,, ,

Gökçe Gökçen: “Üniversitede Siyaset İstemiyoruz Diyerek Siyasetin Ta Kendisini Yapanlar, Bize Kenan Evren’i Hatırlatıyor.”

Siyaset 23.01.2023 - 10:10, Güncelleme: 23.01.2023 - 10:10 4796+ kez okundu.
 

Gökçe Gökçen: “Üniversitede Siyaset İstemiyoruz Diyerek Siyasetin Ta Kendisini Yapanlar, Bize Kenan Evren’i Hatırlatıyor.”

Gökçe Gökçen: “Üniversitede Siyaset İstemiyoruz Diyerek Siyasetin Ta Kendisini Yapanlar, Bize Kenan Evren’i Hatırlatıyor.”
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen , ODTÜ ’de öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin yasaklanmasına tepki gösterdiği açıklamasında “Üniversitede siyaset istemiyoruz diyerek siyasetin ta kendisini yapanlar, bize Kenan Evren’i hatırlatıyor.” İfadelerine yer verdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen’in açıklaması şu şekilde: “Geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de 17 öğrenci topluluğunun etkinliklerinin 45 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Böylece yasaklanan etkinlikler arasında Aykut Kence Evrim Konferansı da bulunuyor. Erdoğan’ın kayyumları, bilimin merkezi olan üniversitede bilimsel gerçekliklerin konuşulmasından rahatsız oluyor. Süreç içerisinde bazı grupların üniversiteye dışarıdan getirilmesini ve polisin kampüs içindeki uygulamalarını protesto eden öğrencilere soruşturma açıldığı belirtiliyor. Üniversitede siyaset istemiyoruz diyerek siyasetin ta kendisini yapanlar, bize Kenan Evren’i hatırlatıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ni ve Türkiye’nin bütün köklü kurumlarını bitirmeye yemin etmiş gibi davrananlar, torpili ve kayırmacılığı bir düzen haline getirdi. Ürettikleri bilimsel eserler ve öğrencilerine ilham kaynağı olmalarıyla tanınan akademisyenlerin görevine siyasi sebeplerle son verilirken Türkiye’nin dört bir yanından adrese teslim kadro ilanları ve akademide mobbing haberleri geliyor. Atanmış rektörler, Boğaziçi ve ODTÜ ’de de öğrenci düşmanlığına devam ediyor. Kararlıyız: İktidarımızda YÖK kalkacak. Üniversiteler özerk yapıya kavuşacak. Rektörler üniversite bileşenleri tarafından seçilecek. Farklı düşünüyor, farklı yaşıyor diye kimse fişlenmeyecek, yasaklanmayacak. 4 ay sonra derin bir nefes alacak, üniversitelerimizde güçlü bir değişimle hızlıca ayağa kalkacağız.”
Gökçe Gökçen: “Üniversitede Siyaset İstemiyoruz Diyerek Siyasetin Ta Kendisini Yapanlar, Bize Kenan Evren’i Hatırlatıyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen , ODTÜ ’de öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin yasaklanmasına tepki gösterdiği açıklamasında “Üniversitede siyaset istemiyoruz diyerek siyasetin ta kendisini yapanlar, bize Kenan Evren’i hatırlatıyor.” İfadelerine yer verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen’in açıklaması şu şekilde:

“Geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de 17 öğrenci topluluğunun etkinliklerinin 45 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Böylece yasaklanan etkinlikler arasında Aykut Kence Evrim Konferansı da bulunuyor. Erdoğan’ın kayyumları, bilimin merkezi olan üniversitede bilimsel gerçekliklerin konuşulmasından rahatsız oluyor. Süreç içerisinde bazı grupların üniversiteye dışarıdan getirilmesini ve polisin kampüs içindeki uygulamalarını protesto eden öğrencilere soruşturma açıldığı belirtiliyor. Üniversitede siyaset istemiyoruz diyerek siyasetin ta kendisini yapanlar, bize Kenan Evren’i hatırlatıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ni ve Türkiye’nin bütün köklü kurumlarını bitirmeye yemin etmiş gibi davrananlar, torpili ve kayırmacılığı bir düzen haline getirdi. Ürettikleri bilimsel eserler ve öğrencilerine ilham kaynağı olmalarıyla tanınan akademisyenlerin görevine siyasi sebeplerle son verilirken Türkiye’nin dört bir yanından adrese teslim kadro ilanları ve akademide mobbing haberleri geliyor.

Atanmış rektörler, Boğaziçi ve ODTÜ ’de de öğrenci düşmanlığına devam ediyor. Kararlıyız: İktidarımızda YÖK kalkacak. Üniversiteler özerk yapıya kavuşacak. Rektörler üniversite bileşenleri tarafından seçilecek. Farklı düşünüyor, farklı yaşıyor diye kimse fişlenmeyecek, yasaklanmayacak. 4 ay sonra derin bir nefes alacak, üniversitelerimizde güçlü bir değişimle hızlıca ayağa kalkacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.