,, ,

Mide balonu ile ilgili merak edilen 5 soru

Sağlık 17.01.2023 - 12:59, Güncelleme: 17.01.2023 - 12:59 19059+ kez okundu.
 

Mide balonu ile ilgili merak edilen 5 soru

Mide balonu ile ilgili merak edilen 5 soru
Obezite tedavisinde uzun yıllardır kullanılan etkili bir yöntem olan mide balonu , son dönemde oldukça sık uygulanan tedavi yöntemlerinden biri.  Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu konuyla ilgili merak edilen 5 soruya yanıt verdi. Mide balonu uygulaması nedir?  Mide balon uygulaması obez hastalarda ameliyata alternatif etkisi ve başarısı kanıtlanmış seçkin bir tedavi yöntemidir. Uygulanması kolay ve kısa süreli endoskopik bir işlemdir, ameliyat değildir. Bu yöntemle hastaların kilo vermesi amaçlanır. Mide balonu uygulaması ne kadar sürer? İşlem 20-25 dakika sürer ve hastanede kalış süresi ortalama 2 saattir. Bu işlem uygulanan hastalar aynı gün işine veya evine dönebilirler. Mide balonu uygulaması kimlere yapılır?  Vücut kitle indeksi (VKİ) 30 ile 40 arasında olan hastalar bu işlem için uygun adaylardır. Bu yöntemle ne kadar kilo verilir?  Mide balonu uygulaması ile kilo veriminin esası; mideye yerleştirilen ortalama 500 cc hacme sahip içi sıvı dolu balon nedeniyle mide kapasitesinin azaltılmış olmasına dayanır. Hastaların büyük çoğunluğu 2-6 ay içinde fazla kilolarının yarısından fazlasını kaybederler. Balon midede ömür boyu kalır mı?  Mideye yerleştirilen balon genellikle 6 ayın sonunda kısa süreli endoskopik bir işlem ile çıkarılır. Endoskopik olarak mideye yerleştirilen balonlar olduğu gibi ağızdan yutularak yerleştirilen ve kendiliğinden eriyen balonlar da mevcuttur.
Mide balonu ile ilgili merak edilen 5 soru

Obezite tedavisinde uzun yıllardır kullanılan etkili bir yöntem olan mide balonu , son dönemde oldukça sık uygulanan tedavi yöntemlerinden biri.  Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu konuyla ilgili merak edilen 5 soruya yanıt verdi.

Mide balonu uygulaması nedir? 

Mide balon uygulaması obez hastalarda ameliyata alternatif etkisi ve başarısı kanıtlanmış seçkin bir tedavi yöntemidir. Uygulanması kolay ve kısa süreli endoskopik bir işlemdir, ameliyat değildir. Bu yöntemle hastaların kilo vermesi amaçlanır.

Mide balonu uygulaması ne kadar sürer?

İşlem 20-25 dakika sürer ve hastanede kalış süresi ortalama 2 saattir. Bu işlem uygulanan hastalar aynı gün işine veya evine dönebilirler.

Mide balonu uygulaması kimlere yapılır? 

Vücut kitle indeksi (VKİ) 30 ile 40 arasında olan hastalar bu işlem için uygun adaylardır.

Bu yöntemle ne kadar kilo verilir? 

Mide balonu uygulaması ile kilo veriminin esası; mideye yerleştirilen ortalama 500 cc hacme sahip içi sıvı dolu balon nedeniyle mide kapasitesinin azaltılmış olmasına dayanır. Hastaların büyük çoğunluğu 2-6 ay içinde fazla kilolarının yarısından fazlasını kaybederler.

Balon midede ömür boyu kalır mı? 

Mideye yerleştirilen balon genellikle 6 ayın sonunda kısa süreli endoskopik bir işlem ile çıkarılır. Endoskopik olarak mideye yerleştirilen balonlar olduğu gibi ağızdan yutularak yerleştirilen ve kendiliğinden eriyen balonlar da mevcuttur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.