,, ,

Aydınlı Tütün Üreticisi: Tütün Fiyatı İçin 55 Lira Yeter Mi Hiç, 100 Lira Olması Lazım

Gündem 13.01.2023 - 16:34, Güncelleme: 13.01.2023 - 16:34 6523+ kez okundu.
 

Aydınlı Tütün Üreticisi: Tütün Fiyatı İçin 55 Lira Yeter Mi Hiç, 100 Lira Olması Lazım

Aydınlı Tütün Üreticisi: Tütün Fiyatı İçin 55 Lira Yeter Mi Hiç, 100 Lira Olması Lazım
Aydın ’ın Karacasu ilçesinde bir yıl boyunca emek verdikleri tütünleri istifledikleri depolardan çıkarıp paketlemeye başlayan kadın üreticiler, yetkililere seslendi. Karasulu Huriye Korkmaz, “61 yaşında Tütün edeceğim de para kazanacağım diye uğraşıyorum. Ameleye pahalı diyorlar, tütün para etmiyor. Tütün fiyatı için 55 lira yeter mi hiç, 100 lira olması lazım. 400 lira amele parası verdik. Zam istiyoruz. Bir torba gübre 750 lira. Nasıl olacak bu iş? Yardım edin. Bize yardım etsinler, biraz fiyatlandırsınlar. Böyle giderse iflas edeceğiz. Ne edeceğiz başka” dedi. Bin 500'e yakın tütün üreticisinin bulunduğu, yıllık 2 milyon kilo tütünün üretildiği Karacasu ’da tütün üretimi, ilçenin önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. "BÖYLE GİDERSE İFLAS EDECEĞİZ" 61 yaşında üretime devam eden Huriye Korkmaz, "Niye para etmiyor bu? Bilmem kaç para yevmiye veriyoruz. Neden bizden bedavaya tütün alıyorlar? Yevmiyeler pahalı. Ne olacak bu? Bu çiftçinin halini düşünün. Hiçbir düşünen yok. Arka çıkan yok. Ne olacak bu? Hiçbir sahip çıkan yok. Yardım eden yok. 61 yaşında tütün edeceğim de para kazanacağım diye uğraşıyorum. Ameleye pahalı diyorlar, tütün para etmiyor. Tütün, parasını etmiyor. Tütün fiyatı için 55 lira yeter mi hiç, 100 lira olması lazım. 400 lira amele parası verdik. Zam istiyoruz. Bir torba gübre 750 lira. Nasıl olacak bu iş? Yardım edin. Bize yardım etsinler, biraz fiyatlandırsınlar. Böyle giderse iflas edeceğiz. Ne edeceğiz başka" dedi. "HER ŞEY PAHALANDI, TÜTÜN HARİÇ" Ayşe Korkmaz ise "Tütün fiyatları belirlenmeden yevmiyelerin artacağı söyleniyor. Mazot zaten pahalı. Gübre pahalı. Görün çiftçinin halini. Tütün fiyatının ne kadar olacağını bilmiyoruz. Tütüne zam yapılmasını istiyoruz. Gün geçtikçe maliyetler artıyor. Tütün parası aynı duruyor. Tütün fiyatları belli olmadan yevmiyenin artacağı söyleniyor. Biz de mağduruz. Yıllık 40-50 bin lira tarla kirası veriyoruz. Buradan bir ekmek yiyelim diye bakıyoruz. Yevmiye fiyatları böyle artmaya devam ederse tütün yapamayız. Fiyatların artmasını istiyoruz. İlaçlar pahalandı, gübre pahalandı, mazot pahalandı. Tarla kirası, yevmiyeler… Tütünümüze zam yapılmasını istiyoruz. 100 lira olsa da kurtarmaz" diye konuştu. Haber: ÖZGÜR DEDEOLUK   
Aydınlı Tütün Üreticisi: Tütün Fiyatı İçin 55 Lira Yeter Mi Hiç, 100 Lira Olması Lazım

Aydın ’ın Karacasu ilçesinde bir yıl boyunca emek verdikleri tütünleri istifledikleri depolardan çıkarıp paketlemeye başlayan kadın üreticiler, yetkililere seslendi. Karasulu Huriye Korkmaz, “61 yaşında Tütün edeceğim de para kazanacağım diye uğraşıyorum. Ameleye pahalı diyorlar, tütün para etmiyor.  Tütün fiyatı için 55 lira yeter mi hiç, 100 lira olması lazım. 400 lira amele parası verdik. Zam istiyoruz. Bir torba gübre 750 lira. Nasıl olacak bu iş? Yardım edin. Bize yardım etsinler, biraz fiyatlandırsınlar. Böyle giderse iflas edeceğiz. Ne edeceğiz başka” dedi.

Bin 500'e yakın tütün üreticisinin bulunduğu, yıllık 2 milyon kilo tütünün üretildiği Karacasu ’da tütün üretimi, ilçenin önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

"BÖYLE GİDERSE İFLAS EDECEĞİZ"

61 yaşında üretime devam eden Huriye Korkmaz, "Niye para etmiyor bu? Bilmem kaç para yevmiye veriyoruz. Neden bizden bedavaya tütün alıyorlar? Yevmiyeler pahalı. Ne olacak bu? Bu çiftçinin halini düşünün. Hiçbir düşünen yok. Arka çıkan yok. Ne olacak bu? Hiçbir sahip çıkan yok. Yardım eden yok. 61 yaşında tütün edeceğim de para kazanacağım diye uğraşıyorum. Ameleye pahalı diyorlar, tütün para etmiyor. Tütün, parasını etmiyor. Tütün fiyatı için 55 lira yeter mi hiç, 100 lira olması lazım. 400 lira amele parası verdik. Zam istiyoruz. Bir torba gübre 750 lira. Nasıl olacak bu iş? Yardım edin. Bize yardım etsinler, biraz fiyatlandırsınlar. Böyle giderse iflas edeceğiz. Ne edeceğiz başka" dedi.

"HER ŞEY PAHALANDI, TÜTÜN HARİÇ"

Ayşe Korkmaz ise " Tütün fiyatları belirlenmeden yevmiyelerin artacağı söyleniyor. Mazot zaten pahalı. Gübre pahalı. Görün çiftçinin halini. Tütün fiyatının ne kadar olacağını bilmiyoruz. Tütüne zam yapılmasını istiyoruz. Gün geçtikçe maliyetler artıyor. Tütün parası aynı duruyor. Tütün fiyatları belli olmadan yevmiyenin artacağı söyleniyor. Biz de mağduruz. Yıllık 40-50 bin lira tarla kirası veriyoruz. Buradan bir ekmek yiyelim diye bakıyoruz. Yevmiye fiyatları böyle artmaya devam ederse tütün yapamayız. Fiyatların artmasını istiyoruz. İlaçlar pahalandı, gübre pahalandı, mazot pahalandı. Tarla kirası, yevmiyeler… Tütünümüze zam yapılmasını istiyoruz. 100 lira olsa da kurtarmaz" diye konuştu.

Haber: ÖZGÜR DEDEOLUK 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.