,, ,

Damda Deli Var Oyununun Anadolu Turnesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kültür-Sanat 10.05.2022 - 12:17, Güncelleme: 10.05.2022 - 12:17 22730+ kez okundu.
 

Damda Deli Var Oyununun Anadolu Turnesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği Damda Deli Var, Anadolu turnesini Antalya’da tamamladıktan sonra İstanbullu seyircilerle buluşacak ve sezonu 19 Ağustos’ta Bursa’da kapatacak.
Türkiye’nin en önemli mizah yazarlarından Aziz Nesin ’in sevilen eseri “Damda Deli Var” Rain Media prodüksiyonu ile tiyatro severlerle müzikli komedi oyunu olarak buluşmaya devam ediyor. Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun, Anadolu turnesini Antalya ’da tamamladıktan sonra İstanbullu seyircilerle buluşacak ve sezonu 19 Ağustos’ta Bursa’da kapatacak. Orostopontopolis adlı hayali bir ülkede yaşanan politik, ekonomik ve sosyal olayları mizahi bir anlatımla izleyiciye aktaran “Damda Deli Var” Aziz Nesin’in aynı adlı eserinden Mert Egemen tarafından yeniden oyunlaştırıldı. Oyunun sanat yönetmeni koltuğunda ise uzun yıllar tiyatro oyunculuğu yapan Dara Kutlay oturuyor. İnce esprilerin altına gizlenmiş eleştirileriyle izleyicisini güldürürken düşündüren 2 perdeden oluşan müzikli oyun “Damda Deli Var”, damdaki bir delinin kendinde muhtarlıktan başlayarak imparatorlukta nihayet bulan mevkii talep edecek cüreti bulması politik bir eleştiri olarak seyirciyi karşılıyor. Damda Deli Var oyunu; 20 Mayıs’ta Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde 21 Mayıs’ta Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda Antalyalı tiyatro severlerle buluşarak Anadolu turnesini tamamlayacak. 30 Mayıs’ta Akadlar Kültür Merkezi’nde İstanbullu seyircilerle buluşacak oyunun son gösterimi 19 Ağustos’ta Bursa Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği Damda Deli Var, Anadolu turnesini Antalya’da tamamladıktan sonra İstanbullu seyircilerle buluşacak ve sezonu 19 Ağustos’ta Bursa’da kapatacak.

Türkiye’nin en önemli mizah yazarlarından  Aziz Nesin ’in sevilen eseri “Damda Deli Var” Rain Media prodüksiyonu ile tiyatro severlerle müzikli komedi oyunu olarak buluşmaya devam ediyor. Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun, Anadolu turnesini Antalya ’da tamamladıktan sonra İstanbullu seyircilerle buluşacak ve sezonu 19 Ağustos’ta Bursa’da kapatacak.

Orostopontopolis adlı hayali bir ülkede yaşanan politik, ekonomik ve sosyal olayları mizahi bir anlatımla izleyiciye aktaran “Damda Deli Var” Aziz Nesin’in aynı adlı eserinden Mert Egemen tarafından yeniden oyunlaştırıldı. Oyunun sanat yönetmeni koltuğunda ise uzun yıllar tiyatro oyunculuğu yapan Dara Kutlay oturuyor.

İnce esprilerin altına gizlenmiş eleştirileriyle izleyicisini güldürürken düşündüren 2 perdeden oluşan müzikli oyun “Damda Deli Var”, damdaki bir delinin kendinde muhtarlıktan başlayarak imparatorlukta nihayet bulan mevkii talep edecek cüreti bulması politik bir eleştiri olarak seyirciyi karşılıyor.

Damda Deli Var oyunu; 20 Mayıs’ta Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde 21 Mayıs’ta Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda Antalyalı tiyatro severlerle buluşarak Anadolu turnesini tamamlayacak. 30 Mayıs’ta Akadlar Kültür Merkezi’nde İstanbullu seyircilerle buluşacak oyunun son gösterimi 19 Ağustos’ta Bursa Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.