,, ,

HASAN AZZE’den Yarım Kalmış Bir Aşkın Şarkısı: “Sakalımda Saçın Var”

Müzik 12.01.2023 - 14:34, Güncelleme: 12.01.2023 - 14:34 10454+ kez okundu.
 

HASAN AZZE’den Yarım Kalmış Bir Aşkın Şarkısı: “Sakalımda Saçın Var”

HASAN AZZE’den Yarım Kalmış Bir Aşkın Şarkısı: “Sakalımda Saçın Var”
Hasan Azze yeni şarkısı “Sakalımda Saçın Var”’ı Art N Craft Creative Works etiketiyle yayımladı.   Son dönem stüdyosundan çıkıp, kendi şarkılarına ve konser programına ağırlık veren Hasan Azze yeni şarkısı ile ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Bazen ne yaparsan yap yine de olmaz. İki hayat birleşmez. Çok sevse de doğru kişi de olsa doğru zaman değildir. Taraflardan biri bazen hazır değildir. İlişki, sebebinin hiçbir önemi olmadığı bir noktada sebepsizce biter.  Bu ayrılığı betimlemek de sanatçıya düşerek; yalnızlığı şu cümleyle özetler: ‘Bu gece kesiyorum sakallarımı nasılsa bundan sonra acıtacak da kimsesi yok’.  Bu bir ‘veda mektubu’… Biraz özlem, biraz hüzün, biraz öfke, biraz yarım kalmışlık… Sevdiğinin dilinden çıkan son cümle de senin için şarkılara konu olur: Sakalımda Saçın Var…”   Azze bu şarkısında, her bir dizesi bir başka yarım kalmış ilişkinin kahramanlarının da hissi olabilecek çok tanıdık duygulara tercümanlık etmiş. Bu nedenle şarkının sözlerinden alıntılara sosyal medyada sıkça rastlamak mümkün.   Rap müziğe göz kırpan alternatif tarzdaki duygusal şarkısı ile birlikte konser serisine de devam eden Hasan Azze, geçtiğimiz ay Eskişehir ve Bursa konserleri sonrası 16 Ocak’ta Antalya Panda Sahne’deki konserde müzikseverle buluşacak. ŞARKININ SÖZLERİ:   SAKALIMDA SAÇIN VAR Ne kaldım nede gidebildim ki ben Nede bana yaptığını görebildin ki sen Sakalımda saçın var Ellerim aşınmaz sana Bahçemde yazın kar Ahsende yazılmaz adın   Sensiz yaşamak seninle yaşamanın tek yolu Yapamıyorum pek yorum Sesimde yastık, sakalımda saçın var Sana gelen yolları yürürken ayaklarım aşınmaz   Dönemiyorum savaşımdan İçimde ordular var bana da kaçmak yakışmaz Yapamıyorum uzakları ne yapsam da yakın bak Bağırsam da çare yok…yaramıyor da yakınmak   Senden kalan son gülüşü kitapların arasında kurutucam Sonrasında durulucam Sana birikmiş özlemimi göğsümde uyutucam ve Ardında kim kalırsa er ya da geç unutacak seni   Birilerinin lüksünü ödeyen şey birilerinin acısıdır Bulamıyorum açısını Ne yana dönsem de hissediyorum acı sızı Çünkü kulağımda hissediyorum uyurken nefes alışını   Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma Uyan kendini affet ama beni bana bırakma Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma Uyan kendini affet ama beni bana bırakma   Bu gece kesiyorum sakallarımı nasılsa bundan sonra acıtacak da kimsesi yok, Vaktinde gelmeyen her ne olursa olsun vazgeçtim esamesi yok artık istemiyorum, Bunların hiçbirini hak etmedim, onca yapılan hatayaysa susup laf etmedim, fakat hataymış Sana verirken kendime ah etmedim   Konyaaltı sahilinde Ankara’nın ayazı Psikolojini düzelt lütfen başkalarına da yazık Gözlerinde ilkbahar, dudaklarında sonbaharı yaşadım Sonunda sığdırdım kaşlarına da yazı   Sana veda etmek zor çünkü kırk yıllık hatırın var Sanırım hiç’bi zaman anlayamıcam giderken ne geçiyordu aklından   Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma Uyan kendini affet ama beni bana bırakma Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma Uyan kendini affet ama beni bana bırakma
HASAN AZZE’den Yarım Kalmış Bir Aşkın Şarkısı: “Sakalımda Saçın Var”

Hasan Azze yeni şarkısı “Sakalımda Saçın Var”’ı Art N Craft Creative Works

etiketiyle yayımladı.

