,, ,

Nutellalı Churros

Yaşam 19.12.2022 - 13:32, Güncelleme: 19.12.2022 - 13:32 55200+ kez okundu.
 

Nutellalı Churros

Nutellalı Churros
Hazırlanışı Suyu kaynayana kadar ısıtın. Bir kapta 125 gram unun ve bir tutam tuzun üzerine suyu dökün, bir kaşıkla karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru tercihen 14 mm’lik başlığa sahip bir krema poşetine doldurun. Bir tavada bir miktar yağı yüksek ateşte 180 dereceye ulaşıncaya kadar ısıtın. Krema poşetine koyduğunuz hamuru sıkıp makasla 10-15 cm uzunluğunda şeritler halinde kestikten sonra yaklaşık 2 dakika altın rengini alana kadar kızartın, hamurun diğer tarafı için de aynı işlemi gerçekleştirin. Kevgir yardımıyla Churros ’ları hazırladığınız tabağa aktarın ve kalan hamurla aynı işlemi tekrarlayın. Churros ’ların üzerine biraz şeker serpip Nutella 'ya batırarak hemen yiyin.   Nutellalı Churros Malzemeler (8 porsiyon) 250 ml su 125 gr un Bir tutam tuz Kızartmak için yağ Üzerine serpmek için toz şeker 120 gr Nutella
Nutellalı Churros

Hazırlanışı

Suyu kaynayana kadar ısıtın. Bir kapta 125 gram unun ve bir tutam tuzun üzerine suyu dökün, bir kaşıkla karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru tercihen 14 mm’lik başlığa sahip bir krema poşetine doldurun. Bir tavada bir miktar yağı yüksek ateşte 180 dereceye ulaşıncaya kadar ısıtın. Krema poşetine koyduğunuz hamuru sıkıp makasla 10-15 cm uzunluğunda şeritler halinde kestikten sonra yaklaşık 2 dakika altın rengini alana kadar kızartın, hamurun diğer tarafı için de aynı işlemi gerçekleştirin. Kevgir yardımıyla Churros ’ları hazırladığınız tabağa aktarın ve kalan hamurla aynı işlemi tekrarlayın. Churros ’ların üzerine biraz şeker serpip Nutella 'ya batırarak hemen yiyin.

 

Nutellalı Churros

Malzemeler (8 porsiyon)

250 ml su

125 gr un

Bir tutam tuz

Kızartmak için yağ

Üzerine serpmek için toz şeker

120 gr Nutella

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.