,, ,

ChatGpt Nedir? Kimler yaptı ve ne için kullanılır?

Dünya 14.01.2023 - 19:59, Güncelleme: 14.01.2023 - 19:59 36540+ kez okundu.
 

ChatGpt Nedir? Kimler yaptı ve ne için kullanılır?

İnternetin yeni gözdelerinden biri olan ChatGpt hangi alanlarda hizmet veriyor, kim ne için yaptı ve nasıl çalışıyor? İşte yeni trend hakkında bilgiler.
ChatGPT, San Francisco merkezli bir araştırma laboratuvarı olan OpenAI tarafından geliştirilen doğal bir dil işleme modelidir. Doğal dilde insan benzeri konuşmalar oluşturmak için tasarlanmıştır. ChatGPT, muazzam miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiş büyük ölçekli bir sinir ağı modeli olan OpenAI'nin GPT-3 dil modelini temel alır. Model, verilen bağlama dayalı olarak bir cümledeki bir sonraki kelimeyi tahmin ederek konuşmalar oluşturmak için makine öğrenimini kullanır. Ayrıca özetleme, soru cevaplama ve duygu analizi gibi görevler için de kullanılabilir. ChatGPT, müşteri hizmetlerinden dil çevirisine kadar çeşitli uygulamalar için kullanılır.   ChatGPT is a natural language processing model developed by OpenAI, a research laboratory based in San Francisco. It was designed to generate human-like conversations in natural language. ChatGPT is based on OpenAI’s GPT-3 language model, which is a large-scale neural network model that is trained on enormous amounts of text data. The model uses machine learning to generate conversations by predicting the next word in a sentence based on the given context. It can also be used for tasks like summarization, question answering, and sentiment analysis. ChatGPT is used for a variety of applications, from customer service to language translation.
İnternetin yeni gözdelerinden biri olan ChatGpt hangi alanlarda hizmet veriyor, kim ne için yaptı ve nasıl çalışıyor? İşte yeni trend hakkında bilgiler.

ChatGPT, San Francisco merkezli bir araştırma laboratuvarı olan OpenAI tarafından geliştirilen doğal bir dil işleme modelidir. Doğal dilde insan benzeri konuşmalar oluşturmak için tasarlanmıştır. ChatGPT, muazzam miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiş büyük ölçekli bir sinir ağı modeli olan OpenAI'nin GPT-3 dil modelini temel alır. Model, verilen bağlama dayalı olarak bir cümledeki bir sonraki kelimeyi tahmin ederek konuşmalar oluşturmak için makine öğrenimini kullanır. Ayrıca özetleme, soru cevaplama ve duygu analizi gibi görevler için de kullanılabilir. ChatGPT, müşteri hizmetlerinden dil çevirisine kadar çeşitli uygulamalar için kullanılır.

 

ChatGPT is a natural language processing model developed by OpenAI, a research laboratory based in San Francisco. It was designed to generate human-like conversations in natural language. ChatGPT is based on OpenAI’s GPT-3 language model, which is a large-scale neural network model that is trained on enormous amounts of text data. The model uses machine learning to generate conversations by predicting the next word in a sentence based on the given context. It can also be used for tasks like summarization, question answering, and sentiment analysis. ChatGPT is used for a variety of applications, from customer service to language translation.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.