,, ,

Kütahya da 66 sanatçıya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi

Kültür-Sanat 23.03.2022 - 10:19, Güncelleme: 23.03.2022 - 10:19 15679+ kez okundu.
 

Kütahya da 66 sanatçıya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi

Kütahya da 66 sanatçıya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) "Seyir Defteri" dergisince, "Kütahya'nın Yaşayan Sanatkarları" temalı özel sayısı nedeniyle 66 sanatçıya teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.  Kütahya Valisi Ali Çelik, DPÜ'de düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kütahya'nın bir sanat ve sanatkar şehri olduğunu söyledi.  Kütahya'nın bir parçası olmaktan onur duyduğunu belirten Çelik, şunların altını çizdi:  "Bu şehirde olmak, bu şehrin bir parçası olabilmek, benim için büyük onur verici. İyi ki bu şehirdeyim diye düşündüğüm birçok an var. Sanatçılarımızdan öğrendiğimiz kelimeleri replik ediyoruz. Çiniden bahsederken 'renklerin notası' diye sanatçılarımızın cümlelerini kullanıyoruz. Kütahya'yı tanımlarken Ahmet Yakupoğlu'nun resimlerindeki anılarını anlatıyoruz."  Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı da Kütahya'nın Bakanlık için önemli bir şehir olduğunu dile getirdi.  Belviranlı, "Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü olarak sadece müzik ve sahne sanatları değil, onun yanında hat, tezhip, ebru gibi diğer sanatlara da her türlü desteği vereceğiz." Diye söyledi.  DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise sanata ve sanatçıya değer vermeyi insani bir görev olarak gördüklerini altını çizdi  Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarının konser verdiği etkinlik, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü çini ustalarının da olduğu sanatçılara plaket takdiminin ardından sona erdi. 
Kütahya da 66 sanatçıya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) "Seyir Defteri" dergisince, "Kütahya'nın Yaşayan Sanatkarları" temalı özel sayısı nedeniyle 66 sanatçıya teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. 

Kütahya Valisi Ali Çelik, DPÜ'de düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kütahya'nın bir sanat ve sanatkar şehri olduğunu söyledi. 

Kütahya'nın bir parçası olmaktan onur duyduğunu belirten Çelik, şunların altını çizdi: 

"Bu şehirde olmak, bu şehrin bir parçası olabilmek, benim için büyük onur verici. İyi ki bu şehirdeyim diye düşündüğüm birçok an var. Sanatçılarımızdan öğrendiğimiz kelimeleri replik ediyoruz. Çiniden bahsederken 'renklerin notası' diye sanatçılarımızın cümlelerini kullanıyoruz. Kütahya'yı tanımlarken Ahmet Yakupoğlu'nun resimlerindeki anılarını anlatıyoruz." 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı da Kütahya'nın Bakanlık için önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. 

Belviranlı, "Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü olarak sadece müzik ve sahne sanatları değil, onun yanında hat, tezhip, ebru gibi diğer sanatlara da her türlü desteği vereceğiz." Diye söyledi. 

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise sanata ve sanatçıya değer vermeyi insani bir görev olarak gördüklerini altını çizdi 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarının konser verdiği etkinlik, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü çini ustalarının da olduğu sanatçılara plaket takdiminin ardından sona erdi. 

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.