,, ,

Meltem Akgün ‘ Ün İlk Kişisel Sergisisi “ Ressam - Doğa” A11hotels‘ De

Kültür-Sanat 05.05.2022 - 09:31, Güncelleme: 05.05.2022 - 09:31 21899+ kez okundu.
 

Meltem Akgün ‘ Ün İlk Kişisel Sergisisi “ Ressam - Doğa” A11hotels‘ De

Kendini anka kuşu(phoenix) olarak adlandıran ve Venedik bienalinde sergilenen eseri ile Ödül alan fotoğraf sanatçısı meltem akgün ‘ ün ilk kişisel sergisisi “ ressam - doğa” a11hotels‘ de
Anka Kuşu misali her şeye rağmen küllerinden yeniden doğan Fotoğraf Sanatçısı Meltem Akgün  “ RESSAM – DOĞA ” adlı ilk kişisel sergisindeki eserlerini  Bağdat Caddesi ’nin  modern tarzda mimari yapısıyla ünlenen A11HOTELS ’de  14 Mayıs’ta  sanat severlerle buluşturacak .  Akgün eserlerindeki  doğanın   yaşam kaynağı olan  doğallığın, ışığın ve rengin,  tüm bunların, hislere yansımasıyla birlikte ahenge dönüşmesini ve ardından  kendisine yansıttıklarını izleyiciyle paylaşma  arzusunda.           Türkiye ve yurt dışında Finans sektöründe çok önemli şirketlerde CEO, YK başkanı ve kurucu ortak görevlerinde bulunan Akgün,  geri kalan zamanını babasının armağan ettiği cep fotoğraf makinası ve desen çizdiği eskiz defteri ile  doğanın ve rengin peşinden hayallerini de yanında taşıyarak geçirmiş. Meltem Akgün   “Bu zamanın kendisine yaşam ve gerçeklikle ilgili çok şey kattığını  ve     sanatını çok daha naif bir şekilde biçimlendirmesine yol açtığını”  vurguluyor..   Fotoğraf Sanatçısı Meltem Akgün’ün, 2020 yılında Gurushots’ın açtığı “MEMORABLE PORTRAITS” yarışmasında ödül alan fotografı 2020 VENEDİK BİENALİNDE Piazza Ca' Zanardi (Itsliquid) de sergilenenmiştir. “Gizlenemeyen(inconcealable)” adını verdiği eseri ise  Viewbug tarafından 2018 de düzenlenen  ‘I SEE YOU IN B&W' yarışmasında finalist olmuş ve  2021 yılında 'TOP SHOT' ödülü almıştır.  Bu ödüller Akgün’ün hayatında sanata bakışını ve sadece hayatında var etmek istediği fotoğrafçılık yolundaki  profesyonel serüvenine başlamasına   önayak olmuş.    Meltem  Akgün yurt dışında ve Türkiye’ de katıldığı fotoğraf sergilerinden de ilham alarak artık eserlerinin sanat severlerle buluşması gerektiğini düşünerek ilk kişisel sergisini açmaya karar verdi. Peşinden sürüklendiği hayatın içerisinde hissettiği görsel zenginlikleri fotoğraf sanatı ile resmetmeyi  bütünleştirerek    yol, yön ve zaman harcamış.   Meltem Akgün’ün  “RESSAM - DOĞA” ADLI SERGİSİ 14 MAYIS  – 24 MAYIS   TARİHLERİ ARASINDA  A11HOTELS’ DE İZLENİLEBİLİR.       MELTEM AKGÜN KİMDİR? 1965 yılında doğan Fotoğraf Sanatçısı Meltem Akgün,  Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümünü bitirdikten sonra  İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi mastırı yapmış. Finans sektöründe Banka, Factoring, Leasing, Sigorta, Menkul Kıymetler şirketlerinde CEO, YK başkanı ve kurucu ortak görevlerinde bulunmuş.  Avrupa’da  ve Asya’da değisik ülkelerde  şirketler kuran ve bunları ekonomik karlılık seviyesinde  satan sanatçı,  kendini çocukluğundan beri gönlünde yatan   resim ve fotoğrafçılığa adamış. Hollanda, Portekiz  gibi  ülkelerde çeşitli karma sergilere katılan sanatçı 2020 yılında Venedik Bianelinde sergilenen eseri ile   Gurushots'ın açtıgı 'MEMORABLE PORTRAİTS' yarışmasında   ödül kazanmış.    
Kendini anka kuşu(phoenix) olarak adlandıran ve Venedik bienalinde sergilenen eseri ile Ödül alan fotoğraf sanatçısı meltem akgün ‘ ün ilk kişisel sergisisi “ ressam - doğa” a11hotels‘ de