 

Son dönem stüdyosundan çıkıp, kendi şarkılarına ve konser programına ağırlık veren Hasan Azze yeni şarkısı ile ilgili şu açıklamayı yapıyor:
“Bazen ne yaparsan yap yine de olmaz. İki hayat birleşmez. Çok sevse de doğru kişi de olsa doğru zaman değildir. Taraflardan biri bazen hazır değildir. İlişki, sebebinin hiçbir önemi olmadığı bir noktada sebepsizce biter.  Bu ayrılığı betimlemek de sanatçıya düşerek; yalnızlığı şu cümleyle özetler: ‘Bu gece kesiyorum sakallarımı nasılsa bundan sonra acıtacak da kimsesi yok’.  Bu bir ‘veda mektubu’… Biraz özlem, biraz hüzün, biraz öfke, biraz yarım kalmışlık… Sevdiğinin dilinden çıkan son cümle de senin için şarkılara konu olur: Sakalımda Saçın Var…”

 

Azze bu şarkısında, her bir dizesi bir başka yarım kalmış ilişkinin kahramanlarının da hissi olabilecek çok tanıdık duygulara tercümanlık etmiş. Bu nedenle şarkının sözlerinden alıntılara sosyal medyada sıkça rastlamak mümkün.

 

Rap müziğe göz kırpan alternatif tarzdaki duygusal şarkısı ile birlikte konser serisine de devam eden Hasan Azze, geçtiğimiz ay Eskişehir ve Bursa konserleri sonrası 16 Ocak’ta Antalya Panda Sahne’deki konserde müzikseverle buluşacak.

ŞARKININ SÖZLERİ:
 

SAKALIMDA SAÇIN VAR
Ne kaldım nede gidebildim ki ben

Nede bana yaptığını görebildin ki sen

Sakalımda saçın var

Ellerim aşınmaz sana

Bahçemde yazın kar

Ahsende yazılmaz adın

 

Sensiz yaşamak seninle yaşamanın tek yolu

Yapamıyorum pek yorum

Sesimde yastık, sakalımda saçın var

Sana gelen yolları yürürken ayaklarım aşınmaz

 

Dönemiyorum savaşımdan

İçimde ordular var bana da kaçmak yakışmaz

Yapamıyorum uzakları ne yapsam da yakın bak

Bağırsam da çare yok…yaramıyor da yakınmak

 

Senden kalan son gülüşü kitapların arasında kurutucam

Sonrasında durulucam

Sana birikmiş özlemimi göğsümde uyutucam ve

Ardında kim kalırsa er ya da geç unutacak seni

 

Birilerinin lüksünü ödeyen şey birilerinin acısıdır

Bulamıyorum açısını

Ne yana dönsem de hissediyorum acı sızı

Çünkü kulağımda hissediyorum uyurken nefes alışını

 

Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma

Uyan kendini affet ama beni bana bırakma
Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma

Uyan kendini affet ama beni bana bırakma

 

Bu gece kesiyorum sakallarımı nasılsa bundan sonra acıtacak da kimsesi yok,
Vaktinde gelmeyen her ne olursa olsun vazgeçtim esamesi yok artık istemiyorum,
Bunların hiçbirini hak etmedim, onca yapılan hatayaysa susup laf etmedim, fakat hataymış
Sana verirken kendime ah etmedim

 

Konyaaltı sahilinde Ankara’nın ayazı

Psikolojini düzelt lütfen başkalarına da yazık

Gözlerinde ilkbahar, dudaklarında sonbaharı yaşadım

Sonunda sığdırdım kaşlarına da yazı

 

Sana veda etmek zor çünkü kırk yıllık hatırın var

Sanırım hiç’bi zaman anlayamıcam giderken ne geçiyordu aklından

 

Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma

Uyan kendini affet ama beni bana bırakma

Yar yine beni yollarda bir başıma bırakma

Uyan kendini affet ama beni bana bırakma

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.