,, ,

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşireler Unutuldu

Siyaset 19.01.2023 - 10:22, Güncelleme: 19.01.2023 - 10:22 5084+ kez okundu.
 

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşireler Unutuldu

Chp Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşireler Unutuldu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümlerinin son mezunlarını 2017 yılında verdiğine dikkat çekerek, “Halen atama bekleyen 60 bin ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu bulunuyor. Mezun edilen hemşirelere yıllardır çok kısıtlı kontenjan açılarak kaderlerine terkedildiler” dedi. CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi 2022/11 Sağlık Bakanlığı atamasında 10 bin hemşirenin yerleştirileceğini belirterek, “10 bin hemşire çok yetersiz bir sayı, üstelik bu sayının içerisinde ortaöğretim mezunu hemşirelere sadece 833 kişilik kadro açıldı. Her yüz mezundan 2’si bile atanamıyor. Bu eşitsiz yaklaşım derhal düzetilmeli” diye konuştu. Ortaöğretim hemşireleri üvey evlat mı? “Hemşire olmak için sağlık meslek lisesine gidip eğitim gören yetişmiş gençler, Bakanlığın istihdam politikası yüzünden üvey evlat muamelesi görüyor” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığının tüm branşlardaki atamalarının yetersiz olduğunu ortaya koydu.
Chp Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşireler Unutuldu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümlerinin son mezunlarını 2017 yılında verdiğine dikkat çekerek, “Halen atama bekleyen 60 bin ortaöğretim hemşirelik bölümü mezunu bulunuyor. Mezun edilen hemşirelere yıllardır çok kısıtlı kontenjan açılarak kaderlerine terkedildiler” dedi.

CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi 2022/11 Sağlık Bakanlığı atamasında 10 bin hemşirenin yerleştirileceğini belirterek, “10 bin hemşire çok yetersiz bir sayı, üstelik bu sayının içerisinde ortaöğretim mezunu hemşirelere sadece 833 kişilik kadro açıldı. Her yüz mezundan 2’si bile atanamıyor. Bu eşitsiz yaklaşım derhal düzetilmeli” diye konuştu.

Ortaöğretim hemşireleri üvey evlat mı?

“Hemşire olmak için sağlık meslek lisesine gidip eğitim gören yetişmiş gençler, Bakanlığın istihdam politikası yüzünden üvey evlat muamelesi görüyor” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığının tüm branşlardaki atamalarının yetersiz olduğunu ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.