,, ,

Nutellalı Kütük Pasta

Yaşam 19.12.2022 - 13:36, Güncelleme: 19.12.2022 - 13:36 55016+ kez okundu.
 

Nutellalı Kütük Pasta

Nutellalı Kütük Pasta
Un , 5 yumurta , badem unu ve şekeri karıştırın. Fırını önceden 230 dereceye ayarlayın. Bir el mikseri yardımıyla yumurta aklarını çırparken, karışım katılaşıncaya kadar krema şekerini yavaş yavaş ekleyin. Ardından bu karışımı hamur karışımına ekleyin. Erimiş tereyağını yavaşça içine ilave edin. Hamuru, fırın kağıdıyla kaplanmış iki fırın tepsisine yerleştirin ve 6 - 8 dakika boyunca pişirin. Fırın tepsilerini çıkarıp keklerin soğuması için 2 dakika bekleyin.Her bir keki ters çevirerek, üzerine un serpilmiş peçete havlu üzerine koyun. Pişirme kağıdını dikkatlice soyarak çıkarıp, kekleri havluya sarıp soğumaya bırakın. Keklerin üstünü  açın ve Nutella'nın yarısını üzerine sürüp kekleri tekrar sarın. Kalan Nutella 'yı da ruloların üzerine yayarak sürün ve kenarlarını kesin, arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.   Malzemeler (6-8 kişilik) 5 adet yumurta 180 gr pudra şekeri 15 gr toz şeker 75 gr eritilmiş tereyağı 300 gr un 8 yumurta akı 180 gr badem unu İç dolgusu için 400 gr Nutella Üst kaplaması için 1 yemek kaşığı Nutella
Nutellalı Kütük Pasta

Un , 5 yumurta , badem unu ve şekeri karıştırın. Fırını önceden 230 dereceye ayarlayın. Bir el mikseri yardımıyla yumurta aklarını çırparken, karışım katılaşıncaya kadar krema şekerini yavaş yavaş ekleyin. Ardından bu karışımı hamur karışımına ekleyin. Erimiş tereyağını yavaşça içine ilave edin. Hamuru, fırın kağıdıyla kaplanmış iki fırın tepsisine yerleştirin ve 6 - 8 dakika boyunca pişirin. Fırın tepsilerini çıkarıp keklerin soğuması için 2 dakika bekleyin.Her bir keki ters çevirerek, üzerine un serpilmiş peçete havlu üzerine koyun. Pişirme kağıdını dikkatlice soyarak çıkarıp, kekleri havluya sarıp soğumaya bırakın. Keklerin üstünü  açın ve Nutella'nın yarısını üzerine sürüp kekleri tekrar sarın. Kalan Nutella 'yı da ruloların üzerine yayarak sürün ve kenarlarını kesin, arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.

 

Malzemeler (6-8 kişilik)

5 adet yumurta

180 gr pudra şekeri

15 gr toz şeker

75 gr eritilmiş tereyağı

300 gr un

8 yumurta akı

180 gr badem unu

İç dolgusu için 400 gr Nutella

Üst kaplaması için 1 yemek kaşığı Nutella

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.