,, ,

CHP genel başkan yardımcısı Fethi Açıkel: Cumhur İttifakı hiçbir ankette Yüzde 42’yi aşamıyor.

Siyaset 27.01.2023 - 16:35, Güncelleme: 27.01.2023 - 16:35 5916+ kez okundu.
 

CHP genel başkan yardımcısı Fethi Açıkel: Cumhur İttifakı hiçbir ankette Yüzde 42’yi aşamıyor.

CHP genel başkan yardımcısı Fethi Açıkel: Cumhur İttifakı hiçbir ankette Yüzde 42’yi aşamıyor.
CHP Ar-Ge Bilim Platformu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel , gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel’in değerlendirmeleri şu şekilde: “Biz, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, devlet tecrübesine sahip Türkiye’nin en önde gelen siyasetçisi olduğuna inanıyoruz. Türkiye’deki önyargıları aşmak için, büyük bir kucaklaşma ve helalleşme siyasetinin mimarı olduğunu biliyoruz. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak genel başkanımızın bu süreçte, devlet tecrübesi, demokrasi birikimi ve siyasi gayreti itibariyle Cumhurbaşkanlığına en layık adayların başında geldiğine inanıyoruz. Bu benim hem kendi kişisel görüşüm hem de partimizde paylaşılan görüşümüzdür.  Yapılan kamuoyu araştırmaları ve anketler, Recep Tayyip Erdoğan ’ın bütün gayretine ve izlediği seçim ekonomisine rağmen bu seçimi kazanamayacağını gösteriyor. Erdoğan, siyasi olarak büyük bir tıkanmışlık içerisinde. Cumhur İttifakı, hiçbir ankette toplam %42-%43’lük eşiği aşamıyor. Biz diyoruz ki; 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın, Altılı Masa’nın gösterdiği aday olacaktır. Gönlümüzden geçen isim de genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ’dur. Ama genel başkanımızın bize ısrarla telkin ettiği şey, Altılı Masa ’yı rendice edecek bir beyanda bulunmamamız yönündedir. Millet İttifakı, adayın kim olacağını en yakın süreçte kararlaştıracaktır. Bize düşen görev; demokratik kararlığımızdan hiçbir şekilde vazgeçmeden, ‘Ya Türkiye Ya Külliye’ diyerek, Türkiye’den yana tavır almamızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları, Türkiye’den yana tavrını güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır. Külliye değil, Türkiye diyenler kazanacaktır. Biz kazanacağız. Ve “Yeter artık, Söz Milletindir.” diyenler kazanacaktır. Hassasiyetle üzerinde durduğumuz yegane konu, İttifakın iradesidir; genel başkanların geliştirdikleri nezaketli ve demokrat üslubun devam ettirilmesidir.”
CHP genel başkan yardımcısı Fethi Açıkel: Cumhur İttifakı hiçbir ankette Yüzde 42’yi aşamıyor.

CHP Ar-Ge Bilim Platformu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel , gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel’in değerlendirmeleri şu şekilde:

“Biz, Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, devlet tecrübesine sahip Türkiye’nin en önde gelen siyasetçisi olduğuna inanıyoruz. Türkiye’deki önyargıları aşmak için, büyük bir kucaklaşma ve helalleşme siyasetinin mimarı olduğunu biliyoruz. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak genel başkanımızın bu süreçte, devlet tecrübesi, demokrasi birikimi ve siyasi gayreti itibariyle Cumhurbaşkanlığına en layık adayların başında geldiğine inanıyoruz. Bu benim hem kendi kişisel görüşüm hem de partimizde paylaşılan görüşümüzdür. 

Yapılan kamuoyu araştırmaları ve anketler, Recep Tayyip Erdoğan ’ın bütün gayretine ve izlediği seçim ekonomisine rağmen bu seçimi kazanamayacağını gösteriyor. Erdoğan, siyasi olarak büyük bir tıkanmışlık içerisinde. Cumhur İttifakı, hiçbir ankette toplam %42-%43’lük eşiği aşamıyor.

Biz diyoruz ki; 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın, Altılı Masa’nın gösterdiği aday olacaktır. Gönlümüzden geçen isim de genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ’dur. Ama genel başkanımızın bize ısrarla telkin ettiği şey, Altılı Masa ’yı rendice edecek bir beyanda bulunmamamız yönündedir. Millet İttifakı, adayın kim olacağını en yakın süreçte kararlaştıracaktır.

Bize düşen görev; demokratik kararlığımızdan hiçbir şekilde vazgeçmeden, ‘Ya Türkiye Ya Külliye’ diyerek, Türkiye’den yana tavır almamızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları, Türkiye’den yana tavrını güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır. Külliye değil, Türkiye diyenler kazanacaktır. Biz kazanacağız. Ve “Yeter artık, Söz Milletindir.” diyenler kazanacaktır. Hassasiyetle üzerinde durduğumuz yegane konu, İttifakın iradesidir; genel başkanların geliştirdikleri nezaketli ve demokrat üslubun devam ettirilmesidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.