,, ,

Hado İlk Seferini 19 Mayıs'ta Yaptı

Gündem 20.05.2022 - 12:42, Güncelleme: 20.05.2022 - 12:42 4156+ kez okundu.
 

Hado İlk Seferini 19 Mayıs'ta Yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Deniz Otobüsü (HADO), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ilk seferini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaptı. Arsuz’dan yola çıkan Sinan Paşa gemisi, marşlar, türküler ve alkışlar eşliğinde Girne’ye ulaştı.
HADO’nun KKTC’ye 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaptığı ilk seferine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Yolculuk öncesi HADO’nun Hatay ile Kıbrıs arasındaki iyi ilişkileri daha ileriye taşıyacağını söyleyen Lütfü Savaş, yolculuk esnasında konuklarıyla yakından ilgilendi. Savaş, gemide bulunan Kıbrıs gazileriyle bol bol sohbet etti, onların hatıralarını dinledi. “BUGÜN BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM” 69 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Ömer Kurt, Lütfü Savaş ile yaptığı sohbet sırasında, Barış Harekâtı sonrası Kıbrıs’a ilk kez gittiğini ve çok duygulandığını belirtti. Kurt, “1974 yılında barış götürdüğümüz topraklara şimdi kendi gemimizle seyranlığa gidiyoruz. Bugün burada olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Başkanımızın bu imkânı tanıması bizi çok mutlu etti” dedi. “KIBRIS’TA SOYDAŞLARIMIZIN YANINA GİTMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR” Türk bayrağını Akdeniz sularında HADO ile dalgalandıracak olmanın gurur verici olduğunu söyleyen Savaş, “Atalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin emekleriyle barış sağlanan Kıbrıs’ta soydaşlarımızın yanına gitmek bizim için büyük onur. Bugüne kadar hep kalben birlikteydik ama bugünden sonra da hem kalben hem bedenen daha sık bir arada olacağız. Bayrağımızın Akdeniz’de gemimiz ile dalgalanacak olması da ayrıca gurur verici. Bugün yanımızda olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. ŞARKILAR EŞLİĞİNDE İLK SEFER Girne’de konser verecek olan Antakya Medeniyetler Korosu’nun müzisyenleri ve koristleri, Lütfü Savaş ’ın isteğini kırmayarak yolculara gemide mini bir müzik dinletisi sundu. HADO’nun uluslararası sulardaki ilk seyahatinde yer alan yolcular, Girne’ye şarkı, türkü ve marşlar eşliğinde ulaştı. Türkiye’de bir belediye eliyle yapılan ilk uluslararası yolcu taşımacılığına çok sayıda basın mensubu da tanıklık etti. Beş saat süren yolculuğun ardından Girne Limanı’na ulaşan HADO gemisini, Girne Belediye Başkanı Nidai Gündoğdu ve Girneliler karşıladı. GAZİLER GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI         Yaklaşık yarım asır sonra Kıbrıs’a ilk kez ayak basan bazı Hataylı Kıbrıs gazileri, gözyaşlarına hâkim olamayarak duygu dolu anlar yaşadı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Deniz Otobüsü (HADO), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ilk seferini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaptı. Arsuz’dan yola çıkan Sinan Paşa gemisi, marşlar, türküler ve alkışlar eşliğinde Girne’ye ulaştı.

HADO’nun KKTC’ye 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yaptığı ilk seferine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Yolculuk öncesi HADO’nun Hatay ile Kıbrıs arasındaki iyi ilişkileri daha ileriye taşıyacağını söyleyen Lütfü Savaş, yolculuk esnasında konuklarıyla yakından ilgilendi. Savaş, gemide bulunan Kıbrıs gazileriyle bol bol sohbet etti, onların hatıralarını dinledi.

“BUGÜN BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM”

69 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Ömer Kurt, Lütfü Savaş ile yaptığı sohbet sırasında, Barış Harekâtı sonrası Kıbrıs’a ilk kez gittiğini ve çok duygulandığını belirtti. Kurt, “1974 yılında barış götürdüğümüz topraklara şimdi kendi gemimizle seyranlığa gidiyoruz. Bugün burada olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Başkanımızın bu imkânı tanıması bizi çok mutlu etti” dedi.

“KIBRIS’TA SOYDAŞLARIMIZIN YANINA GİTMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR”

Türk bayrağını Akdeniz sularında HADO ile dalgalandıracak olmanın gurur verici olduğunu söyleyen Savaş, “Atalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin emekleriyle barış sağlanan Kıbrıs’ta soydaşlarımızın yanına gitmek bizim için büyük onur. Bugüne kadar hep kalben birlikteydik ama bugünden sonra da hem kalben hem bedenen daha sık bir arada olacağız. Bayrağımızın Akdeniz’de gemimiz ile dalgalanacak olması da ayrıca gurur verici. Bugün yanımızda olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

ŞARKILAR EŞLİĞİNDE İLK SEFER

Girne’de konser verecek olan Antakya Medeniyetler Korosu’nun müzisyenleri ve koristleri, Lütfü Savaş ’ın isteğini kırmayarak yolculara gemide mini bir müzik dinletisi sundu. HADO’nun uluslararası sulardaki ilk seyahatinde yer alan yolcular, Girne’ye şarkı, türkü ve marşlar eşliğinde ulaştı.

Türkiye’de bir belediye eliyle yapılan ilk uluslararası yolcu taşımacılığına çok sayıda basın mensubu da tanıklık etti. Beş saat süren yolculuğun ardından Girne Limanı’na ulaşan HADO gemisini, Girne Belediye Başkanı Nidai Gündoğdu ve Girneliler karşıladı.

GAZİLER GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI        

Yaklaşık yarım asır sonra Kıbrıs’a ilk kez ayak basan bazı Hataylı Kıbrıs gazileri, gözyaşlarına hâkim olamayarak duygu dolu anlar yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.