR'umuzu ödemeye çalışıyoruz ama ödeyemeyeceğiz bu şartlar durumunda. Ödeyemeyiz bu şartlarda."

Kahveci Erkan Üsteren ise "Elektrik, doğal gazı zor ödüyoruz. Kirayı zor ödüyoruz. Primi nereden ödeyeceğiz? Günümüz doldu, borcumuz olduğu için emekli olamıyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.