,, ,

İkinci el otomobillere yoğun ilgi

Otomobil 26.12.2022 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2022 - 14:45 99588+ kez okundu.
 

İkinci el otomobillere yoğun ilgi

İkinci el otomobillere yoğun ilgi
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu  ( MASFED ) Genel Başkanı Aydın Erkoç , ikinci el araç piyasaların bu yıl sıfır araca kıyasla arttığını, Ekim ve Kasım ayında düşüşlerin yaşandığı aynı zamanda yılbaşına doğru ikinci el fiyatların artış hızı olduğunu dile getirdi. “İKİNCİ EL OTOMOBİLLERİN SATIŞI DAHA FAZLA” Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak-Kasım döneminde ikinci el araç piyasasında otomobil satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,2 artarak 5 milyon 631 bin 862, toplam araç satışlarının ise yüzde 6,9 artışla 8 milyon 457 bin 722 olduğunu aktaran Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç ; “11 aylık dönemlere göre satışların minibüste yüzde 0,8, otobüste yüzde 0,3 gerilediğini, pazar payı düşük araçlardan motosiklette yüzde 39, özel amaçlı taşıtlarda yüzde 13,6, traktörde yüzde 10,7 kamyonette yüzde 6,2, kamyonda ise yüzde 5,1 artış gösterdi” dedi. “İKİNCİ EL ARACA YÖNELİŞTE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ARTIŞ KAYDEDİLDİ” İkinci el araç piyasası, 2022'de sıfır araca kıyasla görece daha iyi bir yıl geçirdiğini söyleyen Erkoç sözlerine şöyle başladı; “Pazar büyümesinin yılın 11 ayı itibarıyla düşük kalsa da yılbaşına doğru artış eğilimine geçti. Aralık ayında ikinci el araç piyasasında gözle görülür bir hareketlenme oldu. 2022 yılının son günlerinde, ikinci el otomobil piyasasında belli bir canlanma yaşandı. Sıfır araçlarda ÖTV matrah indiriminin umulan ucuzlamayı yaratmaması ve devam eden arz sıkıntısı bunda etkili oldu. Özellikle Ekim, Kasım ayları döneminde düşüşler yılbaşına doğru yerini yoğun bir talebe bıraktı, ikinci el araca yönelişte gözle görülür bir artış kaydedildi." diye konuştu.
İkinci el otomobillere yoğun ilgi

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu  ( MASFED ) Genel Başkanı Aydın Erkoç , ikinci el araç piyasaların bu yıl sıfır araca kıyasla arttığını, Ekim ve Kasım ayında düşüşlerin yaşandığı aynı zamanda yılbaşına doğru ikinci el fiyatların artış hızı olduğunu dile getirdi.

“İKİNCİ EL OTOMOBİLLERİN SATIŞI DAHA FAZLA”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak- Kasım döneminde ikinci el araç piyasasında otomobil satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,2 artarak 5 milyon 631 bin 862, toplam araç satışlarının ise yüzde 6,9 artışla 8 milyon 457 bin 722 olduğunu aktaran Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç ; “11 aylık dönemlere göre satışların minibüste yüzde 0,8, otobüste yüzde 0,3 gerilediğini, pazar payı düşük araçlardan motosiklette yüzde 39, özel amaçlı taşıtlarda yüzde 13,6, traktörde yüzde 10,7 kamyonette yüzde 6,2, kamyonda ise yüzde 5,1 artış gösterdi” dedi.

“İKİNCİ EL ARACA YÖNELİŞTE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ARTIŞ KAYDEDİLDİ”

İkinci el araç piyasası, 2022'de sıfır araca kıyasla görece daha iyi bir yıl geçirdiğini söyleyen Erkoç sözlerine şöyle başladı; “Pazar büyümesinin yılın 11 ayı itibarıyla düşük kalsa da yılbaşına doğru artış eğilimine geçti. Aralık ayında ikinci el araç piyasasında gözle görülür bir hareketlenme oldu. 2022 yılının son günlerinde, ikinci el otomobil piyasasında belli bir canlanma yaşandı. Sıfır araçlarda ÖTV matrah indiriminin umulan ucuzlamayı yaratmaması ve devam eden arz sıkıntısı bunda etkili oldu. Özellikle Ekim, Kasım ayları döneminde düşüşler yılbaşına doğru yerini yoğun bir talebe bıraktı, ikinci el araca yönelişte gözle görülür bir artış kaydedildi." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.