,, ,

Muğlalı Üreticilere Sinek Tuzağı Desteği

Gündem 23.06.2022 - 10:22, Güncelleme: 23.06.2022 - 10:22 3800+ kez okundu.
 

Muğlalı Üreticilere Sinek Tuzağı Desteği

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin desteğiyle Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 6 İlçede 2 bin 500 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı. Uygulamanın yaş meyve üretimine büyük katkı sağlayacağına işaret eden Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, “Daha önce 33 noktada kurduğumuz istasyonlarda üreticilerin tedbir alması güzel sonuç verdi” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığını Akdeniz Meyve Sineği İzleme projesi kapsamında Muğla’da üreticilere yönelik destek töreni düzenlendi. İlki Köyceğiz İlçesinde gerçekleştirilen törene Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği başkanı Hayrettin Uçak Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yerlikaya MHP İlçe Başkanı Mehmet Zafer Türkmen Köyceğiz mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Yoğun katılımın olduğu törende ilk konuşmayı üreticiler adına Turgut Özdemir yaptı. Akdeniz meyve sineği tuzağını bir yıl önce kullanmaya başladığını söyleyen Özdemir, “Yüzde beş yüz fayda sağladım. Tüm üreticilere kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.  ‘Çiftçiye Destek Tuzakla Sınırlı Kalmayacak’ Üreticilerin alın teri için çaba harcadıklarını kaydeden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da “Narenciye ürünlerimizin kaliteli ve katma değerli ihraç edilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla üreticilerimize desteklerimiz artarak sürecek” şeklinde konuştu.  9 yıllık çabanın ardından Köyceğiz portakalının Muğla’da Coğrafi İşaret tescili alan 19. ürünü olduğunu söyleyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise “Bizi mutlu eden bu güzel gelişmeyi ve özel tadı korumak için 6 ilçemizi kapsayacak şekilde 2 bin 500 adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını dağıttık. Daha önce 33 noktada kurduğumuz istasyonlarda takiplerin ve üreticilerin tedbir alması  güzel sonuç verdi. Ege Bölgesi Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği’ne bizimle yaptıkları işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm dünyaya Köyceğiz Portakalını marka olarak tanıtmak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.  İl Müdürü Barış Saylak, Köyceğiz portakalının ihracattaki önemine değinerek, “Ula, Dalaman, Köyceğizli üreticilerimiz Sakaraltı Üretici Birliği çatısı altında bir araya gelmesi gerekiyor. O zaman üreticimin girdi maliyetleri düşer, Tarım ve Orman Bakanlığımızda her türlü desteği verir” ifadelerini kullandı.  
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinin desteğiyle Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 6 İlçede 2 bin 500 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı. Uygulamanın yaş meyve üretimine büyük katkı sağlayacağına işaret eden Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, “Daha önce 33 noktada kurduğumuz istasyonlarda üreticilerin tedbir alması güzel sonuç verdi” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığını Akdeniz Meyve Sineği İzleme projesi kapsamında Muğla’da üreticilere yönelik destek töreni düzenlendi. İlki Köyceğiz İlçesinde gerçekleştirilen törene Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği başkanı Hayrettin Uçak Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yerlikaya MHP İlçe Başkanı Mehmet Zafer Türkmen Köyceğiz mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu törende ilk konuşmayı üreticiler adına Turgut Özdemir yaptı. Akdeniz meyve sineği tuzağını bir yıl önce kullanmaya başladığını söyleyen Özdemir, “Yüzde beş yüz fayda sağladım. Tüm üreticilere kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi. 

‘Çiftçiye Destek Tuzakla Sınırlı Kalmayacak’

Üreticilerin alın teri için çaba harcadıklarını kaydeden Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da “Narenciye ürünlerimizin kaliteli ve katma değerli ihraç edilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla üreticilerimize desteklerimiz artarak sürecek” şeklinde konuştu. 

9 yıllık çabanın ardından Köyceğiz portakalının Muğla’da Coğrafi İşaret tescili alan 19. ürünü olduğunu söyleyen  Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise “Bizi mutlu eden bu güzel gelişmeyi ve özel tadı korumak için 6 ilçemizi kapsayacak şekilde 2 bin 500 adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını dağıttık. Daha önce 33 noktada kurduğumuz istasyonlarda takiplerin ve üreticilerin tedbir alması  güzel sonuç verdi. Ege Bölgesi Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği’ne bizimle yaptıkları işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm dünyaya Köyceğiz Portakalını marka olarak tanıtmak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 

İl Müdürü Barış Saylak, Köyceğiz portakalının ihracattaki önemine değinerek, “Ula, Dalaman, Köyceğizli üreticilerimiz Sakaraltı Üretici Birliği çatısı altında bir araya gelmesi gerekiyor. O zaman üreticimin girdi maliyetleri düşer, Tarım ve Orman Bakanlığımızda her türlü desteği verir” ifadelerini kullandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.