,, ,

Mühimmat bırakan İHA Boyga'nın ilk teslimatı yapıldı

Gündem 23.06.2022 - 12:02, Güncelleme: 23.06.2022 - 12:02 3892+ kez okundu.
 

Mühimmat bırakan İHA Boyga'nın ilk teslimatı yapıldı

Havan Mühimmatı Taşıyan Döner Kanatlı İnsansız Hava Aracı (İHA) Boyga, ilk kez güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.
Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayisi hedefleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen projeler sonunda ortaya çıkan bir ürün daha güvenlik güçlerine teslim edildi. STM tarafından geliştirilen Boyga, kabul testlerinin başarıyla tamamlamasının ardından envantere katıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık. Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA Boyga, kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. STM’nin taktik mini İHA ürün ailesinin en son üyesi Boyga üzerinde taşıdığı Makina ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından üretilen özelleştirilmiş, 81 mm havan mühimmatını, geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde hedef üzerine tam isabetle bırakıyor. Terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamında etkin bir şekilde kullanılabilecek Boyga havan mühimmatı ile 30 dakika havada kalma süresine sahip bulunuyor. 1500 metre uçuş irtifasına erişebilen Boyga, 5 kilometre menzilde görev yapmasının yanı sıra 15 kilogram ağırlıkla bir personel tarafından taşınabiliyor.
Havan Mühimmatı Taşıyan Döner Kanatlı İnsansız Hava Aracı (İHA) Boyga, ilk kez güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayisi hedefleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen projeler sonunda ortaya çıkan bir ürün daha güvenlik güçlerine teslim edildi.

STM tarafından geliştirilen Boyga, kabul testlerinin başarıyla tamamlamasının ardından envantere katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık. Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA Boyga, kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

STM’nin taktik mini İHA ürün ailesinin en son üyesi Boyga üzerinde taşıdığı Makina ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından üretilen özelleştirilmiş, 81 mm havan mühimmatını, geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde hedef üzerine tam isabetle bırakıyor.

Terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamında etkin bir şekilde kullanılabilecek Boyga havan mühimmatı ile 30 dakika havada kalma süresine sahip bulunuyor. 1500 metre uçuş irtifasına erişebilen Boyga, 5 kilometre menzilde görev yapmasının yanı sıra 15 kilogram ağırlıkla bir personel tarafından taşınabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.