,, ,

Rekabet Kurulundan tıbbi cihaz şirketine soruşturma

Gündem 17.06.2022 - 10:28, Güncelleme: 17.06.2022 - 10:28 3721+ kez okundu.
 

Rekabet Kurulundan tıbbi cihaz şirketine soruşturma

Rekabet Kurulu, Align Tech Turkey Tıbbi Cihazlar Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, Align Tech Turkey Tıbbi Cihazlar Ltd. Şti'nin haksız ile yıkıcı fiyatlama yapmak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı ve Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırmayı karara bağladı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ile yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılan şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği, ilgili Kanun kapsamında ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldığı veya kalacağı şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.  
Rekabet Kurulu, Align Tech Turkey Tıbbi Cihazlar Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, Align Tech Turkey Tıbbi Cihazlar Ltd. Şti'nin haksız ile yıkıcı fiyatlama yapmak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı ve Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırmayı karara bağladı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ile yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılan şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği, ilgili Kanun kapsamında ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldığı veya kalacağı şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.