,, ,

Maltepe Bilgi Evi'nin açılış töreni yapıldı

Gündem 24.05.2022 - 17:22, Güncelleme: 24.05.2022 - 17:22 4700+ kez okundu.
 

Maltepe Bilgi Evi'nin açılış töreni yapıldı

Maltepe Bilgi Evi'nin açılış töreni yapıldı
İstanbul'da Zeytinburnu Belediyesi'ne bağlı 8. bilgi evi olan Maltepe Bilgi Evi'nin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sözlerine Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Maltepe Bilgi Evi yapımında emeği olan herkese teşekkür eden bakan Kasapoğlu, "Bizleri heyecanlandıran ve gururlandıran bir çalışma." dedi. Bakan Kasapoğlu, Bilgi Evleri'nde okuma, sanat, sportif ve kültürel alanlarda birçok faaliyetin gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Vatandaşın bu tesisleri kullanmasının önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Kasapoğlu, Bilgi Evi'nin gençlerin zamanını daha iyi değerlendireceği sembol bir çalışma olduğunu söyledi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da açılış töreninde, bilgi evleri hakkında "Bugün hepimiz çok huzurlu ve mutluyuz. Bundan 17 yıl önce başlayan serüvenin taçlandığı bir dönemdeyiz." dedi. Arısoy, bilgi evlerinin amacının çocukların kendilerini ve yeteneklerini keşfedebileceği, hayallerini yansıtabilecekleri bir ortam sağlamak olduğunu söyledi. Programda, Bilgi Evleri çocuk korosu, müzik ve dans grupları gösteri gerçekleştirdi. Açılış töreni sonrası Kasapoğlu ve diğer katılımcılar, Maltepe Bilgi Evi'ni gezdi. Zeytinburnu Belediyesi, gençler için 8. Bilgi Evi’ni Maltepe Mahallesi’nde 3 bin 50 metrekarelik bir alan üzerine inşa etti. Müzik, Görsel Sanatlar, Beceri, Akıl ve Zekâ Oyunları, Bilim, Drama ve Sahne Sanatları Atölyesi olmak üzere; 6 alanda yetenekleri doğrultusunda eğitim alma fırsatı yakalayan Maltepe Bilgi Evi üyeleri, aynı zamanda 2 dönümlük arazi üzerinde tohumdan hasada ekim ve dikim faaliyetleri de yapabilecek. Tamamen ücretsiz imkanlar sunan bilgi evleri, 16 yıldır ilçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin seviyesindeki öğrencilerin eğitimine destek vermeye devam ediyor. Bilgi evlerinde, temelde çocukların ve gençlerin okullarda eksik kalan yönlerini tamamlamaya yönelik çalışmalar yapmanın yanı sıra; sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif çalışmalarla donanımlı, milli, ahlaki ve kültürel değerlerine bağlı iyi bireylerin ve yurttaşların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri üretilerek uygulamaya koyuluyor. Bilgi evlerini kullanan üyeler için değerler eğitimi çerçevesinde çeşitli faaliyetler ve etkinlikler organize edilerek vakitlerinin daha aktif ve verimli geçirmeleri sağlanıyor.
Maltepe Bilgi Evi'nin açılış töreni yapıldı

İstanbul'da Zeytinburnu Belediyesi'ne bağlı 8. bilgi evi olan Maltepe Bilgi Evi'nin açılış töreni yapıldı.

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sözlerine Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Maltepe Bilgi Evi yapımında emeği olan herkese teşekkür eden bakan Kasapoğlu, "Bizleri heyecanlandıran ve gururlandıran bir çalışma." dedi.

Bakan Kasapoğlu, Bilgi Evleri'nde okuma, sanat, sportif ve kültürel alanlarda birçok faaliyetin gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Vatandaşın bu tesisleri kullanmasının önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Kasapoğlu, Bilgi Evi'nin gençlerin zamanını daha iyi değerlendireceği sembol bir çalışma olduğunu söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da açılış töreninde, bilgi evleri hakkında "Bugün hepimiz çok huzurlu ve mutluyuz. Bundan 17 yıl önce başlayan serüvenin taçlandığı bir dönemdeyiz." dedi.

Arısoy, bilgi evlerinin amacının çocukların kendilerini ve yeteneklerini keşfedebileceği, hayallerini yansıtabilecekleri bir ortam sağlamak olduğunu söyledi.

Programda, Bilgi Evleri çocuk korosu, müzik ve dans grupları gösteri gerçekleştirdi.

Açılış töreni sonrası Kasapoğlu ve diğer katılımcılar, Maltepe Bilgi Evi'ni gezdi.

Zeytinburnu Belediyesi, gençler için 8. Bilgi Evi’ni Maltepe Mahallesi’nde 3 bin 50 metrekarelik bir alan üzerine inşa etti. Müzik, Görsel Sanatlar, Beceri, Akıl ve Zekâ Oyunları, Bilim, Drama ve Sahne Sanatları Atölyesi olmak üzere; 6 alanda yetenekleri doğrultusunda eğitim alma fırsatı yakalayan Maltepe Bilgi Evi üyeleri, aynı zamanda 2 dönümlük arazi üzerinde tohumdan hasada ekim ve dikim faaliyetleri de yapabilecek.

Tamamen ücretsiz imkanlar sunan bilgi evleri, 16 yıldır ilçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin seviyesindeki öğrencilerin eğitimine destek vermeye devam ediyor.

Bilgi evlerinde, temelde çocukların ve gençlerin okullarda eksik kalan yönlerini tamamlamaya yönelik çalışmalar yapmanın yanı sıra; sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif çalışmalarla donanımlı, milli, ahlaki ve kültürel değerlerine bağlı iyi bireylerin ve yurttaşların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri üretilerek uygulamaya koyuluyor.

Bilgi evlerini kullanan üyeler için değerler eğitimi çerçevesinde çeşitli faaliyetler ve etkinlikler organize edilerek vakitlerinin daha aktif ve verimli geçirmeleri sağlanıyor.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.