,, ,

Hollanda'nın ilk Türk Belediye Başkanı Göreve Başladı

Dünya 13.12.2022 - 16:17, Güncelleme: 13.12.2022 - 16:17 31178+ kez okundu.
 

Hollanda'nın ilk Türk Belediye Başkanı Göreve Başladı

Hollanda'nın ilk Türk Belediye Başkanı Göreve Başladı
Hollanda ’da ilk Türk kökenli belediye başkanı Huri Şahin , yemin ederek resmen görevine başladı.   Aslen Adanalı olan, Hollanda’nın Deventer kentinde doğan 47 yaşındaki Şahin, Rijswijk kentine belediye başkanı olarak atandı. Şahin, Rijswijk Belediyesinde düzenlenen törende yemin ederek, resmen göreve başladı.   Törende yaptığı konuşmada, yakın zamanda vefat eden babasının 60’lı yıllarda işçi olarak Hollanda ’ya geldiğini belirten Şahin, “Babam hiç okula gitmemişti ama yine de yazmayı öğrenip kendini daha da geliştirmeyi başardı, çünkü çok sabırlı ve kararlıydı. Hayatında adımlar atmaya cesaret etti. Bu bana göre ilham verici.” ifadelerini kullandı.   Şahin, “Savunmasız insanlar göz ardı edilmemelidir. Kendi deneyimlerimden biliyorum ki bazen belediyeden gelen bir mektup, birinin hayatında çok önemli bir fark oluşturabilir. Rijswijk kentinde yaşayan tüm insanları dinleyen ilgili bir belediye başkanı olmak istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.  Haber: Betül Yılmaz
Hollanda'nın ilk Türk Belediye Başkanı Göreve Başladı

Hollanda ’da ilk Türk kökenli belediye başkanı Huri Şahin , yemin ederek resmen görevine başladı.

 

Aslen Adanalı olan, Hollanda’nın Deventer kentinde doğan 47 yaşındaki Şahin, Rijswijk kentine belediye başkanı olarak atandı.

Şahin, Rijswijk Belediyesinde düzenlenen törende yemin ederek, resmen göreve başladı.

 

Törende yaptığı konuşmada, yakın zamanda vefat eden babasının 60’lı yıllarda işçi olarak Hollanda ’ya geldiğini belirten Şahin, “Babam hiç okula gitmemişti ama yine de yazmayı öğrenip kendini daha da geliştirmeyi başardı, çünkü çok sabırlı ve kararlıydı. Hayatında adımlar atmaya cesaret etti. Bu bana göre ilham verici.” ifadelerini kullandı.

 

Şahin, “Savunmasız insanlar göz ardı edilmemelidir. Kendi deneyimlerimden biliyorum ki bazen belediyeden gelen bir mektup, birinin hayatında çok önemli bir fark oluşturabilir. Rijswijk kentinde yaşayan tüm insanları dinleyen ilgili bir belediye başkanı olmak istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu. 

Haber: Betül Yılmaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.