,, ,

İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

Asayiş 27.01.2023 - 10:30, Güncelleme: 27.01.2023 - 10:30 5182+ kez okundu.
 

İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli yakalandı
İstanbul 'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı, farklı dönemlere ait olduğu değerlendirilen eşyalar ile leopar kürkleri, karaca ve tilki tahnitleri ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı suçuyla ilgili yürüttüğü çalışmada, Silivri ilçesindeki bir adreste Roma , Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserler olduğunu belirledi. Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda bir şüpheliyi gözaltına aldı. Adresteki aramada tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 55 amfora, şifa taşları, ahşap terazi, Cumhuriyet dönemi tüfekler, Hristiyanlık dünyası ikonası, musluk başları ve su terazileri ele geçirildi. Yapılan aramalarda ayrıca 81 leopar kürkü ve kafası, karaca ve tilki tahnitleri, kafatasları, alageyik trofe ve çeşitli hayvan boynuzları bulundu. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.    
İstanbul'da tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

İstanbul 'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı, farklı dönemlere ait olduğu değerlendirilen eşyalar ile leopar kürkleri, karaca ve tilki tahnitleri ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı suçuyla ilgili yürüttüğü çalışmada, Silivri ilçesindeki bir adreste Roma , Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserler olduğunu belirledi.

Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Adresteki aramada tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 55 amfora, şifa taşları, ahşap terazi, Cumhuriyet dönemi tüfekler, Hristiyanlık dünyası ikonası, musluk başları ve su terazileri ele geçirildi.

Yapılan aramalarda ayrıca 81 leopar kürkü ve kafası, karaca ve tilki tahnitleri, kafatasları, alageyik trofe ve çeşitli hayvan boynuzları bulundu.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.