,, ,

HSA Enerji'den Manisa'ya 160 milyon liralık yatırım

Ekonomi 16.06.2022 - 14:49, Güncelleme: 16.06.2022 - 14:49 12701+ kez okundu.
 

HSA Enerji'den Manisa'ya 160 milyon liralık yatırım

Fotovoltaik güneş paneli üreticisi HSA Enerji, toplam 160 milyon liralık yatırımla ikinci fabrikasını Ocak 2023'te açmayı planlıyor.
Fotovoltaik güneş paneli üreticisi HSA Enerji, 160 milyon liralık yatırımla Manisa'da ikinci güneş paneli fabrikasını açmayı planlıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüksek kalite ve verime sahip güneş enerjisi panelleri üreten firma haziran itibarıyla yıllık panel üretim kapasitesini 500 megavata çıkardı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) üretim faaliyetlerini sürdüren HSA Enerji, geçen yıl eylülde ilk fazı yıllık 250 megavat olan kapasiteyle üretime başlamıştı. Toplam 160 milyon liralık yatırımla ikinci fabrikasını Ocak 2023'te açmayı planlayan firma, toplam panel üretim kapasitesini 1 gigavata çıkaracak. Açıklamada görüşlerine yer verilen HSA Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Aybaş, dünya genelinde yenilenebilir enerjiye ilginin arttığını belirterek, "Ulusal ölçekte geniş üretim kapasitesine sahip olan, güneş enerji sektöründe kalitesi ve teknolojisi ile öne çıkan HSA Enerji, ürettiği Mavi Çam Güneş Panelleri ve JA Solar panellerini daha fazla güneş enerji santrali çözümlerine sunmak için mevcut kapasitesini arttırdı. Bu bağlamda da mevcut kapasite artışımıza ilave olarak ikinci fabrikamızın inşaatına başladık ve 2023 yılında toplamda 1 gigavat üretim kapasitesi ile hem ulusal hem de uluslararası pazara hizmet etmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Fotovoltaik güneş paneli üreticisi HSA Enerji, toplam 160 milyon liralık yatırımla ikinci fabrikasını Ocak 2023'te açmayı planlıyor.

Fotovoltaik güneş paneli üreticisi HSA Enerji, 160 milyon liralık yatırımla Manisa'da ikinci güneş paneli fabrikasını açmayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüksek kalite ve verime sahip güneş enerjisi panelleri üreten firma haziran itibarıyla yıllık panel üretim kapasitesini 500 megavata çıkardı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) üretim faaliyetlerini sürdüren HSA Enerji, geçen yıl eylülde ilk fazı yıllık 250 megavat olan kapasiteyle üretime başlamıştı.

Toplam 160 milyon liralık yatırımla ikinci fabrikasını Ocak 2023'te açmayı planlayan firma, toplam panel üretim kapasitesini 1 gigavata çıkaracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HSA Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Aybaş, dünya genelinde yenilenebilir enerjiye ilginin arttığını belirterek, "Ulusal ölçekte geniş üretim kapasitesine sahip olan, güneş enerji sektöründe kalitesi ve teknolojisi ile öne çıkan HSA Enerji, ürettiği Mavi Çam Güneş Panelleri ve JA Solar panellerini daha fazla güneş enerji santrali çözümlerine sunmak için mevcut kapasitesini arttırdı. Bu bağlamda da mevcut kapasite artışımıza ilave olarak ikinci fabrikamızın inşaatına başladık ve 2023 yılında toplamda 1 gigavat üretim kapasitesi ile hem ulusal hem de uluslararası pazara hizmet etmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.