Anka Kuşu misali her şeye rağmen küllerinden yeniden doğan Fotoğraf Sanatçısı Meltem Akgün  “ RESSAM – DOĞA ” adlı ilk kişisel sergisindeki eserlerini  Bağdat Caddesi ’nin  modern tarzda mimari yapısıyla ünlenen A11HOTELS ’de  14 Mayıs’ta  sanat severlerle buluşturacak .  Akgün eserlerindeki  doğanın   yaşam kaynağı olan  doğallığın, ışığın ve rengin,  tüm bunların, hislere yansımasıyla birlikte ahenge dönüşmesini ve ardından  kendisine yansıttıklarını izleyiciyle paylaşma  arzusunda.       

 

 Türkiye ve yurt dışında Finans sektöründe çok önemli şirketlerde CEO, YK başkanı ve kurucu ortak görevlerinde bulunan Akgün,  geri kalan zamanını babasının armağan ettiği cep fotoğraf makinası ve desen çizdiği eskiz defteri ile  doğanın ve rengin peşinden hayallerini de yanında taşıyarak geçirmiş. Meltem Akgün   “Bu zamanın kendisine yaşam ve gerçeklikle ilgili çok şey kattığını  ve     sanatını çok daha naif bir şekilde biçimlendirmesine yol açtığını”  vurguluyor..

 

Fotoğraf Sanatçısı Meltem Akgün’ün, 2020 yılında Gurushots’ın açtığı “MEMORABLE PORTRAITS” yarışmasında ödül alan fotografı 2020 VENEDİK BİENALİNDE Piazza Ca' Zanardi (Itsliquid) de sergilenenmiştir. “Gizlenemeyen(inconcealable)” adını verdiği eseri ise  Viewbug tarafından 2018 de düzenlenen  ‘I SEE YOU IN B&W' yarışmasında finalist olmuş ve  2021 yılında 'TOP SHOT' ödülü almıştır.  Bu ödüller Akgün’ün hayatında sanata bakışını ve sadece hayatında var etmek istediği fotoğrafçılık yolundaki  profesyonel serüvenine başlamasına   önayak olmuş.

 

 Meltem  Akgün yurt dışında ve Türkiye’ de katıldığı fotoğraf sergilerinden de ilham alarak artık eserlerinin sanat severlerle buluşması gerektiğini düşünerek ilk kişisel sergisini açmaya karar verdi. Peşinden sürüklendiği hayatın içerisinde hissettiği görsel zenginlikleri fotoğraf sanatı ile resmetmeyi  bütünleştirerek    yol, yön ve zaman harcamış.

 

Meltem Akgün’ün  “RESSAM - DOĞA” ADLI SERGİSİ 14 MAYIS  – 24 MAYIS   TARİHLERİ ARASINDA  A11HOTELS’ DE İZLENİLEBİLİR.

 

 

 

MELTEM AKGÜN KİMDİR?

1965 yılında doğan Fotoğraf Sanatçısı Meltem Akgün,  Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümünü bitirdikten sonra  İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi mastırı yapmış. Finans sektöründe Banka, Factoring, Leasing, Sigorta, Menkul Kıymetler şirketlerinde CEO, YK başkanı ve kurucu ortak görevlerinde bulunmuş.  Avrupa’da  ve Asya’da değisik ülkelerde  şirketler kuran ve bunları ekonomik karlılık seviyesinde  satan sanatçı,  kendini çocukluğundan beri gönlünde yatan   resim ve fotoğrafçılığa adamış. Hollanda, Portekiz  gibi  ülkelerde çeşitli karma sergilere katılan sanatçı 2020 yılında Venedik Bianelinde sergilenen eseri ile   Gurushots'ın açtıgı 'MEMORABLE PORTRAİTS' yarışmasında   ödül kazanmış.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.